UBIJENA SNIMATELJICA

Odvjetnik oružarke protiv koje je slavni glumac podnio tužbu: ‘Za tragediju je odgovoran Baldwin‘

Tužba Aleca Baldwina proziva i prvog pomoćnika redatelja, dobavljača rekvizita te majstoricu rekvizita sa seta filma ‘Rust‘

Alec Baldwin

 Atilgan Ozdil/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Američki glumac Alec Baldwin u petak je podnio tužbu protiv oružarke i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na setu vesterna "Rust", na kojem je pištoljem nehotice ubijena snimateljica Halyna Hutchins.

Baldwinova tužba podnesena je na Vrhovnom sudu okruga Los Angeles te proizlazi iz prethodne tužbe u kojoj je drugi član naveo Baldwina i ostale kao optuženike.

To je jedna od mnogih parnica proizašlih iz tragedije koja se zbila 21. listopada 2021., koja je također pod kaznenom istragom i mogla bi rezultirati optužbama države New Mexico.

Baldwinova tužba proziva oružarku Hannu Gutierrez-Reed, prvog pomoćnika redatelja Davea Hallsa, dobavljača rekvizita Setha Kenneyja i majstoricu rekvizita Saru Zachry.

Odvjetnik Jason Bowles, koji zastupa Gutierrez-Reed, poručio je u e-mailu u subotu da je "Baldwin odgovoran za ovu tragediju".

Odvjetnici za Hallsa i Kenneyja nisu odmah odgovorili na zahtjeve za izjavama u obranu svojih klijenata. Reuters nije mogao locirati Zachryjina odvjetnika.

Njih četvero također su imenovani kao optuženici zajedno s Baldwinom u originalnoj tužbi koju je podnijela nadzornica spisatelja scenarija koja je tvrdila da joj je pucnjava prouzročila ozbiljne emocionalne boli.

Baldwinova tužba navodi kao razlog nemar i traži odštetu koja će se utvrditi na suđenju zbog "ogromne boli" koju trpi.

"Ova tragedija dogodila se jer su stvarni meci dostavljeni na set i napunjeni u pištolj, Gutierrez-Reed nije pažljivo provjerila metke ili pištolj, Halls nije pažljivo provjerio pištolj, a ipak je objavio da je pištolj siguran prije nego što ga je predao Baldwinu, a Zachry je propustila otkriti da se Gutierrez-Reed nesmotreno ponašala izvan seta i predstavljala sigurnosni rizik za one oko nje", stoji u Baldwinovoj optužbi.

Tužbu je napisao Baldwinov odvjetnik Luke Nikas, koji radi u tvrtki Quinn Emanuel.

Hutchins je ubijena kad je revolver kojim je Baldwin vježbao tijekom snimanja u Novom Meksiku ispalio pravi metak koji je pogodio nju i redatelja Joela Souzu koji je preživio.

FBI-jevo forenzičko ispitivanje revolvera s jednostrukim djelovanjem pokazalo je da "funkcionira normalno" i da ne puca bez povlačenja okidača kako je prvotno u TV intervjuu Baldwin tvrdio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:03