U 77. GODINI

Otkriven uzrok smrti poznate country pjevačice: ‘Prolazimo kroz teško razdoblje, srca su nam slomljena‘

U nedjelju je održana ceremonija kojom je Naomi Judd primljena u Kuću slavnih country glazbe, i to samo 24 sata nakon što je preminula

Naomi Judd i Wynonna Judd

 Aff/Alamy/Alamy/Profimedia

Country pjevačica Naomi Judd, koja je bila poznata kao članica grupe The Judds, preminula je u 77. godini, a sada je otkriven i uzrok smrti. Naomi si je, naime, oduzela život samo dan prije nego što je trebala biti primljena u Kuću slavnih country glazbe.

Njezin suprug Larry Strickland, s kojim je bila u braku 32 godine, prekinuo je šutnju i rekao da prolaze kroz vrlo teško razdoblje te da su im slomljena srca.

Njegova izjava uslijedila je nakon priopćenja njezinih kćeri Wynonne i Ashley, koje su godinama s majkom nastupale kao članice grupe The Judds.

image

Ashley Judd, Mavis Leno, Naomi Judd i Wynona Judd

Lucy Nicholson/AFP

"Danas smo doživjele tragediju. Izgubile smo svoju lijepu majku nakon dugogodišnje borbe s mentalnom bolešću. Slomljene smo. Znamo da, kao što smo je mi voljele, voljela ju je i njezina publika. Nalazimo se na nepoznatom teritoriju", napisale su njezine kćeri Wynonna i Ashley u priopćenju.

Judd je opširno pisala o svojoj borbi s depresijom, a čak je i spomenula samoubojstvo u otvorenom pismu koje je 2018. objavljeno u magazinu People. "Svima koji žale zbog smrti nekoga tko je počinio samoubojstvo postavlja se neizbježno pitanje: zašto se to dogodilo? Nažalost, nemamo baš dobre odgovore", napisala je tada pjevačica.

"Znamo da samoubilačko ponašanje prati mnoge poremećaje u mozgu, kao što su shizofrenija, bipolarni poremećaj i depresija. Samoubojstvo je zapravo jedno od vodećih uzroka smrti koje se može spriječiti među tim mentalnim bolestima", dodala je.

U nedjelju je održana ceremonija kojom je Naomi Judd primljena u Kuću slavnih country glazbe, i to samo 24 sata nakon što je preminula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:46