MARK MARGOLIS

Preminuo je čovjek od malo riječi i puno zvonjave: Njegova uloga Hectora Salamance zauvijek će se pamtiti

Također se proslavio i ulogom Alberta u filmu ‘Scarface‘. Glumio je i u 50 kazališnih predstava na njujorškom Broadwayju

Serija Better call Saul - Luis Moncada, Mark Margolis, Daniel Moncada

 Amc/Everett/Profimedia/Amc/everett/profimedia

Ljubitelje serija ‘Better Call Saul‘ i ‘Breaking Bada‘ rastužila je vijest da je preminuo čovjek od nekoliko riječi i popularnog zvonca... Glumac Mark Margolis preminuo je nakon kraće bolesti u bolnici Mt. Sinai u New Yorku, javlja Hollywood Reporter. Imao je 83 godine, a vijest je za strane medije potvrdio njegov sin Morgan. On i njegova majka Jacqueline, koja je s Margolisom bila u braku 61 godinu, bili su uz njegov krevet u trenutku smrti.

image

Serija Better Call Saul, Mark Margolis

Amc/Everett/Profimedia/Amc/everett/profimedia

Margolis je najpoznatiji po ulogama zlikovaca, a posebno ga svi pamte po ulozi Hectora Tia Salamance iz serije ‘Better Call Saul‘ i ‘Breaking Bad‘, za koju je 2012. dobio nominaciju za Emmy.

Također se proslavio i ulogom Alberta u filmu ‘Scarface‘. Glumio je i u 50 kazališnih predstava na njujorškom Broadwayju te održavao tečajeve za mlade glumce.

"Bio je jedinstven. Slične njemu više nećemo vidjeti. Bio je cijenjen klijent i doživotni prijatelj. Imao sam sreću što sam ga poznavao", rekao je njegov dugogodišnji menadžer Robert Kolker.

Osim po ulozi Hectora i ‘Scarfaceu‘, ostat će zapamćen i po ulogama u hitovima ‘Oz‘, ‘Black Swan‘, ‘Ace Ventura: Pet Detective‘, ‘Santa Barbara‘ i ‘Gotham‘. Posljednju ulogu odigrao je u filmu ‘Your Honor‘ uz Bryana Cranstona.

image

Michael Stuhlbarg i Mark Margolis u ‘Your Honor‘

Showtime Networks Inc./Everett/Profimedia/Showtime Networks Inc./everett/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:43