SKANDAL U BRITANIJI

Progovorio ljubavnik popularnog TV voditelja: ‘Šefovi lažu, nitko me nije pitao jesam li u vezi s njim!‘

Prema tvrdnjama neimenovanih izvora, svi su znali za aferu popularnog voditelja, ali se ništa nije poduzimalo

Phillip Schofield sa suvoditeljicom Holly Willoughby

 Doug Peters/Alamy/Alamy/Profimedia/Doug Peters/alamy/alamy/profimedia

Kriza koja je zahvatila ITV-jevu popularnu emisiju "This Morning" sinoć se dodatno produbila tvrdnjama da je atmosfera iza kulisa tog showa "toksična", piše Daily Mail. Posljedice afere Phillipa Schofielda (61) s puno mlađim kolegom proširile su se jer je bivši ljubavnik slavnog britanskog voditelja iznio tvrdnje da ga ITV nije ispitivao o tome, unatoč tome što je TV kuća iznijela da je provedena istraga koja uključuje oba muškarca. Pozivi na neovisnu istragu skandala su se pojačali, a najviše pozicionirani šefovi ITV-a pod sve su većim pritiskom da priznaju što su i kada znali o Schofieldovoj vezi.

image

November 15, 2022, London, United Kingdom: Phillip Schofield attends the ITV Palooza 2022 at The Royal Festival Hall in London.,Image: 765952191, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Fred Duval/Zuma Press/Profimedia

Fred Duval/Zuma Press/Profimedia/Fred Duval/zuma Press/profimedia

Dr. Ranj Singh, koji je bio redoviti gost u emisiji "This Morning", optužio je emisiju za toksičnu kulturu zlostavljanja i diskriminacije. Televizijski liječnik rekao je da je svoju zabrinutost iznio vrhu ITV-a, ali je smatrao da su se izvukli, jer je izbačen s ekrana, što je pokrenulo još više pitanja vezanih uz odgovornost šefova. U emisiji je radio deset godina, a prije nje je bio i suvoditelj. Otišao je 2021.

Vikend pun otkrića, izazvan Schofieldovom isprikom Daily Mailu u petak zbog laganja o aferi, pojačao je pritisak na izvršnu direktoricu kanala Dame Carolyn McCall i direktora televizije Kevina Lyga da se pozabave rastućom kontroverzom. Schofield je opisao svoju ljubavnu aferu kao "nepametnu, ali ne i nezakonitu" tvrdeći kako je djelatnika "This Morning" upoznao kao 15-godišnjeg dječaka, ali stupio s njim u vezu tek kada je bio punoljetan i počeo raditi u showu. U to vrijeme je bio oženjen, a kada su se pojavile glasine, svima je lagao kako to nije istina, čak i odvjetnicima. Zbog svega 38-godišnju TV karijeru doslovno je uništio. Nakon priznanja, dao je otkaz na ITV-u, no sada su u problemu njegovi šefovi.

image

Phillip Schofield i bivša supruga Stephanie Lowe

Swns/Swns/Profimedia/Swns/swns/profimedia

Izvori su za Mail rekli da bivši pomoćnik produkcije inzistira na tome da "ga nikad nisu pitali" o romansi, dok je drugi ITV-u rekao: "Svi su znali za to".

"Vrijeme je da se sada kaže istina. Ovo se toliko dugo guralo pod tepih i tome mora doći kraj. Mlađi muškarac sada je došao do točke kada ne želi lagati ni za koga, ali zapravo, kaže da ga ITV nikada nije ni pitao o bilo kakvoj vezi. Vrijeme je da se ljudi pozovu na odgovornost ili da barem objasne svoje postupke.", ustvrdio je neimenovani izvor.

Glasnogovornik ITV-a sinoć je ostao pri svome rekavši: "Obje strane su ispitane. No, TV mreža je odbila reći kada je ispitivanje održano ili barem tko ga je vodio. Jučer je Lygo za Sky News rekao da "nije bilo pogrešaka" dok je njegov kanal istraživao istinu. Asistent je prebačen s "This Morninga" na drugi program ITV-a 2020. nakon što je priznao svoju ljubav prema Schofieldu na dodjeli nagrada; što je potaknulo mnogo tračeva među zaposlenicima na svim razinama da između njih postoji veza.

Odvjetnik Richard Scorer rekao je da, iako svi detalji veze još nisu poznati, "svaku situaciju u kojoj je mlada osoba možda bila izložena potencijalnoj neravnoteži zlouporabe moći treba istražiti u potpunosti i neovisno". Stručnjak za zlostavljanje dodao je da dugotrajne glasine o aferi i navodi da su drugi na ITV-u bili svjesni te veze, znače da je "imperativ - potpuna i transparentna istraga". Bivša ministrica kulture Nadine Dorries pridružila se pozivima na neovisnu istragu.

image

Phillip Schofield i Holly Willoughby

Itv/Planet/Profimedia/Itv/planet/profimedia

Rekla je za BBC-jevu emisiju "Sunday With Laura Kuenssberg": "Znamo da je na ITV-u bilo pritužbi tijekom dugog vremenskog razdoblja. Što se dogodilo s tim pritužbama? Mislim da urednik programa Martin Frizell mora odgovoriti na neka pitanja. Kako je taj mladić tako mlad, dobio posao na ITV-u? Koji su procesi bili uključeni? Kakva je zaštita postojala za nekoga tako mladog? Koji je kontakt prvi put uspostavljen? Tko je koga kontaktirao?".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:11