VELIKA GODIŠNJICA

Predviđali su im brzi ljubavni krah, a oni danas slave 20 godina braka

Glumačka zvijezda obožava supruga snimatelja s kojim ima troje djece. Uvijek tvrdi da samo uz njega može biti onakva kakva jest

Julia Roberts sa suprugom Dannyjem Moderom

 Khap/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Julia Roberts (54) slavi 20 godina braka s filmskim snimateljem Danielom Dannyjem Moderom (53), a na društvenim je mrežama objavila staru fotografiju na kojoj se njih dvoje ljube, s kratkim potpisom: "Dvadeset! Nema kraja osmijesima. Nema kraja ljubljenju".

Nisu se ostvarila zlobna predviđanja da će "zgodna žena" i njezin zgodni partner kratko izdržati pritisak znatiželje javnosti, njezine slave, da će se razići, zatim razvesti i žestoko javno posvađati.

Dogodilo se sasvim suprotno.

Par se upoznao početkom 2000. godine, dok je Roberts snimala film "Meksikanac" u kojem joj je partner bio Brad Pitt. Moder je bio snimatelj. U to je vrijeme ona bila u vezi s glumcem Benjaminom Brattom, a Moder u braku s Verom Steimberg, vizažisticom i stručnjakinjom za make-up koja je radila na nizu holivudskih projekata. Brak im je bio na klimavim nogama, no američki mediji dugo su tvrdili, a neki nikad nisu ni prestali tvrditi, da je Julia bila kriva za njegov raspad.

Mašta se još više razigrala kada je glumica fotografirana u majici kratkih rukava na kojoj je rukom, markerom bila ispisana rečenica "A Low Vera". Svi su mislili da je to poruka za Moderovu suprugu Veru.

Roberts je 2003. godine u jednom intervjuu na pitanje o toj majici samo kratko rekla: "Bila je privatna stvar".

Moder se razveo od Vere Steimberg 2002. i u ljeto iste godine vjenčao se s Roberts.

image

Julia Roberts i Danny Moder 2002. godine

-/Backgrid Usa/Profimedia

Prije njega, Julija nije imala previše sreće u ljubavi. Bila je kratko zaručena za glumca Kiefera Sutherlanda, no prekinuli su 1991. godine, samo nekoliko dana prije vjenčanja. Godine 1993. udala se za country pjevača Lylea Lovetta kojeg je upoznala tri tjedna ranije. Svi su se pitali što se Juliji, tada na vrhuncu popularnosti, dogodilo u glavi. Razišli su se 1995. godine. Glumicu su romantično povezivali i s Dylanom McDermottom, Matthewom Perryjem, Jasonom Patricom i Liamom Neesonom. S Benjaminom Brattom bila je u vezi četiri godine, a 2001. su prekinuli. Iako su i on i ona imali samo lijepe riječi jedno za drugo, govorili da ostaju prijatelji, žuti mediji pokušavali su kraj "savršenog para" obrazložiti njegovom ljubomorom zbog Julijina uspjeha.

S Moderom se sve u njenom životu posložilo na pravo mjesto. Nakon godine dana braka je u intervjuu s Oprah Winfrey izjavila kako uživa u braku.

- S njim se osjećam savršeno ugodno u svojoj koži - rekla je tada - Ne moram se mijenjati ni na koji način.

Tada je komentirala i tračeve da mu je uništila prvi brak.

- On je svoj život i stvari koje je trebao riješiti riješio sam. Ja sam svoj život i stvari koje je trebalo riješiti riješila sama. Mislim da je to jedini razlog zašto smo se na kraju uspjeli zaljubiti jedno u drugo i biti zajedno - rekla je glumica i dodala što još ima reći na temu njegova razvoda - U mene je lako uprijeti prstom i reći: "Ona je to učinila!". Svjesna sam toga i ne zamjeram ljudima što lako upiru prstom. No, to jednostavno nije tako."

Nekoliko puta tijekom godina, tabloidi su pisali kako se njihov brak raspada, kako je on "pokupio stvari i odselio", kako se svađaju, kako je on ljubomoran zbog njezine slave i uspjeha, kako je ljubomoran jer ona surađuje s ovim ili onim glumcem i tako dalje i tako dalje, kako je ona ljubomorna jer on radi s ovom ili onom glumicom... Vrhunac je bila izmišljotina, 2018. godine, da je Roberts trudna u 50-oj i da će ta čudesna beba spasiti njihov brak koji visi o niti.

Roberts i Moder imaju troje djece - blizanci Phinnaeus i Hazel rođeni su krajem 2004. godine, a sin Henry, stigao je 2007. godine. Roberts je prije nekoliko godina rekla da njezina djeca zapravo ne znaju koliko je ona poznata.

image

Obitelj Roberts -Moder na okupu na fotografiji s društvenih mreža

Emha/Backgrid Uk/Profimedia

- Kada su to počeli shvaćati bilo je pitanja u stilu "Mama, ti si poznata?". Na to sam odgovarala kako mislim da je puno ljudi moglo vidjeti film u kojem sam ja glumila i možda znaju tko sam. Nakon otprilike sat vremena pitali su me jesam li poznatija od Taylor Swift - ispričala je u Harpers Bazaaru 2018. godine.

Ona i suprug mnogo puta su u dva desetljeća surađivali na raznim projektima, a ona priznaje da je pomalo nervozna kada radi s njim jer joj je on suprug.

- Želim da misli da sam super - objasnila je.

Jednom prilikom, gostujući u podcastu Gwyneth Paltrow, Julia Roberts je rekla kako je Moder u svakom trenutku njezin najdraži čovjek.

- Više me zanima ono što on ima za reći, njegovo stajalište, nego bilo koga drugog. Sretni smo. Jednostavno se istinski volimo - kazala je Roberts.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:11