GABRIELA SPANIC

Popularna ‘Otimačica‘ u tajnosti stigla u Hrvatsku! Posjetila je rodbinu i uživala u pršutu

Omiljena zvijezda meksičkih telenovela Gabriela Spanic u tajnosti je posjetila Hrvatsku

Gabriela Spanic sa sinom u šetnji Zagrebom

 Privatni Album

Omiljena zvijezda meksičkih telenovela Gabriela Spanic u tajnosti je posjetila Hrvatsku, rodnu zemlju svog tate Kazimira.

Popularna glumica, koje se najviše sjećamo po seriji 'Otimačica' u kojoj je utjelovila dvostruku ulogu blizanki, ali i serijama 'Uljez', 'Za tvoju ljubav', 'Zemlja strasti', 'Zatočenica', 'Gospodarica tvoga srca', 'Emperatriz'... u Hrvatskoj je bila prije nekoliko mjeseci, točnije, u prvom tjednu jedanaestog mjeseca prošle godine.

image

Gabriela je u Hrvatsku došla sa sinom i tatom

Privatni Album

Tada se u susjednoj Mađarskoj natjecala u njihovom 'Plesu sa zvijezdama', pa je iskoristila priliku da s ocem Kazimirom i sinom Gabrielom de Jesusom, kojeg od milja zove Gabo, (dobila ga je s venezuelskim milijunašem, građevinskim poduzetnikom Neilom Javierom Perezom) na nekoliko dana svrati i do Hrvatske.

image

Gabriela Spanic sa sinom u šetnji Zagrebom

Privatni Album

Gabriela i njezina dvojica mušketira bili su u Zagrebu, a potom su se uputili i prema Dalmaciji, gdje su u Šibeniku posjetili rodbinu. Glumica im je poklonila svoj glazbeni CD (naime, osim što glumi, također se bavi i pjevanjem) kao i knjigu 'Mi vida entre recetas" (Moj život među receptima) gdje je uključila i hrvatske specijalitete.

Dok je bila u Hrvatskoj nije ništa objavljivala na društvenim mrežama na kojima je prati više od dva milijuna ljudi. Željela je da njezin posjet prođe bez medijske pompe koja bi zasigurno nastala da su mediji za to doznali.

image

Glumica je obitelji u Hrvatskoj poklonila svoju knjigu 'Mi vida entre recetas" (Moj život među receptima) u koju je uključila i hrvatske specijalitete

Privatni Album

- Jako sam sretna što sam ispunila tati davnu želju da posjeti Hrvatsku, a sada ju je vidio i moj sin. Tata je bio jako uzbuđen zbog tog posjeta. Potekle su mu i suze radosnice! Susreli smo se s rođacima i bilo je to zaista jedno predivno iskustvo, koje nikad neću zaboraviti. Bilo je kratko, ali slatko! Jako volim Hrvatsku, zemlju svog tate, i nadam se da ću opet doći, možda već ovog ljeta - rekla je Gabriela za Slobodnu Dalmaciju dok je išla na snimanje nove telenovele 'Corazon Guerrero'.

Posljednji je put kod nas bila prije 22 godine u organizaciji časopisa Gloria i te 2000. izazvala neviđenu histeriju obožavatelja. Budno se pratio svaki njezin korak, a kad je s mariachijima uživo zapjevala u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", bile su to jedne od najgledanijih televizijskih minuta na malim ekranima te godine.

image

Gabriela je s tatom Kazimirom bila na zagrebačkom Cvjetnom trgu

Privatni Album

– Povijest moje obitelji zaista je zanimljiva. Djed Antun podrijetlom je iz Zagreba, a baka Jelica s otoka Kaprija blizu Šibenika. Emigrirali su u Venezuelu 1947., nakon Drugog svjetskog rata, i dobili mog oca Kazimira. Nažalost, više nisu s nama, djed je umro dva dana prije mog i sestrina rođenja. Njegova ljubavna priča s bakom Elenom, kako smo je zvali, bila je snažna inspiracija za nas unuke. Baka nam je pričala o Hrvatskoj i njezine uspomene nikad neće nestati iz mog srca - rekla je Gabriela u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju prije tri godine.

image

Gabrielin otac bio je presretan što je posjetio Hrvatsku

Privatni Album

Razgovor se tada vodio u glavnom gradu Meksika, Ciudad de Mexicu.

- Moja baka je bila nježna ženica, uživala je raditi hrvatske specijalitete, najviše sarmu, koju i sama znam napraviti po njezinu receptu, a pršut obožavam. Puno je radila na zemlji, naučila me uzgajati voće i povrće. Ponosna sam na nju jer se zajedno s djedom borila i radila u drugoj zemlji, govorila jezik koji nije bio njezin. Stigli su bez ičega, no unatoč tome bili su sretni. Kad sam bila u Hrvatskoj, upoznala sam rođake u Šibeniku s kojima moj otac i stričevi održavaju vezu jer znaju dobro govoriti hrvatski, za razliku od mene koja jedino znam izgovoriti 'sve je dobro' i 'laku noć'.

Od tate Kazimira naslijedila je boju očiju i karakter, a podjednako je vezana uz njega i mamu Normu, Venezuelku, koja je, nažalost, preminula prije godinu i pol dana. U braku su, osim Gabrijele i njezine sestre blizanke Danijele, dobili i sina Antonija. I dok im je otac ostao živjeti u Caracasu, brat i sestra već su neko vrijeme u meksičkoj Cuernavaci, gradu udaljenom oko sat i pol vožnje od Mexico Cityja.

- Ponosna sam na svoje hrvatske korijene i voljela bih ponovno doći sa sinom, susresti se s obitelji i obožavateljima. Boraviti u Hrvatskoj bilo je čarobno iskustvo - kazala je Gabriela za Slobodnu Dalmaciju.

image

- Ponosna sam na svoje hrvatske korijene i voljela bih ponovno doći - kaže meksička zvijezda

Privatni Album

Iako je često prozivaju zbog navodnih plastičnih operacija, kaže kako su za njezin dobar izgled prije svega zaslužni zdrav način života, dugotrajna hodanja, ekološke kreme i esencijalna ulja koje koristi.

image

Tati od Gabriele potekle su suze radosnice kad je ugledao obitelj u Hrvatskoj

Privatni Album

A događaj nalik onom iz telenovele glumici se dogodio prije 12 godina u stvarnom životu, kad je policija uhitila tada 24-godišnju kućnu pomoćnicu Mariju Celeste Fernandez iz Argentine koja je čak četiri mjeseca amonijevim sulfatom u hrani i piću zbog ljubomore trovala Gabrielu, njezina sina, majku i sluškinju. Kada su je razotkrili, pokušala je pobjeći iz zemlje, a iako je zbog pokušaja ubojstva osuđena na osam godina zatvora, iz njega je izišla nakon samo dvije godine i ponovljenog suđenja.

image

Glumičin djed Antun podrijetlom je iz Zagreba, a baka Jelica s otoka Kaprija blizu Šibenika

Privatni Album

Gabriela je 1992. postala Miss Venezuele u kojoj je tada živjela i ubrzo nakon toga počela dobivati prve televizijske uloge, što joj je ubrzo donijelo unosan ugovor s meksičkom kućom Televisa, za koju 1998. snima 'La usurpadoru' (Otimačicu), seriju koja je postigla planetaran uspjeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:57