NEGIRA OPTUŽBE

PJEVAČ SLAVNOG BANDA OPTUŽEN ZA NAPASTVOVANJE OBOŽAVATELJICE 'Gurao je ruku do genitalija'; on tvrdi: 'Ne mogu se ispričati za nešto što nisam učinio'

 
Simon Le Bon
 Profimedia, MirrorPix

Pjevač glazbene skupine Duran Duran Simon Le Bon negirao je u četvrtak optužbe da je prilikom davanja autograma u trgovini pločama u Los Angelesu prije 23 godine pipao obožavateljicu, ustvrdivši kako tako nešto "naprosto nije istina".

Shereen Hariri (47) optužila je Le Bona da ju je 1995. godine u trgovini pločama u kojoj je radila "hvatao" te joj "masirao desno bedro" i "milovao i gurao ruku sve do genitalija", piše britanski Guardian.

U postu objavljenom na službenoj Facebook stranici Duran Durana, Le Bon je ustvrdio kako to "naprosto nije istina".

"Ponašanje za koje me Hariri optužuje za mene bi bilo jednako neprihvatljivo i neprimjereno onda, kao što je i danas. Ali ta je tvrdnja naprosto neistinita", napisao je Le Bon.

Objasnio je da ga je Hariri kontaktirala u vezi s optužbom prije nekoliko mjeseci, te joj je predložio da se sastanu kako bi razriješili situaciju. "Ona je umjesto toga odlučila javno istupiti. Uvijek sam bio osoba spremna priznati svoje pogreške i ispričati se za propuste. Ali ne mogu se ispričati za nešto što nisam učinio", ustvrdio je pjevač.

Odvjetnica Shereen Hariri izjavila je za Detroit Free Press da je Le Bon taj koji je odustao od predloženog sastanka, zbog čega je žrtva odlučila istupiti u javnosti. "Bili smo na dlaku do toga da sjednemo s njime", rekla je Sarah Prescott.

Hariri je izjavila da ju je incident od prije 23 godine "potresao i potpuno zaledio", a nije istupila odmah jer se plašila posljedica suočavanja kao i toga da bude proglašena "djevojkom koja je optužila Simona Le Bona". Budući da ne može tražiti financijsku odštetu - zakonski rok za seksualno uznemiravanje po američkim zakonima zastarijeva dvije godine nakon počinjenja navodnoga nedjela - jedino što traži je, kako je rekla, isprika.

Le Bonova asistentica Katy Krassner također tvrdi da je nevin: "Bila sam s njim toga dana i mogu vam reći da se ono za što ga se optužuje NIJE DOGODILO. Ideja da je pred svojim kolegama iz benda i ispred gomile kamera nekoga otvoreno seksualno napastvovao naprosto je smiješna", napisala je u komentaru ispod posta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:01