BITKA ZA NEKRETNINU

Perry i Bloom idu na sud zbog kuće koju su kupili od dementnog veterana: ‘Bio sam pod utjecajem opijata, ne prodajem!‘

Carl Westcott (83) prodao je kuću nakon teške operacije i pod utjecajem opioida i lijekova, a kad je shvatio što je potpisao, poništio je ugovor

Katy Perry i Orlando Bloom

 Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Katy Perry i Orlando Bloom upleteni su u trogodišnju pravnu bitku s 83-godišnjim veteranom oko kuće u Santa Barbari vrijedne 15 milijuna dolara. Kako otkriva Daily Mail, u srpnju 2020. Carl Westcott (83) potpisao je ugovor o prodaji svoje kuće pjevačici, ali tvrdi kako je tada bio pod utjecajem opioida i lijekova protiv bolova nakon velike operacije leđa. Kad su učinci tableta protiv bolova popustili nekoliko dana kasnije, Westcott, koji boluje od Huntingtonove bolesti, tvrdi da je shvatio što je potpisao i poništio ugovor. Ali agenti para nisu uvažili Westcottov izgovor i zaprijetili su tužbom ako ne nastavi s prodajom imanja s osam spavaćih soba i 11 kupaonica. Tri godine kasnije, suđenje je zakazano za kraj ovog mjeseca.

Westcott je u vrijeme prodaje imao 80 godina, a od 2015. boluje od Huntingtonove bolesti.

Radi se o rijetkoj bolesti koja napada područja mozga koja kontroliraju voljne pokrete, a jedan od simptoma je demencija.

Prema Westcottovoj žalbi, koju posjeduje Daily Mail, on nikada nije stavio u prodaju nekretninu niti je razgovarao s brokerom o stavljanju kuće od 863 kvadratna metra na tržište.

Westcott je kupio kuću u svibnju 2020. i uselio se samo dva mjeseca prije no što je uslijedila prodaja Bloomu i Perry. Planirao je da mu to bude glavno prebivalište ‘do kraja života‘, stoji u pritužbi.

Iz bolnice je Westcott otpušten 11. srpnja 2020., nakon teške šestosatne operacije leđa.

"Nakon otpusta iz bolnice, gospodinu Westcottu su propisana najmanje dva opijata u obliku tableta koje je trebao nastaviti uzimati protiv bolova, a uzimao ih je kako je propisano nekoliko puta dnevno. Kombinacija njegove dobi, slabosti zbog stanja leđa i nedavne operacije, te opijata koje je uzimao nekoliko puta na dan učinila je gospodina Westcotta duševno bolesnim", navodi se u žalbi.

Tri dana kasnije, 14. srpnja, Bernie Gudvi, koji je zastupao Katy Perry i Orlanda Blooma, predao je Westcottu pismenu ponudu, koja je iznosila više novca nego što je on platio za kuću 29. svibnja 2020. Sljedeći dan Westcott je potpisao dokument koji je pripremila brokerska tvrtka.

Njegovi odvjetnici tvrde da Westcott "nije mogao razumjeti prirodu i vjerojatne posljedice svojih postupaka". Danima kasnije, Westcott se "ponovo počeo osjećati mentalno bistrim" i shvatio je težinu svog potpisa na kupoprodajnom ugovoru, stoji u pritužbi.

image

Orlando Bloom i Katy Perry

Stephen Lock/Zuma Press/Profimedia/Stephen Lock/zuma Press/profimedia

Westcott je 22. srpnja poslao e-mail Berkshire Hathawayu, obostranom agentu za prodavatelja i kupca, rekavši da ne želi prodati svoj dom, opisao je kako je bio pod utjecajem lijekova protiv bolova i rekao da je "u posljednjim godinama svog života i ne može prodati svoj dom".

"U pismu je gospodinu Westcottu savjetovano da njegovi klijenti gospodin Bloom i gospođa Hudson ne žele odustati od kupnje kuće gospodina Westcotta te je on dužan dovršiti prodaju", stoji u žalbi.

Dva dana kasnije Westcott je primio pismo odvjetnika.

"U pismu je navedeno, ukratko i sadržajno, da odvjetnik zastupa ne samo gospodina Gudvija, već i gospodina Orlanda Blooma i gospođu Katheryn Hudson (profesionalno poznatu kao Katy Perry) u čije je ime gospodin Gudvi oduvijek djelovao. U pismu se savjetovalo gospodina Westcotta da njegovi klijenti gospodin Bloom i gospođa Hudson ne žele odustati od kupnje kuće gospodina Westcotta te je on dužan dovršiti prodaju".

Njegovi odvjetnici tvrde da je ugovor o prodaji njegove kuće "ništavan" zbog Westcottovog psihičkog stanja. Westcott neće prisustvovati suđenju jer ga je bolest trajno mentalno onesposobila i prikovala za krevet. Westcottova obitelj sada se bori protiv pjevačice za kontrolu nad očevim imanjem vrijednim 15 milijuna dolara. Westcott je, inače, veteran 101. zračnodesantne postrojbe američke vojske i poznat je po svojim uspješnim poduzetničkim pothvatima.

Ovo nije prvi put da Katy Perry ima pravnih problema kada je u pitanju kupnja kuće. Naime, 2015. je vodila bitku sa starijim rimokatoličkim časnim sestrama oko prodaje samostana u Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:29