IKONA HOLLYWOODA

Playboy ju je proglasio najpoželjnijom ženom 70-ih, a karijera joj je trajala 50 godina: Ovako je izgledala prije smrti

Welch je viđena kod kozmetičarke samo nekoliko dana prije smrti
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Posljednje pojavljivanje preminule glumice Raquel Welch u javnosti zabilježeno je fotoaparatom, a radi se o ekskluzivnim fotografijama snimljenima u srpnju 2022. One prikazuju Welch kako se provodi u salonu za nokte "J&J" koji je omiljen među stanovnicima te raskošne losanđeleske četvrti.

image
-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia
image
-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia

Iako su njeni dramatični izrazi lica sugerirali da nije uživala u tretmanu ljepote, 82-godišnjakinja je tada izgledala dobro, a snimljena je i kako se široko smiješi nakon što je tretman završio.

Ekskluzivne fotografije dale su rijedak uvid u svakodnevni život Welch koja je rijetko izlazila u javnost. Daily Mail ju je posljednji put fotografirao u rujnu 2021., što je bilo prvi put u gotovo dvije godine.

image
-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia
image
-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia

Tijekom ovog neočekivanog pojavljivanja, Welch je viđena kako nosi glamurozne zlatne naušnice i bijeli top koji je uparila s crnim hlačama dok je strpljivo čitala časopise u čekaonici, čekajući na svoj red. Ušla je sa slamnatim šeširom, no ubrzo ga je skinula kako bi otkrila svoje prepoznatljive crte lica koje su je učinile superzvijezdom šezdesetih i sedamdesetih godina dok je glumila u filmovima kao što su "Bedazzled", "The Biggest Buddle of Them All", "One Million Years B.C" ili "Fantastic Voyage".

image
-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia
image
-/Coleman-rayner/Profimedia/-/coleman-rayner/profimedia

Širom otvarajući usta u nevjerici dok joj je kozmetičarka sređivala nokte, činilo se da je to Welch pomalo bolno iskustvo koje se brzo pretvorilo u radost, jer se holivudska zvijezda široko nasmiješila, oduševljena rezultatima.

A onda je uslijedila tužna vijest. U srijedu je, naime, potvrđeno da je popularna bivša glumica i model preminula u svom domu u 82. godini nakon kratke bolesti.

Njezin poslovni menadžer, Steve Sauer, rekao je da je iza sebe ostavila značajno nasljeđe "glumeći u više od 30 filmova i 50 televizijskih serija".

- Njena karijera trajala je preko 50 godina - rekao je Sauer.

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia
image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Inače, poznata je po razbijanju stereotipa koji se vežu uz plavuše, zahvaljujući ulogama u gore spomenutim klasicima poput filma ‘Bedazzled‘. Od tada se pojavila u nizu filmova i televizijskih emisija, te je zaradila Zlatni globus za ulogu Constance de Bonacieux u remakeu "Tri mušketira" iz 1974. godine.

- Ovo je tako tužno - tweetao je glumac Paul Feig i istaknuo da mu je bilo zadovoljstvo raditi s Welch dok je bio redoviti gost na "Sabrini, vještici tinejdžerici".

- Ljubazna, duhovita i prava superzvijezda u koju sam bio jako zaljubljen veći dio svog djetinjstva. Izgubili smo pravu ikonu - dodao je Feig.

Welch priznaje da je "definitivno" koristila svoje tijelo i seksepil i vidjela ih kao prednosti u svom poslu, ali "uvijek u granicama". Naglašava da neke stvari čuva "isključivo za svoj privatni život".

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Welch je rođena kao Jo-Raquel Tejada 5. rujna 1940. u Chicagu. Kći je bolivijskog aeronautičkog inženjera Armanda Carlosa Tejade Urquiza i majke Amerikanke, Josephine Sarah Hall.

Imala je dvoje mlađe braće i sestara, Jamesa i Gayle Tejada, a obitelj se preselila u San Diego kada je Welch imala dvije godine. Welch je počela učiti balet sa sedam godina, ali je odustala s deset kada joj je instruktor rekao da nema pravi tip tijela da postane profesionalna plesačica.

U dobi od 14 godina, Welch je osvojila nekoliko natjecanja ljepote kao što su natjecanja za "Miss fotogeničnosti", a osvojila je i Miss La Jolla i titulu Miss San Diega. Nakon srednje škole, pohađala je San Diego State College uz stipendiju za kazališnu umjetnost.

Glumica je bila u braku s Jamesom Welchom, svojim dečkom iz srednje škole, od 1959. do 1964., Patrickom Curtisom od 1967. do 1972., Andreom Weinfeldom od 1980. do 1990. i Richardom Palmerom od 1999. do 2004. Imala je dvoje djece s prvim mužem, Latanee ‘Tahnee‘ i Damona Welcha. Ona najkontroverznija uloga bila je uloga transrodne junakinje Myre Breckinridge u istoimenom filmu iz 1970. godine. Iste godine, CBS je također producirao njezinu vlastitu, kratkotrajnu televizijsku emisiju, "Raquel!".

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Uz uspješnu televizijsku i filmsku karijeru, Welchin izgled i slava doveli su je do toga da ju je Playboy proglasio najpoželjnijom ženom sedamdesetih, iako je odbijala pozirati gola za časopis ili bilo koji od svojih filmova.

Još 1995. proglašena je jednom od 100 najseksi zvijezda u povijesti filma, a iste je godine zauzela treće mjesto na Playboyevoj ljestvici 100 najseksi zvijezda 20. stoljeća, iza Marilyn Monroe i Jayne Mansfield. Brigitte Bardot pripalo je četvrto mjesto.

Tijekom osamdesetih, Welch je također izdala knjige i video zapise "Raquel Welch Total Beauty and Fitness Program", u kojima je detaljno opisala fitness program "hatha yoge", njezine poglede na zdrav život i prehranu, kao i njezinu ljepotu i osobni stil. Također je stvorila prepoznatljivu liniju perika i pokrenula liniju nakita i preparata za njegu kože. U siječnju 2007. godine Welch je proglašena najnovijim licem MAC Cosmetic Beauty Icon linije proizvoda. Njezina linija sadržavala je nekoliko ograničenih nijansi u sjajnoj crnoj boji, s tigrastim pakiranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:55