TRAVANJSKO IZDANJE

Prvi put u povijesti kraljica Elizabeta II. krasit će naslovnicu Voguea, a razlog je vrlo poseban

Na taj će način ‘Vogue‘ odati ‘posebnu počast Njezinu Veličanstvu uoči platinastog jubileja

Kraljica Elizabeta II.

 AFP/Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. prvi će put osvanuti na naslovnici travanjskog izdanja britanskog 'Voguea' u povodu proslave njezina platinastog jubileja.

Naslovnicu će krasiti njezina fotografija iz 1957., koju je snimio lord Snowden, bivši suprug princeze Margaret. Kraljica na fotografiji nosi krunu optočenu biserima i dijamantima, a fotografija je snimljena u vrijeme njezine desete godišnjice braka s pokojnim princem Philipom.

Na taj će način 'Vogue' odati 'posebnu počast Njezinu Veličanstvu uoči platinastog jubileja, ali se i osvrnuti na svoj jedinstveni odnos s britanskim monarhom tijekom njezinih 70 godina na prijestolju.

Ovo nije prvi put da je član kraljevske obitelji završio u ovom magazinu. Vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, krasila je Vogueovu naslovnicu iz 2016. godine, i to u izdanju kojim se slavila stogodišnjica magazina. Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, uređivala je pak izdanje iz 2019. godine. Na njezinoj su se naslovnici tada našle žene koje je opisala kao 'snage promjene', a među ostalim, uključivale su i aktivisticu Gretu Thunberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:14