U ORMARU

Razmjena odjeće normalna je stvar za kraljevsku svekrvu: Mamu i kćer možemo vidjeti u istim izdanjima, a reakcije su podijeljene

Majka vojvotkinje od Cambridgea nosila je haljinu koju je Kate imala prošle godine za posjeta Škotskoj

Carole i Kate Middleton

 Profimedia

Carole Middleton, majka vojvotkinje od Cambridgea Kate, bila je jedna od uzvanica na otvorenju najvažnije konjičke priredbe u Velikoj Britaniji, u Royal Ascotu i ukrala pozornost medija. Osim što se održavaju utrke najbržih i najboljih konja sa svih strana, Royal Ascot se smatra nekima od najvažnijih dana u društvenom kalendaru Otoka. Članovi kraljevske obitelji i društvena krema okupe se u Berkshireu, na trkalištu smještenom na kraljevskom posjedu, dvadesetak kilometara udaljenom od dvorca Windsor i dobro se zabave. Velika tema su i outfiti koje gledateljice i gledatelji izaberu za taj dan - ponajviše haljine i šeširi.

A Carole, svekrva princa Williama, budućeg kralja, odlučila je odjenuti haljinu u dvije nijanse ružičaste boje (bubble gum i sugar pink, preciznije). Haljina brenda Me+Em, dugih rukava, s plisiranom suknjom i remenom, košta 5100 kuna. No, kao što su se uvjerile brojne dame koje su je požurile potražiti, ne može se više kupiti na njihovom web shopu. Carole je nosila crni šešir, elegantne antilop cipele i odgovarajuću clutch torbicu, a kombinaciju je dovršila bisernim naušnicama i privjeskom.

Više komentara od haljine i zavidne linije 60-godišnje Carol, izazvala je činjenica da je ružičastu opravu "posudila" od kćeri Kate.

Ona je, naime, istu haljinu nosila 2021. tijekom kraljevskog posjeta Škotskoj. Jedina razlika je u bila u tome što je Kate imala drugi pojas, dok je njezina majka stavila onaj originalni koji dolazi uz haljinu.

image

Ružičastu haljinu Kate je nosila prošle godine u Škotskoj

Avalon.red/Avalon/Profimedia/Avalon.red/Avalon/Profimedia
image

U Ascotu se Carole pojavila u istoj ružičastoj haljini

Aaron Chown/Pa Images/Profimedia/Aaron Chown/Pa Images/Profimedia

Komentari koji se kreću od potpunog odobravanja do oštrih kritika.

- Bravo za nju, pristaje joj i izgleda kao da se jako dobro zabavlja - napisao je jedan komentirajući razmjenu odjeće na relaciji majka kći, dok je druga korisnica napisala kako i ona ponekad dijeli odjeću sa svojom mamom.

Bilo je i onih koji su smatrali da je, posuđena ili ne, haljina "neprikladna" za kraljevsku svekrvu jer je pomalo prozirna.

- Carole Middleton je sjajna i jako je volim. Ali ne mogu vidjeti damu od 60 godina koja nosi prozirnu odjeću - napisala je jedna komentatorica dok je druga bila mnogo žešća.

Ona smatra da je izbor haljine potpuno pogrešan.

- Nedopustivo i bez ukusa - napisala je.

Raspravlja se, dakako tome tko koga kopira i tko je koga naučio dobro se odijevati. Vojvotkinja od Cambridgea prava je modna ikona, mnoge žene u Velikoj Britaniji, ali i širom svijeta žele kopirati njezin stil. Kate se ne srami reciklaže ni kupovine odjevnih komada, ne samo luksuznih i skupih nego i high street brendova. Zasigurno je nešto naučila od mame.

I nije to prvi put da majka i kći imamu istu odjeću - 2012. je Kate nosila kraljevski plavu haljinu marke Reiss. Istu je haljinu dvije godine ranije u Royal Ascotu nosila njezina majka Carole Middleton, pa ju je, valjda, kći posudila od nje. No, stvar ide dalje - 2010. je Carol uz spomenutu plavu haljinu stavila na glavu vrlo karakterističan fascinator s plavim ružama od svile. Njega je, pak, 2009. godine, za službene prilike, nosila Kate. Dakle, mama je posudila šešir od kćeri.

image

Šešir koji je Kate nosila 2009. njezina mama stavila je na glavu godinu kasnije

Stewart/Goff Photos/Profimedia/Stewart/Goff Photos/Profimedia
image

Kate 2012. godine u Ipswitchu i njezina majka dvije godine ranije u Ascotu

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

Carole definitivno nema problema s razmjenom odjeće, a u tu se filozofiju uklapa i priča s njezinom snahom Alizée Thevenet. Na vjenčanju s Jamesom Middletonom, prošle godine mladenka je nosila njezinu vjenčanicu, haljinu u kojoj se udala za Michaela Middletona 1980. godine.

- Razgovarala sam s Carole o vjenčanicama, imala sam popriličnu blokadu što se tiče inspiracije. Isprobala sam njezinu vjenčanicu i zaljubila se u nju - rekla je Alizée tada za magazin Hello -. Savršeno mi je pristajala i bila je upravo ono što sam željela. Uvijek me mučilo što se vjenčanice nose samo jednom, pa je bilo divno dati tako lijepoj haljini drugi život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:33