ZABORAVLJENI BOB

Organizatori dodjele izostavili slavnog komičara iz prisjećanja na preminule kolege: ‘Otkažite Oscare‘

Inače, Bob Saget je i sam bio oskarovac, jer je 1977. osvojio ‘studentskog‘ Oscara za svoj crno-bijeli dokumentarac

Bob Saget

 Ngre/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Slavni američki komičar Bob Saget koji je umro prije manje od tri mjeseca, izostavljen je iz prisjećanja na preminule kolege na dodjeli Oscara 2022., što je izazvalo bijes obožavatelja koji su u tome vidjeli nepoštovanje prema Sagetu, piše The New York Post.

Inače, Saget je i sam bio oskarovac, jer je 1977. osvojio "studentskog" Oscara za svoj crno-bijeli dokumentarac "Kroz Adamove oči". Na Twitteru se zbog tog propusta Akademije odmah razvila žučna rasprava.

image

Bob Saget

Michael Tran/AFP

"Ozbiljno, zašto Bob Saget nije bio u in memoriamu?" upitao je jedan korisnik Twittera. "Otkažite Oscare jer niste spomenuli Boba Sageta", oglasio se drugi.

Zvijezda "Pune kuće" pronađena je mrtva u dobi od 65 godina u hotelskoj sobi u siječnju. Ipak unatoč ovoj konfuziji, ovogodišnji in memoriam bio je posebno emotivan, s obzirom na omiljene izvođače koji su nas napustili u prošloj godini. Spomenut je legendarni glumac Sidney Poitier, prvi crni dobitnik Oscara za najboljeg glumca, koji je preminuo u siječnju u 94. godini, što je pogodilo štovatelje njegove karijere koja je trajala čak 71 godinu i koji je iza sebe ostavio sjajna glumačka ostvarenja u filmovima poput "A Raisin in the Sun", "Pogodi tko dolazi na večeru" i "Uptown Saturday Night".

Zvijezda serije "Zlatne djevojke" Betty White, koja je umrla krajem 2021. neposredno prije svog 100. rođendana, također je uključena u oskarovski oproštaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:42