TURSKA ZVIJEZDA

Remake popularne serije: Novi Sandokan bit će turski miljenik žena, pravnik Can Yaman

Glumac Can Yaman igrat će glavnu ulogu u novoj verziji popularne talijanske TV serije “Sandokan”
Can Yaman
 822/navia/cordonpress/Cordon Press/Cordon Press/Profimedia

Serija iz 1976. emitirana je u više od 85 zemalja. Nova verzija počinje se uskoro snimati, a još se ne zna tko glumi Lady Mariannu

Remake popularne serije

Glumac Can Yaman, kojem tepaju da je turski Jason Momoa, igrat će glavnu ulogu u novoj verziji popularne talijanske TV serije “Sandokan”.

Radnja ovog fikcijskog serijala smještena je u 19. stoljeće, a glavni je lik pirat koji je kao dijete izgubio svoje kraljevstvo zbog engleske invazije, a sada je vođa piratskih odmetnika. Za remake, koji bi trebao biti osuvremenjena verzija ovog klasika, zadužena je produkcijska kuća Lux Vide, koja stoji iza serija “Medici” i “Devils”, kao i nadolazećeg “Leonarda”.

Originalnog je “Sandokana” 1976. godine po književnom predlošku Emilija Salgarija režirao Talijan Sergio Sollima, a glavnog glumca prve serije, Indijca Kabira Bedija, ova je uloga katapultirala u sam vrh Bollywooda. Serija, koja je imala šest epizoda, emitirala se u preko 85 zemalja.

Uz novog će Sandokana kojeg igra Yaman biti i glumac Luca Argentero (poznat po ulozi u hitu “Jedi, moli, voli”). On će utjeloviti Sandokanovu desnu ruku Yaneza. Još nije poznato koju će glumicu dopasti uloga Lady Marianne.

Egzotične lokacije

Poznato je da bi snimanje trebalo početi ove godine, a predviđa se da bi se mogla i emitirati već u listopadu. Lux Vide je najavio da će se dio serijala snimati u njihovim studijima u okolici Rima, ali i na “egzotičnim međunarodnim lokacijama”, kako su napisali u svojem priopćenju.

Prvu sezonu, koja će imati osam epizoda, tvrtka Lux će financirati sama, a još uvijek nisu odlučili na kojem će kanalu ili platformi seriju premijerno i emitirati.

Scenarij pišu Alessandro Sermoneta (“Devils”) i Davide Lantieri (“The Guest”).

Kosovski geni

Inače, glumac Can Yaman ima kosovske gene, a proslavio se brojnim ulogama u popularnim turskim sapunicama. Kako piše RTL, koji na svojem kanalu Passion emitira njegovu seriju “Sanjalica”, Yaman je po struci diplomirani pravnik koji je nakon diplome 2012. počeo raditi kao pravnik za PricewaterhouseCoopers i pisao članke za ekonomsku rubriku u novinama Dunya. Za vrijeme godišnjeg odmora prijatelj ga je nagovorio da se prijavi na casting za seriju i odmah je dobio svoju prvu ulogu.

Can je godinama trenirao košarku, dok se posljednjih godina, uz glumu, aktivno posvetio i boksu te borilačkim vještinama. O popularnosti ovoga glumca dovoljno govori činjenica da ga na Instagramu prati gotovo osam milijuna ljudi. U tekstovima o njemu često se prepričava anegota koja također svjedoči njegovoj popularnosti kod žena. Kada je došao gotovati u jednu talijansku TV emisiju pa se nemalo iznenadio što je u iznimno velikoj publici uspio nabrojati tek šest muškaraca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 09:24