BITKA

OZZY OSBOURNE DOZNAO TEŠKU DIJAGNOZU 'Nakon koncerta za doček Nove godine gadno sam pao, morali su me operirati, a onda su otkrili da sam bolestan...'

Ozzy Osbourne
 Getty Images

Pjevač grupe Black Sabbath, 71-godišnji Ozzy Osbourne je za američku TV emisiju 'Good Morning America' kazao da ima 'blagi oblik' Parkinsonove bolesti, a za to je doznao nakon što je prošle veljače pao i ozlijedio se, piše BBC.

Njegova supruga Sharon je rekla: - To nije smrtna presuda, ali utječe na određene živce u vašem tijelu. Imate po nekoliko dobrih dana, a onda jedan jako loš dan.

Ozzy je dodao da je bilo teško reći jesu li simptomi utrnulosti dolazili od Parkinsonove bolesti ili od pada.

- Održao sam zadnji koncert na dočeku Nove godine, a onda mi se dogodilo da sam gadno pao. Morali su me operirati na vratu, a to je rasturilo sve moje živce, kazao je.

Rekao je da je sad pod lijekovima za Parkinsonovu bolest i bolove u živcima nakon operacije na kojoj je bio nakon što je pao.

Kružile su glasine o njegovom zdravlju, ali je Ozzy dodao: - Nisam dobar u čuvanju tajni. Ne mogu to više čuvati u sebi, jer mi izgleda kao da mi ponestaje izgovora.

Dodao je koliko je zahvalan svojim obožavateljima. - Oni su moj zrak, znate. Osjećam se bolje. Prihvatio sam da imam Parkinsonovu bolest. Nadam se da će fanovi i dalje biti uz mene jer ih trebam.

Njegov sin Jack i kći Kelly su prvi primijetili da s tatom nešto nije u redu. - Najteža stvar je promatrati nekoga koga volite kako pati, kazala je Kelly.

Jack, kojem je 2012. dijagnosticirana multipla skleroza je kazao kako se može poistovjetiti s ocem.

- Razumijem kako je kad imate nešto što ne želite imati, ali ako želi govoriti o tome... a ako ne, ja pokušavam natuknuti informaciju o tome, kazao je Jack.

Ozzy je kazao da mu se zdravlje popravlja.

- Sad sam puno bolje nego što sam bio prošle veljače. Bio sam u užasno lošem stanju.

Sharon je kazala da je sljedeći korak u konzultiranju doktora van SAD-a i potrazi za drugim mogućim tretmanima, piše BBC.

- Dosegli smo točku u ovoj zemlji da više ne možemo tragati za novim tretmanima jer smo dobili sve odgovore koje možemo dobiti. I zato ćemo u travnju otići kod liječnika u Švicarsku. On se bavi podizanjem imunosustava na maksimum njegovih mogućnosti, kazao je Osbourne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:20