SHANE MACGOWAN

Pogoršalo se zdravstveno stanje pjevača Poguesa: Spojen je na aparate za disanje, supruga objavila potresnu fotografiju

Shane je već mjesecima na intenzivnoj njezi nakon što mu je prošle godine dijagnosticiran virusni encefalitis

Shane MacGowan, 2006.

 -/Swns/Profimedia/-/swns/profimedia

Supruga Shanea MacGowana zatražila je ‘‘ljubav i molitve‘‘ od obožavatelja nakon što je podijelila potresnu fotografiju pjevača Poguesa spojenog na aparat za disanje, prenosi Daily Mail.

Pjevač Poguesa već je mjesecima na intenzivnoj njezi nakon što mu je prošle godine dijagnosticiran virusni encefalitis, upala mozga. Ona može biti opasna po život i zahtijeva hitno liječenje. Simptomi uključuju gubitak pokreta i poteškoće u govoru, a Shaneovo zdravstveno stanje itekako se pogoršalo.

image

Shane McGowan i njegova supruga

Instagram/screenshot/

Na Twitteru je pak njegova supruga Victoria Mary Clarke zahvalila svima koji su pružali podršku paru u trenutku kada im je bilo potrebno te uputila najbolje želje ‘‘svima koji se trenutno bore‘‘.

MacGowan je najpoznatiji kao frontmen keltskog punk benda The Pogues, koji je postigao uspjeh 1980-ih nizom albuma i svojim kultnim božićnim hitom ‘Fairytale of New York‘. Nastupao je s glazbenicima među kojima su Kirsty MacColl, Sinéad O‘Connor i Nick Cave. Irska novinarka Victoria redovito je obavještavala obožavatelje o stanju pjevača putem svojih profila na društvenim mrežama.

- Samo sam htjela reći veliko hvala svima koji su slali poruke meni i Shaneu. Šaljem ljubav i molim za sve koji se trenutno bore - napisala je Clarke.

image

Shane McGowan

Instagram/screenshot/

Nagađa se da je Shane ponovno primljen na intenzivnu njegu u lipnju, ali njegova supruga nije otkrila točan razlog ponovnog prijema. Tijekom njegovog posljednjeg boravka u bolnici, brojni poznati su odvojili vrijeme da ga posjete, uključujući njegove kolege iz benda, Spider Stacyja i Terryja Woodsa, te američku rock zvijezdu Brucea Springsteena.

Naime, 65-godišnjem Shaneu bolest je dijagnosticirana krajem prošle godine i rečeno je da se pogoršala zosterom koji se proširio na oko. Nažalost, to je samo jedna od brojnih zdravstvenih poteškoća koje je Irac pretrptio tijekom godina.

Podsjetimo, 2016. pao je i slomio zdjelicu dok je plesao i od tada mora koristiti invalidska kolica. Nakon još jednog pada slomio je desno koljeno i pokidao ligamente oko lijevog koljena. Nadalje, zbog niza padova, njegova supruga postala je njegova osobna njegovateljica, a pjevač je već ranije rekao da ne očekuje da će ponovno prohodati.

Također, pjevač je ranije u životu bio ovisan o heroinu, sletio s ceste pri velikoj brzini i bio dugogodišnji ovisnik o alkoholu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:50