DIRLJIVE RIJEČI

Oprah Winfrey oprostila se od oca Vernona: ‘Bila sam uz njegovu postelju kad je posljednji put udahnuo‘

Slavna voditeljica posljednjih tjedana bila je u Nashvilleu s ocem, čak mu je priredila i veliku zabavu s obitelji i prijateljima

Oprah i Vernon Winfrey

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

Vernon Winfrey, otac Oprah Winfrey, preminuo je kasno u petak nakon duge borbe s rakom, objavila je slavna voditeljica. Imao je 89 godina.

- Jučer sam sa svojom obitelji bila uz čovjeka zaslužnoga za moj život, uz njegovu postelju, kad je udahnuo posljednji put - napisala je Oprah u dirljivoj objavi na društvenim mrežama: "Našao je svoj mir".

Dodala je kako je tijekom njegovih posljednjih tjedana života bila u Nashvilleu uz oca. Također, 4. srpnja obitelj mu je pripredila "Dan počasti za Vernona Winfreya" - okupili su se obitelj i prijatelji, njegovi voljeni, pa uz roštilj i glazbu uživali cijeli dan.

Pjevala mu je i Oprahina prijateljica, slavna gospel pjevačica Wintley Phipps.

- Osjetio je ljubav i uživao u njoj dok više nije mogao govoriti - napisala je i dodala kako je ova proslava bila način da ocu pokloni "cvijeće dok ga još može pomirisati".

Vernon, koji je po zanimanju bio brijač, bio je poznat i omiljen u svojoj zajednici. Također je bio općinski vijećnik punih 16 godina i tijekom tog vremena zalagao se za poduzetnike i pomoć mladim ljudima u zajednici.

Oprahina majka, Vernita Lee, umrla je 2018. u 83. godini života. Lee je rodila Winfrey kao 18-godišnjakinja. Ona i Vernon Winfrey nikad se nisu vjenčali, a Oprah je od svoje 14. godine živjela s ocem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 00:33