BABY GUMP

Pogledajte kako izgleda zvijezda Forresta Gumpa 29 godina kasnije: ‘Odbio sam Hollywood, to mjesto nije zdravo‘

Nakon Oskarima ovjenčanog filma, dječaka su zasipali ponudama, no on ih je odbio jer se volio igrati

Sally Field i Michael Conner Humphreys u ‘Forrest Gumpu‘

 -/United Archives/Profimedia/-/united Archives/profimedia

Najpoznatija rečenica iz kultnog filma "Forrest Gump", kao što je to dobro poznato, jest "Život je poput bombonijere - nikad ne znaš što ćeš dobiti." A to svakako vrijedi, piše The New York Post, za bivšu dječju zvijezdu Michaela Connera Humphreysa koji je u tom kultnom uratku redatelja Roberta Zemeckisa iz 1994. utjelovio malog Forresta, naslovnog lika kojeg je tako maestralno kao odraslog interpretirao Tom Hanks.

Danas, s 38 godina Humphreys je neprepoznatljiv, posebno jer se poslije vrlo rijetko upuštao u svijet glume i to vlastitom odlukom.

Humphreys je imao samo osam godina kada je izabran na otvorenom pozivu da glumi Forresta kao dijete. Ipak, nakon angažmana u filmu koji se upisao u povijest kinematografije, zaključio je da svjetla reflektora nisu za njega. Umjesto toga odlučio je završiti školu, zatim se prijavio u američku vojsku te proveo četiri godine kao vojnik u pješadiji, što je uključivalo 18-mjesečnu turneju u Iraku. Humphreys je rekao da ga roditelji nikada nisu tjerali da nastavi glumačku karijeru, što odobrava jer je mišljenja kako Hollywood nije zdrav način života za djecu. Pored toga njegova obitelj nije bila ni zainteresirana za preseljenje iz rodnog Oregona u hektični Los Angeles.

"U to vrijeme, moji su me roditelji jednostavno pustili da sam odlučim što ću dalje raditi i nikad me nisu tjerali da se bavim drugim glumačkim ulogama. A ja sam se uglavnom želio zabavljati i igrati sa svojim prijateljima", rekao je za The Sun. Zato se i odmaknuo od glume nakon uspješne uloge.

image

Michael Conner Humphreys i Hanna Hall u ‘Forrest Gumpu‘

Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

"Pogotovo jer sam volio školu. Ponude su stizale, ali nisam se zamarao time i pokušavao ih dobiti", dodao je. Humphreys je rekao i da je kao dijete uživao živjeti relativno normalnim životom unatoč tome što je igrao glavnu ulogu u filmu koji je osvojio šest Oscara i zaradio 678 milijuna dolara na kino blagajnama diljem svijeta.

"Iskreno mislim da je to bila dobra stvar, jer nikad nisam razmišljao o Hollywoodu kao o glamuroznom mjestu ili o slavi kao o nečemu što želim steći. Bilo je suprotno", izjavio je. Iako se Humphreys potrudio otići iz Hollywooda, priznaje da su dijelovi njegova života odražavali "Forrest Gump" na neočekivane načine. Bivši glumac je strastveni trkač poput glavnog lika kojeg je igrao i natjecao se na maratonima. Čak je služio u istoj vojnoj bazi u Njemačkoj kao i Elvis Presley.

"Smiješno je koliko moj život ima poveznica s Forrestovim životom. Je li to sudbina? Nešto je stalno poticalo te slučajnosti", smatra. Međutim, iako se kao mali odrekao glume, Humphreys koji je završio koledž i ima diplomu iz međunarodnih odnosa, u međuvremenu je izjavio kako je ponovno otvoren za glumu, ako se pojavi prava uloga.

"Neki ljudi misle da izgledam kao Tom Hiddleston, a smatra se da je on novi Bond," rekao je za Sun 2019. "To bi moglo biti zanimljivo. Otvoren sam za većinu stvari."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:39