UVIJEK ISKRENA

Salma Hayek: ‘Fleksibilna sam i spretna, ali lijena. I baš zbog toga nisam dobila ulogu u Matrixu‘

Na audiciji su mi rekli: ‘Moraš trčati!‘. Pitala sam: ‘Kamo?‘. Ma nisam mogla napraviti ni krug oko sobe!, izjavila je glumica
Salma Hayek
 Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia

Jedna od najljepših žena u Hollywoodu, 54-godišnja Salma Hayek, umalo je dobila ulogu Trinity u hit filmu "The Matrix", no propustila ju je zbog - lijenosti! Spomenuti znanstvenofantastični blockbuster iz 1999. godine dobio je i nastavke "The Matrix Reloaded" te "The Matrix Revolution", a četvrti dio, zasad još bez naslova, stiže u kina i na HBO Max u prosincu 2021.

Gostujući u emisiji "Red Table Talk" koju vodi glumica Jada Pinkett Smith, Salma se prisjetila kako su obje dame svojedobno bile finalistice za rolu u kultnom "The Matrixu". Hayek je u šali izjavila kako nije dobila angažman zbog nedostatka fizičke spretnosti. Podsjetimo, Trinity je na kraju utjelovila Carrie-Anne Moss.

- U najuži izbor ušle su četiri žene. Prošle smo kroz mnoge prepreke, testiranja, audicije... Doveli su i koordinatore kaskadera iz Azije. Bio je to pravi fizički test. Fleksibilna sam i spretna, ali lijena. Nikad nisam išla u teretanu, a oni su mi rekli: 'Moraš trčati!'. Pitala sam: 'Kamo?'. Ma nisam mogla napraviti ni krug oko sobe!

I onda dolazi Jada - opaka, vitka, seksi mašina! O, Bože, bila je tako dobra! A meni je bilo tako neugodno! Bila je u top formi, usredotočena, nevjerojatno disciplinirana, tako sposobna... Samo sam pogledala tu ženu i u sebi pomislila: 'Želim biti poput nje kad odrastem!'. I dan-danas mi je najveća inspiracija za sve akcijske scene koje radim - izjavila je Salma.

Inače, u četvrtom nastavku "Matrixa" nećemo gledati ni Laurencea Fishburnea (59), koji je u prijašnjim filmovima maestralno odigrao lik Morpheusa.

- Ne znam zašto me nisu zvali, to morate pitati producenticu Lanu Wachowski, ja zbilja nemam pojma - izjavio je nedavno glumac.

A što se tiče Salme, 2021. definitivno je njezina godina, bez obzira na pandemiju koronavirusa. U kinima su njezini filmovi "Bliss" i "Čuvaj me s leđa 2", a do kraja godine stižu i "Eternals" te "House of Gucci" koji je snimala s Adamom Driverom i Lady Gagom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:41