LEGENDARNI GANDOLFINI

Otkriveno zbog koje je scene Tony Soprano pobjesnio: ‘Koji k*** je ovo? Ja to neću napraviti!‘

Na kraju je James Gandolfini ipak popustio i odigrao scenu onako kako je napisano...
James Gandolfini
 Hbo/Zuma Press/Profimedia

Kada se prije 22 godine premijerno prikazala prva epizoda kultne serije "Obitelj Soprano", glumci iz serije sigurno se nisu nadali tolikom uspjehu. Ova planetarno popularna drama o životu mafijaša Tonyja Soprana, kojeg je utjelovio glumac James Gandolfini, imala je šest sezona, a snimanje je završilo 2007. godine.

Serija je osvojila brojna priznanja, a i dan danas se o njoj ne prestaje govoriti. Tako su upravo ona i njezin glavni glumac tema najnvoije knjige "Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers", objavljene u New York magazinu.

Tamo se navodi da se James Gandolfini žestoko usprotivio snimanju scene iz šeste sezone serije u kojoj njegov lik Tony Soprano masturbira u kupaonici benzinske postaje. Upravo ta scena uzrokovala je njegov 'najdulji i najjači bijes' tijekom snimanja serije.

Gandolfini je pobjesnio zbog scenarija u kojem je pisalo da Tony uleti u kupaonicu na benzinskoj crpki i masturbira tijekom razdoblja njegove afere s agenticom za nekretnine Juliannom Skiff, koju je glumila Julianna Margulies.

Na kraju je Gandolfini ipak popustio i odigrao scenu onako kako je napisano, navodi se u knjizi, međutim scena benzinske postaje je snimljena, ali je zatim izbačena iz epizode. Gandolfini se nije požalio autoru serije Davidu Chaseu zbog njena izbacivanja.

image
Obitelj Soprano
Rights Managed/Mary Evans Picture Librar/Profimedia

Otkriva se i da se znalo dogoditi da glumac jednostavno nije mogao vjerovati kakve scene treba snimiti za potrebe serije. Znalo se događati da Gandolfini neku scenu i odbije.

"Moram li ovo učiniti? Koji k*** je ovo? Ja to neću napraviti", govorio bi glumac Chaseu.

Njegovo utjelovljenje mafijaškog šefa Tonyja Soprana hvaljeno je kao jedno od najpoznatijih u povijesti TV -a, a osvojio je tri nagrade Emmy, Zlatni globus te nagrade Američkog filmskog instituta i Udruge filmskih glumaca.

James Gandolfini preminuo je od posljedica srčanog udara 2013. godine, a njegov sin Michael nedavno je utjelovio mladog Tonyja Soprana u filmu "The Many Saints Of Newark."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:59