LUDA SVADBA

Presretna mladenka: ‘Evo kako smo nagovorili Brenu da nam pjeva, a reći ću vam i zašto je došao Grašo!‘

‘Kada me zaprosio, muž mi je rekao ‘Udaj se za mene, ti si ljubav mog života. 40 godina sam te tražio‘

Svadba Martine Ravlić i Darka Marijanovića

 D. Mirković/pozega.eu/

Kao djevojčica sam maštala da mi na svadbi pjeva Lepa Brena. Znala sam se šaliti s prijateljima o tome. Moj prijatelj Brane je jednom rekao da će mi ju dovesti na svadbu. Kad sam mu početkom godine rekla da se udajem, rekao je ‘Ako sam obećao, ona stiže‘. I tako je i bilo", o svom danu iz snova rekla nam je Martina Ravlić (40), koja je desetak godina na čelu vodeće tvornice za preradu drva u Slavoniji.

image

Vjenčanje Martine Ravlić i Darka Marijanovića

Privatni Album/
image

Petar Grašo pjevao je na vjenčanju Martine Ravlić i Darka Marijanovića

Privatni Album/
image

Martina Ravlić i suprug Darko Marijanović

Privatni Album/
image

Lepa Brena na vjenčanju Martine Ravlić i Darka Marijanovića

Privatni Album/

Na vjenčanju za Darka Marijanovića (42), vlasnika hotela Scala u Vodicama, pjevala joj je beogradska pjevačica, kojoj je ovo bio prvi nastup na nekoj svadbi u Hrvatskoj. Došla je na nju direktno s koncerta u Banja Luci, koji je bio večer prije. Došla je još rano popodne i družila se s uzvanicima.

Odlično raspoložena Brena je u Svečanoj sali Avija u Velikoj, koju inače vodi mladoženjina sestra, pjevala više od dva sata, a od 400 uzvanika tek su rijetki ostali sjediti na mjestima.

image

Slavonska svadba na kojoj je nastupila Lepa Brena

D.mirković/pozega.eu/

Mladenka, koju smo ‘uhvatili‘ u ponedjeljak ujutro dok je bila u policiji zbog promjene dokumenata budući da idući tjedan ide na medeni mjesec na Mauricijus, rekla nam je da se još oporavlja od zabave, ali nam je rado ispričala detalje.

"Ostala sam bez glasa od silnog pjevanja. Posebno me razgalila pjesma ‘Jedan dan života‘, koju i inače volim. Veselili smo se do pola 7 ujutro. Nije isto kad se mlad udaješ, ograničavaju te roditelji, budžet... Ovaj put je sve bilo kako smo mi htjeli. Jedino sad malo osjetim godine, ali su to slatke muke. Ipak imamo i malo dijete, pa ni inače ne spavamo kako treba", rekla nam je kroz smijeh Martina, kojoj je ovo drugi brak.

Njoj i suprugu posebno je veselje što su na slavlje došla i njihova djeca iz prošlih brakova. Oboje imaju kćer i sina. Na vjenčanju je bio i njihov zajednički sin, sedmomjesečni Elon. Mališan je bio s roditeljima u sali, a pazila je na njega i dadilja te ga je oko ponoći odvela na spavanje.

"Malo smo i plesali s njim. On je kruna naše ljubavi. Dugo sam se borila za njega", govori nam Martina koja je sa sadašnjim suprugom pet godina u vezi.

400 uzvanika za Slavoniju nije neuobičajeno, a ona nam kaže da bi im bilo i nemoguće napraviti popis s manje gostiju.

"Tako je to kad imaš 40 godina i udaješ se. U godinama smo kad smo stekli nama vrijedne ljude, neki su cijeli naš put od početka prolazili uz nas. Samo u mojoj firmi je petsto zaposlenih, na svadbu sam pozvala njih pedesetak. Evo i moja kuma radi sa mnom", kaže i dodaje da je osjećala prijateljsku i toplu atmosferu cijelu noć i to joj je puno značilo.

Posebno je ponosna na kćer Larissu (16) koja joj je najviše pomogla oko organizacije svadbe. "Ima maminog karaktera i organizacijskog duha. Odradila je lavovski posao, rekla mi je da se osjećala kao moj menadžer", govori.

image

Svadba Martine Ravlić i Darka Marijanovića

D. Mirković/pozega.eu/

Martina je došla na direktorsku poziciju prije 30. rođendana. Naime, tadašnji direktor se odlučio povući pa je vlasnik, Martinin otac Mato Ravlić, došao na ideju da njegovo mjesto prepusti kćeri koja je već radila u tvrtki. Tvrtka je bila u dosta teškom stanju, posebice u problemima s likvidnošću i nabavkom sirovina. Uspjela ju je podići na noge, a uvijek navodi da je posebno ponosna na podatak da je broj zaposlenih povećala za više od 150.

Prvi ples mladenci su otplesali uz Petra Grašu i njegov hit ‘Ako te pitaju‘, a i on im je došao zbog prijateljstva. "Lani u Vodicama smo bili skupa na večeri i rekao je da će se naljutiti ako ga ne budemo pozvali na svadbu", pojašnjava Martina.

Goste je zabavljao i tamburaški sastav Sokak iz Đakova, Bend od Marcipana iz Novoga Sada, a plesale su i osječke trbušne plesačice. Samu ceremoniju pred matičarem imali su na otvorenom u šumi, a pustili su i dva bijela goluba. Par voli romantiku pa je i prosidba bila posebna, kako nam je ispričala zaljubljena Martina.

"Dok smo renovirali svoj stan u Zagrebu, prljavi i u žaru da sve završimo za vikend, dok je bušio rupe na zidu ‘ispao‘ mu je dijamantni prsten. Koji mi je, eto slučajno, i odgovarao. Sišao je sa stolice i rekao ‘Udaj se za mene, ti si ljubav mog života. 40 godina sam te tražio.‘ Bilo je tu suza, smijeha, zagrljaja i moje veliko - da".

image

Svadba Martine Ravlić i Darka Marijanovića

D. Mirković/pozega.eu/

Martina je za svadbu odabrala haljinu Xenia Designa, Ksenije Vrbančić, i imala je buket od perja jer ne voli cvijeće. Tradicionalno ga je bacila, a uhvatila ga je njezina neudana prijateljica. Klasičan je bio i menu. Martina kaže da su se zasitili raznih restorana pa je željela da bude sve ‘pravo slavonski‘ - sarma, pečenka, janjetina i slavonski kolači.

Torta je bila ne nekoliko katova, a svaki kat bio je od neke vrste. Ledeni vjetar, Ferrero, Jaffa, samo su neki od okusa, a njoj je najvažnije da svima udovolji: "Uvijek brinem da svi budu zadovoljni, što mi je možda i mana", kaže nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:28