ISKORIŠTAVANJE?

Otac Amy Winehouse tužio prijateljice pokojne kćeri: ‘Prodale su njezine stvari i zadržale novac!‘

Od aukcije su dio novaca navodno uzele Amyna ljubavnica Catriona Gourlay i stilistica Naomi Parry

 Amy Winehouse.

 /Jennifer Rocholl/zuma Press/profimedia

Otac Amy Winehouse tužio je dvije prijateljice svoje pokojne kćeri na Visokom sudu jer su, kako se tvrdi, zadržale zaradu od prodaje stvari slavne glazbenice. Mitch Winehouse, bivši taksist, želi vratiti novac za koji je rekao da bi trebao biti uplaćen u zakladu osnovanu u spomen na pjevačicu, piše Daily Mail. Priča se da su Amyna ljubavnica Catriona Gourlay i stilistica Naomi Parry navodno dobile dio od 3,3 milijuna funti prikupljenih tijekom aukcije na Beverly Hillsu 2021. godine.

image

Mitch Winehouse

Stephen Chung/Alamy/Alamy/Profimedia/Stephen Chung/alamy/alamy/profimedia

Amy je umrla od trovanja alkoholom 2011. u dobi od 27 godina, a haljina koju je Parry izradila, a koju je pjevačica nosila za svoj posljednji nastup navodno je na aukciji postigla 200 tisuća funti. Tvrdi se da su među prodanim predmetima i bilješke koje je napisala zvijezda, izvijestio je The Sun. Novinama je iz zaklade "Amy Winehouse" rečeno da su Catriona i Naomi također ove godine prodale više Amynih stvari.

"Dvije osobe prodale su niz predmeta na toj aukciji i zadržale prihod. Svi su predmeti bili povezani s Amy. Ove godine stavile su više predmeta vezanih uz Amy na dražbu. Dvije dražbe su za svaku od njih donijele šesteroznamenkasti iznos", stoji u njihovom priopćenju.

image

Naomi Parry i Catriona Gourlay

Timothy Norris/Getty Images/Profimedia/Timothy Norris/getty Images/profimedia

Inače, Naomi je 2021. napisala knjigu o Amy koja je uključivala i poglavlje o Catrioni. U BBC-jevom dokumentarcu, Catriona je pričala pak o svojoj vezi s Amy, rekavši: "Naša je veza bila tako jedinstvena".

MailOnline je kontaktirao Zakladu Amy Winehouse za komentar, a kako navode nisu uspjeli kontaktirati Catrionu Gourlay i Naomi Parry za komentar, no dodaju, za očekivati je da one osporavaju ove tvrdnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:42