‘LOCIRAT ĆE ME...‘

Pobjednica Eurosonga razbjesnila Ruse, stavili su je na Putinovu listu najtraženijih: ‘Bojim se...‘

Pobjednički nastup dogodio se gotovo točno dvije godine nakon što je Rusija anektirala Krim i izbio kaos u Ukrajini

Susana Jamaladinova, znana i kao Jamala

 Paul Ellis/Afp/Profimedia/Paul Ellis/afp/profimedia

Pobjednica Eurosonga koja se nalazi na tjeralici Vladimira Putina otkrila je da se boji za "sigurnost svoje djece". Susana Jamaladinova objasnila je kako vjeruje da Kremlj laže o njoj i pokušava je "uplašiti".

Ukrajinsku pjevačicu, koja je pobijedila na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2016. godine, Moskva optužuje za širenje lažnih informacija o ruskim oružanim snagama. Zvijezda, koja nastupa pod imenom Jamala, ispričala je o trenutku kada je saznala da je optužena za širenje "lažnih" informacija o ruskoj vojsci i borbama u Ukrajini, piše The Sun.

- Bila sam uzrujana samo zbog svoje obitelji. Ne brinem puno za sebe jer nastup je moj način da koristim svoj glas da pomognem svojoj zemlji i kažem istinu.

Pobjednički nastup dogodio se gotovo točno dvije godine nakon što je Rusija anektirala Krim i izbio kaos u Ukrajini.

image

Susana Jamaladinova, 2022. godine

Ozan Kose/Afp/Profimedia/Ozan Kose/afp/profimedia

U godinama koje su uslijedile nakon njenog uspjeha, Susana je izvodila svoju glazbu diljem svijeta dodatno razbjesnivši ruske tiranine. Izrazila je strah da bi je Moskva mogla locirati jer se njezina putovanja dijele na društvenim mrežama.

- Prije tri dana bila sam u Washingtonu. Prije pet dana bila sam u Parizu. Znate, možete pronaći sve informacije o meni - objasnila je tada.

Susana je izdala album pod nazivom Qirim, odnosno, Krim, ranije ove godine i rekla je kako vjeruje da su vlasti možda u to vrijeme posjetile njezinu rodbinu.

image

Susana Jamaladinova, 2022. godine

Ozan Kose/Afp/Profimedia/Ozan Kose/afp/profimedia

- Čula sam glasine da je netko došao do mojih rođaka na Krimu i pokušao ih prestrašiti. Pokušavaju me zaustaviti ili prestrašiti, ali ja čvrsto vjerujem da kao umjetnica, glazbenica i kao tekstopisac, mogu živjeti svoj život kako želim - istaknula je.

Susana vjeruje da nedavni događaji pokazuju da "glazba može govoriti i prenijeti istinu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:53