BIZARNI TREND

Ovo je novo modno ludilo koje će zaživjeti čim završi lockdown: ‘Hej, ali naopako si ga zavezala!‘

Stvara se potpora vezicama koje stišću grudi jednu uz drugu stvarajući optičku varku zbog koje se doimaju većima i otkrivaju underboob
Obrnuti bikini
 Instagram (kolaž)

Sestre Kardashian ne odustaju. Svojim provokativnim selfijima i dalje zgrću lajkove.

Tako je Kylie Jenner (23), na radost svojih 214 milijuna sljedbenika, Instagramom prodefilirala u jedva postojećem bikiniju. Odjenula je oskudni mali plavi bikini koji je jedva držao sve njezine obline na mjestu dok se naginjala prema kameri uživajući na odmoru s preostalim sestrama iz klana Kardashian u raskošnoj vili na otočju Turks i Caicos, u kojoj noćenje stoji 30.000 dolara, odnosno oko 190.000 kuna.

I njezina starija polusestra Kourtney (41) prošli je tjedan odjenula isti takav bikini, samo u crvenoj boji, koji je također u prvi plan izbacio njezinu istesanu figuru i obline.

No, brojni su sljedbenici kod popularnih sestara zamijetili jedan bizaran trend - one bikini nose naopako.

image
Kourtney Kardashian u obrnutom bikiniju
Instagram

Obični bikini top, one klasične "trokutiće", sestre su obrnule pa tako dio koji bi inače trebao ići oko trupa, one vežu oko vrata. Dakle, osnovica jednakokračnih trokutića tkanine više ne služi zadržavanju grudi na mjestu, nego stvaranju boljeg dekoltea.

"Hej, ali krivo su zavezale badiće", zamijetili su neki.

Ne, nisu! To se tako po novom, čini se, nosi. Je, da, bizarno je, neudobno i riskantno, ali (i to je veliki ali) - grudi tako izgledaju sjajno.

Neki modni stručnjaci idu toliko daleko da ističu kako će vam dati "instantni boob job", drugi hvale ovaj bizaran trend jer stvara ljepši dekolte i optički čini grudi većima bez borbe sa žicama i debelo podstavljenim push up grudnjacima kupaćih kostima kojima treba cijela vječnost da se osuše na suncu, što ih čini vrlo nepraktičnima za plažu.

image
Instagram @upsidedownbikini_official

Iako, nisu ni obrnuti bikiniji najpraktičniji trend jer dovoljan je jedan krivi pokret i - ups...

Unatoč tome, influencerice i celebrity dame već su prigrlile ovaj trend, makar samo za poziranje na Instagramu. O popularnosti ove neobične dekonstrukcije bikinija govori i pojava novih brendova koji proizvode kupaće kostime predviđene za upravo takvo, većini neuobičajeno, nošenje koje u fokus stavlja tzv. underboob (termin koji se koristi za otkrivanje donjeg dijela grudi, do bradavice, moglo bi se reći i - obrnuti dekolte, op. a.).

image
Instagram @upsidedownbikini_official

Obrnuti bikini zapravo nije novi trend i nisu ga pokrenule Kardashianke. Prvi put se pojavio na fotografijama na Instagramu još u ljeto 2018. kada su manekenke vezale svoje bikini trokutiće na sredini kako bi postigle veću potporu i laskaviji dekolte bez naramenica.

Originalno, obrtanja bikinija dosjetila se 29-godišnja talijanska manekenka i Instagram zvijezda Valentina Fradegrada koja je shvatila da ako okrene trokutiće, otkriva veći dio dekoltea nego inače - što je na plaži poželjno kada se sunčate, kao i na Instagramu kada hvatate lajkove. Istodobno se stvara potpora vezicama koje stišću grudi jednu uz drugu stvarajući optičku varku zbog koje se grudi doimaju većima i ljepše oblikovanijima, a otkriva se i pozamašni underboob.

image
Valentina Fradegrada
Instagram @valentinafradegrada

Uz ovakve obrnute gornje dijelove bikinija najčešće ide i donji dio malo izmijenjenog kroja, odnosno gaćice su još niže, a tkanine još manje.

Iako je ideja obrnutog bikinija stara već tri godine, uz malu pomoć Kardashianki sigurno će sada postati općeprihvaćeni trend. Stoga, na ljeto će se badići i na našim plažama zasigurno vezati kako god, samo da nije klasično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:21