AMERIČKI AGENT?

Privatna ‘špijunska drama‘ atraktivne Bondove djevojke: Tajna policija optužila njezina brata?!

Lijepa glumica pored onog filmskog, doživjela je i privatno nešto što bi se također moglo okarakterizirati ‘špijunskom dramom‘
Ana de Armas
 Tolga Akmen/AFP

I dok najnoviji film o agentu Jamesu Bondu "No Time To Die" očekivano u kinima ostvaruje veliku zaradu (do sada više od 100 milijuna američkih dolara), također očekivano narastao je i interes javnosti za sve aktere ovog mega projekta. U fokusu je posebno nova Bond djevojka, atraktivna 33-godišnja Kubanka Ana de Armas.

Mlada glumica u filmu "Za smrt nema vremena", kako je kod nas preveden taj film, igra Palomu, agenticu CIA-je, koja se obračunava s lošim momcima na komunističkoj Kubi. No, kako piše The Sun, lijepa glumica pored onog filmskog, doživjela je i privatno nešto što bi se također moglo okarakterizirati "špijunskom dramom".

image
Ana de Armas
Tolga Akmen/AFP

Naime, kako donosi britanski tabloid, Aninog starijeg brata Javiera Casoa ispitivala je kubanska tajna policija optužujući ga da je američki agent, kao što je to njegova sestra sada u filmu.

Naravno, Caso nije nikakav agent, no očito je cijela priča bila dodatno potencirana Aninom ulogom, jer se tajna policija na njezina brata okomila i zbog nje. Sumnjalo se da bi glumica mogla iskoristiti fokus javnosti i otvoreno progovoriti protiv kubanskog režima.

Potom je, navodno u studenom prošle godine, Armas doputovala privatnim avionom sa svojim tadašnjim dečkom, zvijezdom Benom Affleckom na Kubu kako bi svom umirućem ocu Ramonu donijela lijekove. I Javier, koji živi u New Yorku, je unatoč svemu doputovao s njima, iako su svi strahovali da bi ga sada mogli i uhititi jer je istaknuti član disidentskog pokreta 27N koji je zabranjen na Kubi.

- Javier mi je rekao kako je aerodrom bio pun kubanskih agenata, zbog čega je situacija bila baš napeta. Ipak, vjerujemo da zbog toga što je bio u društvu sestre i Afflecka, nisu poduzeli ništa - ispričala je glumica Lynn Cruz.

Ramonu ipak nisu pomogli lijekovi koje su mu djeca donijela, hvatajući se za zadnju slamku spasa. Preminuo je nedugo nakon njihovog posjeta, izgubivši bitku s rakom prostate, tipom koji ima visoki postotak izliječenih kada se otkrije na vrijeme i tretira kako se spada. Bilo mu je tek 60 godina, a na sprovod je došla samo Ana, jer vjerojatno više nisu željeli riskirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:14