BIT ĆE IH VIŠE

Sjajna vijest za fanove: Snimat će se novi filmovi na temelju Tolkienovih ‘Gospodara prstenova‘

Dosadašnji projekti donijeli su golem novac i nagrade, a u svijetu velikog pisca ima još mnogo toga što vrijedi istražiti

Gospodar prstenova: povratak kralja
 

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

Izvršni direktor Warner Bros. Discoveryja David Zaslav otkrio je na konferenciji o financijskim rezultatima te kompanije da će se u njihovu okrilju snimati još "nekoliko" filmova temeljenih na knjigama J. R. R. Tolkiena i ‘Gospodaru prstenova‘.

Michael De Luca i Pamela Abdy, koji vode filmski odjel Warnera, postigli su dogovor s grupom Embracer, koja ima prava na veći dio Tolkienovih djela, za projekte koje će razvijati njihov produkcijski studio New Line Cinema. Embracer je dobio prava na filmove, igre, odjeću, tematske parkove i produkcije iz ‘Gospodara prstenova‘ kada je prošle godine kupio Middle-earth Enterprises. Televizijska prava su u vlasništvu Amazona koji je prošle godine lansirao seriju ‘Gospodar prstena: Prstenovi moći‘, najskuplju seriju svih vremena.

New Line je producirao originalnu trilogiju u režiji Petera Jacksona - ‘Prstenove družine‘ iz 2001., ‘Dvije kule‘ iz 2002. i ‘Povratka kralja‘ iz 2003., kao i njegovu prekvel trilogiju ‘Hobit‘, koja se prikazivala od 2012. do 2014. godine. Obje su trilogije zaradile milijarde.

U prvoj trilogiji glavne uloge glumili su Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Orlando Bloom i Cate Blanchett - filmovi su imali ukupno 30 nominacija za Oscara, uključujući i onu za najbolji film za ‘Gospodar prstenova: povratak kralja‘, a osvojili su 17 zlatnih kipića. Tri Hobbita u kojima su glumačku ekipu predvodili Martin Freeman, Ian McKellen i Richard Armitage, imala su osam nominacija, a jednog Oscara su osvojili. Osim toga, filmovi su osvojili desetke drugih nagrada širom svijeta.

image

Hobit:Smaugova pustoš

Courtesy Of Warner Bros. Pictures/Everett/Profimedia/Courtesy Of Warner Bros. Pictures/everett/profimedia

Nijedan redatelj još nije angažiran za nove filmove po Tolkienu, no Jackson i njegove suradnice Fran Walsh i Philippa Boyens rekli su da su u stalnom kontaktu s Warner Bros. i Embracerom.

- Veselimo se daljnjem razgovoru s njima kako bismo čuli njihovu viziju franšize - prenosi Variety izjavu redatelja.

Iz Embracera, pak, poručuju kako planiraju poštovati prošlost, gledati u budućnost i pridržavati se najviše razine kvalitete i proizvodnje na temelju bogatog Tolkienova dijela, njegova svijeta koje tek treba istražiti. Osim najave da će filmova biti, koja je sjajna vijest za fanove, drugih informacija nema - niti o redateljima, niti o glumcima i datumima početka snimanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:09