DRAMATIČNA SERIJA

Remake hita iz 90-ih novi je adut HTV-a: Telenovela ispunjena spletkama i strasti prikovat će vas za male ekrane

Telenovela je inače remake istoimene popularne serije iz 1990-ih, a u ulozi glavne glumice našla se poznata Claudia Martin

‘I bogati plaču‘

 Htv/d.r.© Televisia/

I bogati plaču – naziv je nove telenovele, inače remakea popularne serije iz 1990-ih godina, koja se od petka, 14. listopada počinje emitirati na Prvom programu HTV-a.

U središtu radnje prepune spletki, strasti, uzbuđenja i naglih obrata je Mariana, mlada i inteligentna djevojka željna usavršavanja i uspjeha, no s malo prilika da to i ostvari.

Odrasta bez oca i majke, a na svijetu ostaje potpuno sama nakon smrti voljene kume nakon čega joj se život nezamislivo zakomplicira. No, sudbina umiješa svoje prste kad igrom slučaja upozna Alberta Salvatierru, magnata prehrambene industrije. Njihov susret dogodi se nakon što se na sastanku g. Alberto žestoko sukobi sa sinom Luisom Albertom. Inače, odnos oca i sina je odavno narušen, kada je u tragediji život izgubio Matías, Luis Albertov jedini brat. Nakon svađe g. Alberto napušta sastanak, srce mu ubrzano kuca i doživi infarkt, a Mariana ga vidi i spasi mu život.

Nakon oporavka odluči potražiti djevojku i pomoći joj te je dovodi u svoju vilu Salvatierra gdje žive i Daniela, njegova druga supruga, Luis Alberto i sin iz Danielina prvog braka Santiago.

Bolesna ambicija

Marianin dolazak u Salvatierrin poslovni svijet uznemiri Sorayu, dioničarku, partnericu i ljubavnicu Luis Alberta. Soraya je posvojena kći pokojnog Rafaela Montenegra, nekadašnjeg prijatelja i partnera g. Alberta.

Ambiciozna je žena bez skrupula i zanimaju je samo moć i novac. Ključnu ulogu u radnji ima i León, financijski direktor holdinga, koji iz sjene manipulira Luis Albertom i okreće ga protiv oca.

Tijekom godina otvorio je paralelne tvrtke koje su konkurencija Salvatierrinoj, a sve je to učinio je upravo Salvatierrinim novcem. Leóna ne pokreće tek puka ambicija nego i osvetoljubivost jer je zaljubljen u Danielu otkad se udala za g. Alberta, pa ga stoga želi uništiti i postati moćniji nego on, nadajući se da će Daniela biti njegova.

image

‘I bogati plaču‘

Htv/d.r.© Televisia/

Šokantna tajna

Dolaskom u Salvatierrin dom odnos Mariane i Luisa Alberta počinje se graditi na njihovim razlikama, te pomalo upoznaju svijet onog drugoga i na koncu im se desi strastvena ljubav. Kako to obično biva, njihovi će neprijatelji učiniti sve da ih razdvoje. Kujući plan da uništi Marianu, Soraya će otkriti šokantnu tajnu.

Mariana je biološka kći pokojnog Rafaela, ujedno i Sorayina polusestra te nasljednica Montenegrina bogatstva. Soraya tu tajnu odluči zataškati pod svaku cijenu i uništiti Marianu, a jedan od prvih koraka je da lažno optuži Luis Alberta za Rafaelovu smrt, zbog čega se on i Mariana razdvoje.

Luis Alberto se vraća ovisnosti o kocki, a Soraya polako daje Mariani otrov s ciljem da je trajno ukloni. Ipak, istina izađe na vidjelo i Luis Alberto i Mariana obnove ljubav i odluče se vjenčati. No, Mariana počinje osjećati učinke trovanja, a kako sve ide polako, ona to pripisuje tremi zbog vjenčanja.

Na dan vjenčanja Mariana zamoli g. Alberta da joj bude kum. Koračajući pod ruku s g. Albertom prema mladoženji koji je čeka s majkom, Mariana se na zaprepaštenje svih onesvjesti, nakon čega slijedi njezina borba za život.

Medeni mjesec

Srećom, oporavlja se i poslije vjenčanja mladenci se upute na medeni mjesec. Sreći nema kraja kada Mariana zatrudni, ali njezini neprijatelji ne miruju i kuju nove planove za uništenje. Na teniskom turniru na kojem sudjeluje g. Alberto, León vidi svoju priliku te mu stavlja nešto u piće nakon čega g. Alberto umre nasred igrališta. S njegovom smrću, svatko vidi svoju priliku i ambicije im uvelike rastu.

León i Soraya sigurni su da je došao njihov trenutak, a vjetar u leđa daje im i rođenje Marianina djeteta i njezina postporođajna depresija jer Luis Alberto se sve više brine za suprugino stanje i zapostavlja tvrtku nakon očeve smrti. Na koncu zamoli Danielu da se brine o Marianinu zdravlju.

U ulozi Mariane našla se 33-godišnja meksička glumica Claudia Martin. Od 2015. do sad glumila je u nekoliko televizijskih projekata, uključujući i telenovelu “Enamorándome de Ramón”, gdje je imala jednu od ključnih uloga.

U kolovozu 2017. najavljena je na velika zvona kao glavna uloga u telenoveli “Sin tu mirada”, remakeu popularne meksičke sapunice iz 1997., “Esmeralda”. To je ujedno glumici koju prati 200 tisuća ljudi na Instagramu bila i prva glavna uloga u telenoveli.

image

‘I bogati plaču‘

Htv/d.r.© Televisia/

Postao tražen

Dosta iskusniji 47-godišnji glumac Sebastián Rulli u ulozi je Luis Alberta Salvatierre. Iza njega je prilično bogata karijera. U razdoblju od 1995. do 1998. glumio u telenovelama u Argentini, a nakon toga se odlučio preseliti u Meksiko kako bi studirao glumu na Centro de Educación Artística de Televisa.

Njegov televizijski debi bio je 2000. godine u telenoveli “Primer amor, a mil por hora”, nakon koje su uslijedile “Sin pecado concebido” i “Clase 406”, melodrame koje su ga pozicionirale kao jednog od najtraženijih glumaca. U telenoveli “Rubí” glumio je 2004. s glumicom Bárbarom Mori, a ta mu je uloga osigurala i međunarodni uspjeh i slavu.

Rulli se može pohvaliti neprekidnim angažmanom u brojnim argentinskim i meksičkim telenovelama i TV serijama, a ovjenčao se i brojnim glumačkim nagradama. Tako je za ulogu u telenoveli “Lo que la vida me robó” u kojoj mu je partnerica bila Angelique Boyer odnio nagradu za najboljeg glumca na 33. dodjeli TVyNovelas Awards.

Dvije godine kasnije, ponovno se u glavnim ulogama našao s Boyer u telenoveli “Tres veces Ana”, a upravo se ta kombinacija pokazala kao dobitna jer je i tada na dodjeli TVyNovelas Awards slavio kao najbolji glumac.

U travnju ove godine njegovo se ime spominjalo i kao mogućnost da se u franšizi o Jamesu Bondu nađe u ulozi glavnog lika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:13