CHRISTINA APPLEGATE

Omiljena glumica boluje od podmukle bolesti: ‘Prolazim kroz teško razdoblje već nekoliko mjeseci‘

Applegate je domaćoj javnosti najpoznatija po ulozi u legendarnoj seriji ‘Bračne vode‘, a sada snima već nekoliko sezona ‘Dead to Me‘
Scena iz serije 'Dead to Me' (Linda Cardellini, Christina Applegate)
 Netflix/Everett/Profimedia

Poznata američka glumica Christina Applegate otkrila je putem Twittera da boluje od multiple skleroze.

- Prije nekoliko mjeseci mi je dijagnosticirana multipla skleroza. Bilo je to neobično putovanje, ali imala sam veliku podršku od prijatelja i poznanika koji također imaju tu dijagnozu. Bio je to težak put. No kao što svi znamo, put ide dalje. Osim ako ga neki š**** blokira, napisala je.

- Kao što kaže jedan moj priaetelj s MS-om. Probudimo se i obavljamo određene radnje. I to je ono što ja radim. Iz tog razloga vas sada molim za privatnost, dok prolazim kroz ovo, poručila je.

image
Christina Applegate
Kay Blake/Zuma Press/Profimedia

Hollywoodske glumice Selma Blair i Jamie-Lynn Sigler suočile su se prije nekoliko godina s dijagnozom multiple skleroze, dok su u Hrvatskoj Anđa Marić i Nika Antolos najpoznatije osobe koje su javno iznose detalje borbe protiv te podmukle bolesti.

Applegate je domaćoj javnosti najpoznatija po ulozi u legendarnoj seriji 'Bračne vode', a više puta je dobivala nominacije za Zlatni globus ili Emmy za serije 'Dead to Me', 'Samatha Who?' i 'Jesse', a za epizodnu ulogu u 'Prijateljima' osvojila je Emmyja.

Multipla skleroza je neurodegenerativna i autoimuna bolest u kojoj imunološki sustav napada zaštitnu ovojnicu odnosno mijelin koji pokriva živce, što dovodi do otežane komunikacije između mozga i ostatka tijela.

image
Christina Applegate u kolicima na snimanju serije prije dva mjeseca
Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:47