SNAŽNA PORUKA

Politička zvijezda na reviji se pojavila s porukom na haljini, mnogi je popljuvali: ‘Licemjerna si!‘

Pripadnica američke Demokratske stranke poslala je snažnu poruku svojom dugom, bijelom haljinom
Alexandria Ocasio-Cortez
 John Angelillo/Upi/Profimedia

Američka politička zvijezda Alexandria Ocasio-Cortez prošetala je crvenim tepihom Met Gale, a njezin modni izričaj izazvao je podijeljena mišljenja javnosti.

Naime, članica Zastupničkog doma SAD-a i pripadnica Demokratske stranke poslala je snažnu poruku u dugoj, bijeloj haljini brenda Brother Vellies. Na njezinoj je haljini osvanuo crveni natpis "Tax the Rich", odnosno "oporezujte bogate."

image
Alexandria Ocasio-Cortez i Aurora James
Mike Coppola/Getty Images/Profimedia

Ovaj potez neki ocjenjuju hrabrim, a neki licemjernim, s obzirom da su pojedinačne ulaznice za dolazak na Met Galu, na kojoj se i političarka pojavila, iznosile 35 tisuća dolara.

Donald Trump Jr. bio je jedan od predvodnika koji kritiziraju političarku, ističući da je ona obična "prevara" jer nije nosila masku na Met Gali, a posljednjih 18 mjeseci predstavljala se kao jedna od najvećih zagovarateljica nošenja maski u zemlji.

image
Alexandria Ocasio-Cortez i Aurora James
Mike Coppola/Getty Images/Profimedia

"Alexandria Ocasio-Cortez odrasla je u bogataškom predgrađu, pohađala je jedan od najskupljih koledža u Americi, zarađuje šesteroznamenkasti iznos plaće, vozi Teslu i trenutno je na događaju koji košta više od prosječnog primanja Amerikanaca", osvrnuo se i pisac Greg Price, piše Daily Mail.

Drugi su stali u obranu američke političarke te su pohvalili njezin outfit i poručili da su "Demokrati jednostavno bolji u svemu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:05