ČUDNI ODNOSI

PROCURILE BIZARNE PORUKE MORGANA FREEMANA UNUCI Za ubojstvo unuke sudi se dečku, svjedok tvrdi: 'Djed je poticao neprimjerenu seksualnu vezu s njom'

 
Edena Hines s djedom Morganom Freemanom 2008.
 Profimedia, Zuma Press - News

Odvjetnici koji brane Lamara Davenporta, optuženog za ubojstvo kćeri pokćerke Morgana Freemana, E'Dene Hines, na sudu su kao dokaz iznijeli SMS poruke u kojima se žrtva E'Dena žali na ‘neprimjerene djedove osjećaje’.

E'Denu je Lamar brutalno ubio u kolovozu 2015. pred kućom u Washington Heightsu u New Yorku. Odvjetnica Annie Costanzo rekla je na sudu da je koji tjedan prije smrti otkrila dečku i još nekim osobama da je ‘djed poticao neprimjerenu seksualnu vezu s njom’. Početkom srpnja iste godine, oko šest tjedana prije smrti, Hines je Davenportu poslala poruku da ima problema sa starijim muškarcem.

‘Nisam ga tražila savjet. On je zvao mene… Blokirala sam ga zbog sebe, a ne zbog tebe jer čovjek koji bi trebao imati osjećaje djeda a ne muškarca, ne treba ni biti u mom životu’, piše NY Daily News.

Par se preko poruka zapravo raspravljao i u pitanju je bila njihova problematična veza. Razgovarali su i o njezinom djedu, Morganu Freemanu, a Davenport je napisao: ‘Kad je riječ o njemu, to je neka submisivna ljubav koja će uvijek biti prisutna.’

Mediji pišu da nije posve jasno zašto su poruke uopće iznesene na sudu i kakve veze imaju s ubojstvom.

E'Dena Hines bila je biološka kći Deene Adair, koju je Freeman usvojio s prvom suprugom. Nisu vezani krvnim srodstvom. Freeman i njegova druga žena Myrna nastavili su odgajati E'Denu kao da je njihova.

Glasine da između E'Dene i Freemana ima nešto više od ljubavi između djeda i unuke kruže već desetak godina. Sve je krenulo kad je National Enquirer 2009. objavio priču u kojoj se navodi da su već godinama u vezi. Naveli su i tvrdnju izvora da se ona želi udati za slavnog glumca.

Rex Features Ltd. do not claim any Copyright or License of the attached image
Shutterstock (4965012f)
Lamar Davenport
E'Dena Hines, Step-Granddaughter of Morgan Freeman found murdered in New York, America - 16 Aug 2015
Rapper Lamar Davenport, 30, who has been arrested for stabbing to death his girlfriend, E'Dena Hines, 33, near her home in Washington Heights, New York, on Sunday morning in an apparent cocaine-fuelled exorcism. Hines is the step-granddaughter of Oscar-winning actor Morgan Freeman, Image: 255801384, License: Rights-managed, Restrictions: Rex Features Ltd. do not claim any Copyright or License of the attached image, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Lamar Davenport

Tri godine prije Hinesine smrti objavljeno je da se Freeman planira vjenčati s njom, no oboje su odlučno negirali te glasine, kao i bilo kakvu neprimjerenu vezu.

‘Ove priče o djedu i meni ne samo da nisu istinite nego duboko vrijeđaju i mene i moju obitelj’, rekla je tada 27-godišnja Hines.

Morgan Freeman je u braku s Jeanette Adair Bradshaw, s kojom je usvojio Deenu, bio od 1967. do 1979. Potom se 1984. oženio za dizajnericu Myrnu Colley-Lee i par je ubrzo usvojio E'denu i odgajao je kao vlastitu kćer. Razveli su se 2010.

Hines je pronađena mrtva na cesti sa 25 ubodnih rana 16. kolovoza 2015. ispred stambene zgrade u kojoj je živjela u New Yorku. Davenportovi odvjetnici tvrde da nije kriv za zločin jer je u tom trenutku bio ‘neuračunljiv’, psihotičan zbog utjecaja snažnog halucinogenog narkotika PCP-ja ili fenciklidina.

Par je živio u stanu vrijednom 780.000 dolara kojeg je Freeman kupio unuci. Tijekom turbulentne devetogodišnje veze Davenport je postao otac više djece s drugim ženama i postao je ovisan o drogama. Uhapšen je odmah nakon ubojstva i odonda je u pritvoru.

Prošli je tjedan svjedočio svjedok koji je rekao da je Hines puno puta ubodena nožem u leđa i da je ubojica pritom vikao da ‘tjera vraga iz nje’. Poroti su odvjetnici također pokazali video koji je snimila Hines nekoliko sati prije smrti, a na kojem drogirani Lamar sjedi s prijateljima oko stola i urla na nju da prestane snimati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:33