NEPOZNATE TAJNE

Priznanje Georgea Michaela: ‘Ja sam kriv za smrt mog benda. Bože moj, pa bio sam ogromna zvijezda i homoseksualac‘

George Michael otvoreno priznao da je kraj benda Wham! bio rezultat skrivanja njegove homoseksualnosti i unutarnje nesreće

WHAM! - Andrew Ridgeley i George Michael

 Netflix/Everett/Profimedia/Netflix/everett/profimedia

Dokumentarac "Wham!", koji bi trebao biti dostupan za streaming 5. srpnja, bavi se cijelom poviješću George Michaela i Andrew Ridgeleyja i njihovog vremena provedenom u bendu, od trenutka kada su se prvi put upoznali kao tinejdžeri, do planetarne popularnosti.

image

George Michael i Andrew Ridgeley

Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

George je rekao da je kraj benda Wham!, benda koji je osnovao s prijateljem iz djetinjstva Andrewom, bio povezan s njegovim tajnim homoseksualnim opredjeljenjem.

- U stvarnosti, prekretnica za Wham! nije imala veze s Wham!, podijelio je pokojni pjevač u neemitiranom intervjuu u nadolazećem Netflixovu dokumentarcu.

- Prekretnica za Wham! bio sam ja, jer sam odjednom shvatio: ‘Bože moj, ja sam ogromna zvijezda i homoseksualac sam‘, a depresija je nastupila zbog toga, nastavio je.

- Bila je to depresija zbog toga što sam sebe ograničio, dodao je.

Dokumentarac prikazuje priču o Michaelu i Ridgeleyju koji su se upoznali u školi i povezali se zbog zajedničke ljubavi prema glazbi. Odlučili su formirati glazbeni duo i već su postigli uspjeh u dobi od 20 godina.

image

George Michael i Andrew Ridgeley

Cbw/Alamy/Alamy/Profimedia

Duo je postao prvi zapadnjački pop izvođač koji je nastupio u Kini, imao je niz broj jedan hitova na glazbenim ljestvicama i postigao globalni uspjeh. Posljednji koncert su održali na stadionu Wembley u lipnju 1986. godine.

Pjevač je shvatio da je gay ili barem biseksualan s 19 godina.

- Prespavao sam kod ovog tipa. Pokušao je imati seks sa mnom, ali bio sam prestrašen. Shvatio sam da želim ostati u krevetu cijelu noć. Shvatio sam da želim biti blizu tog tipa, što se nikad prije nije dogodilo", otkrio je u intervjuu koji je prikazan u dokumentarcu.

Michael je potom to rekao svom najboljem prijatelju Ridgeleyju, koji je samo "želio da bude sretan", ali je savjetovao Michaelu da ne otkriva istinu svojoj obitelji, posebno svom ocu koji je bio jako strog.

- To je ključni trenutak. U to vrijeme sam stvarno želio izaći na vidjelo, ali sam potpuno izgubio hrabrost, rekao je Michael. Kako je uspjeh Wham!-a nastavljao rasti, pjevač se osjećao sve više zarobljenim.

- U sebi sam čuo taj glas koji mi je govorio: ‘Što ću učiniti?‘. Bio sam dovoljno inteligentan da shvatim da je to bio pogrešan put ako tražim sreću. Ne bih se trebao truditi da sustignem Michaela Jacksona ili Madonnu, što je upravo ono što sam bio odlučan učiniti. Želio sam se razvijati kao ljudsko biće, ali osjećao sam se zarobljenim, prisjetio se. Priznao je da je bio premlad i nedovoljno zreo da bi znao koliko žrtvuje.

image

Slika sa koncerta

Photoshot/Topfoto/Profimedia/Photoshot/topfoto/profimedia

Michael je nastavio ostvarivati iznimno uspješnu solo karijeru i konačno je otkrio svojim roditeljima istinu nakon što je njegova prava ljubav, brazilski dizajner haljina i stilist Anselmo Feleppa, preminuo od AIDS-a 1993. godine. Napisao je emotivno pismo, što nije iznenadilo njegovu uvijek podržavajuću majku. Nažalost, njegov otac nije dobro prihvatio vijest.

U kasnijim godinama, dobitnik Grammyja se ponovno zaljubljivao u porno zvijezde i razvio ozbiljan problem s drogom. Preminuo je na Božić 2016. godine u dobi od 53 godine od bolesti jetre i zatajenja srca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:35