TUŽAN ODLAZAK

Preminula zvijezda najdugovječnije TV sapunice na svijetu: Uzrok smrti i dalje nepoznat

Na malim ekranima Jennifer Wilson se pojavila 1950-ih godina, a plodnu karijeru završila je 2015. godine

Jennifer Wilson

 Screenshot Youtube

Jedna od najvećih zvijezda britanskih sapunica, Jennifer Wilson, preminula je u svojem domu u Francuskoj, u 89. godini života. Wilson je najpoznatija po ulogama u najdugovječnijoj sapunici na svijetu "Coronation Street", te popularnim serijama "Casualty", "Doctors" i "Special Branch". Kći Melanie Peck, glazbenica i glumica koja također živi u Francuskoj, novinarima je potvrdila vijest da je Wilson preminula prošloga tjedna, no detalji o uzroku smrti nisu objavljeni.

Na malim ekranima Jennifer Wilson se pojavila 1950-ih godina, a plodnu karijeru završila je 2015. godine kao gospođa Bradbury u "Coronation Streetu" i Nancy Milne u seriji "Doctors". Ipak, njezina najpoznatija uloga bila je ona Jennifer Kingsley u seriji "The Brothers" koja je prikazivana od 1972. do 1976. godi. Serija je imala 92 epizode, a ona se pojavila u svakoj. Serija je bila veliki hit i izvan Velike Britanije, a glumačka postava je snimila i božićni album koji je, primjerice, u Nizozemskoj dospio na vrhove top lista po prodaji.

Bila je uspješna i na kazališnim daskama - gotovo cijelu 2000. godinu provela je igrajući gospođu Boyle u slavnoj "Mišolovki" Agathe Christie u kazalištu St. Martins u Londonu, a istu je ulogu ponovila devet godina kasnije, u novoj hit-produkciji te kriminalističke priče. Dugo je glumila gospođu Bennet u predstavi "Ponos i predrasude".

Njezin suprug, glumac Brian Peck, s kojim je bila u braku od 1959. godine, a često su radili zajedno na raznim projektima i glumili supružnike, preminuo je 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:15