NE PREDAJE SE

Sestra Celine Dion otkrila detalje njezine bitke za zdravlje: ‘Ne možemo pronaći niti jedan lijek koji djeluje...‘

O 55-godišnjoj pjevačici brine njihova sestra Linda te blisko surađuje sa specijaliziranim liječnicima koji istražuju to rijetko stanje

Celine Dion

 Graham Hughes/Pa Images/Profimedia/Graham Hughes/pa Images/profimedia

Sestra Celine Dion, Claudette Dion podijelila je novosti o zdravstvenom stanju slavne pjevačice vezano uz dijagnozu sindroma ukočene osobe zbog koje je morala otkazati svoju svjetsku turneju. U razgovoru za Le Journal de Montreal, Claudette je kazala kako se o 55-godišnjoj Celine brine njihova sestra Linda te blisko surađuje sa specijaliziranim liječnicima koji istražuju to rijetko stanje.

"Ne možemo pronaći niti jedan lijek koji djeluje, ali važno je ne gubiti nadu. Iskreno vjerujem da joj je najpotrebniji odmor. Ona uvijek ide iznad i dalje kad nastupa, pokušava biti najbolja i u samom vrhu njezine igre. U jednom trenu, vaše srce i tijelo vam pokušavaju nešto reći. Važno je to poslušati", naglasila je.

Sindrom ukočene osobe je neizlječivo neurološko stanje koje rezultira nekontroliranim grčenjem mišića. Pogađa samo jednog od milijun ljudi. Međutim, Celine je "što je više moguće slušala vrhunske istraživače na području ove rijetke bolesti" i obitelj "vjeruje" da će jednog dana pronaći način rehabilitacije koji će joj omogućiti povratak na pozornicu.

"Nastupanje joj je urođeno, disciplinirana je u svakom području života", dodala je Claudette. Kako kaže, kad je u nemogućnosti razgovarati nasamo sa Celine, Claudette dobiva novosti o zdravstvenom stanju od Linde, koja sada živi s pjevačicom u njezinu domu u Las Vegasu.

"Kada nazovem Celine, a ona je zauzeta, razgovaram sa svojom sestrom Lindom koja živi s njom i kaže mi da vrijedno radi na sebi", ispričala je za novine.

Obožavatelji pjevačice moćnog glasa dali su veliku podršku Celine kada su u javnost dospjele vijesti da je otkazala svoju svjetsku turneju zbog zdravstvenih problema u svibnju. Prethodno je odgodila planirane nastupe nakon što je javno podijelila svoju dijagnozu u prosincu 2022.

image

Celine Dion

Promo/Promo

Celine je putem Instagrama objavila da je strašno razočarana što neće moći nastupiti na svojoj svjetskoj turneji.

"S ogromnim razočaranjem moramo objaviti otkazivanje svjetske turneje Courage. Žao mi je što sam vas sve iznova razočarala. Radim uistinu naporno kako bih povratila svoju snagu, ali turneja može biti jako teška i kad ste 100 posto zdravi. Nije fer prema vama da stalno odgađamo nastupe, i iako mi slama srce, najbolje je da sad sve otkažemo dok stvarno ne budem spremna ponovno se vratiti na pozornicu. Želim da svi znate, ne odustajem... i jedva čekam da vas ponovno vidim!", poručila je Celine.

Pjevačica je također podijelila sliku popisa svih datuma turneje koja je otkazana, uključujući nastupe u Hrvatskoj, Francuskoj, Belgiji, Danskoj, Poljskoj i Velikoj Britaniji, a u izjavi je istaknula: "Nadamo se da će uskoro Celine moći doći u sve ove gradove u Europi kako bi nastupila za svoje nevjerojatne obožavatelje, ali to vrijeme jednostavno nije sada".

Njezini obožavatelji nizali su komentare u kojima napominju da žele da joj zdravlje bude prioritet.

"Jedino do čega mi je stalo si ti", napisao je jedan obožavatelj, a drugi je dodao: "Volimo te Celine, dobro se čuvaj".

U prosincu je Celine otkrila da joj je dijagnosticiran rijedak neurološki poremećaj, koji uzrokuje nekontrolirano naprezanje mišića i na kraju oboljeli izgledaju kao "ljudski kipovi" jer progresivno zaključava tijelo u krute položaje, te su oboljeli u konačnici nesposobni hodati ili govoriti. Iako ne postoji lijek za sindrom ukočene osobe, postoje tretmani koji usporavaju napredovanje, a Celine je otkrila da čini sve što može kako bi smanjila simptome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:55