BLIŽI SE SUĐENJE

Odbacuju se optužbe protiv Marilyna Mansona: ‘Njegova bivša me nagovorila da ga tužim‘

Je li ovo pokušaj da se Evan Rachel Wood kazni nakon što je odlučila javno progovoriti o godinama zlostavljanja?

Evan Rachel Wood i Marilyn Manson

 Profimedia

Žena koja je tužila pjevača Marilyna Mansona za seksualno zlostavljanje kaže u novoj pravnoj tužbi da su optužbe neistinite, te napominje da ju je "izmanipulirala" glazbenikova bivša djevojka, Evan Rachel Wood.

Budući da Manson trenutačno tuži Wood zbog navodnog orkestriranja "organiziranog napada" i lažnih optužbi za silovanje, pjevačevi odvjetnici podijelili su 23. veljače izjavu Ashley Morgan Smithline, jedne od nekoliko žena koje su optužile Mansona za seksualno zlostavljanje u prošle dvije godine, piše Daily Post.

image

Marilyn Manson i Evan Rachel Wood

London Entertainment/Shutterstock Editorial/Profimedia/London Entertainment/Shutterstock Editorial/Profimedia

U izjavi Smithline tvrdi da ju je ‘Wood izmanipulirala‘, kao i drugi, te da je na kraju pristala "širiti javno lažne optužbe za zlostavljanje" protiv Mansona, glazbenika čije je pravo ime Brian Warner.

- Podlegla sam pritisku Evan Rachel Wood i njezinih suradnika da iznesem lažne optužbe za silovanje i napad na gospodina Warnera - napisala je Smithline u izjavi pod zakletvom. Tvrdila je da je kraju počela vjerovati da se ono za što su neprestano govorili da se dogodilo Wood i drugima također dogodilo i njoj.

U izjavi za Billboard, Woodin glasnogovornik odlučno je zanijekao Smithlineine optužbe.

- Evan nikada nije vršila pritisak niti manipulirala Ashley. Ona je bila ta koja je prva kontaktirala Evan u vezi sa zlostavljanjem koje je pretrpjela. Žalosno je što su uznemiravanje i prijetnje koje je Ashley primila nakon što je podnijela svoju saveznu tužbu izgleda izvršili pritisak na nju da promijeni svoje svjedočenje - objasnio je.

O podnošenju Smithlineove izjave prvi je u četvrtak izvijestio New York Post, a spomenute su izjave veliko otkriće u Mansonovoj dvogodišnjoj pravnoj bitki, u kojoj ga je najmanje pet žena optužilo za ozbiljne seksualne prijestupe. Nakon što je Wood objavila svoje optužbe na Instagramu u veljači 2021., ubrzo su uslijedile tužbe Smithline, Mansonove bivše pomoćnice Ashley Walters, glumice iz "Igre prijestolja" Esme Bianco i jednog anonimnog tužitelja.

Slučaj Smithline odbačen je prošlog mjeseca nakon što je otpustila svog odvjetnika i prestala sudjelovati u slučaju. Manson je odbacio sve optužbe i podnio vlastitu tužbu za klevetu u ožujku 2022. godine, tvrdeći da su Wood i još jedna žena, Illma Gore, "potajno regrutirali, koordinirali i vršili pritisak na moguće tužitelje da se pojave istovremeno" s lažnim optužbama protiv njega. U svojoj izjavi u četvrtak, Smithline je ispričala priču koja podupire Mansonove optužbe protiv Wood. Rekla je da su je isprva kontaktirale druge navodne žrtve, a kad je zanijekala da joj se takvo zlostavljanje dogodilo, više joj je puta ponovljeno da se "možda jednostavno ne sjeća".

- Iako sam u početku znala da mi Warner nije radio te stvari, na kraju sam se počela propitivati je li to doista učinio - napisala je Smithline, ukazujući na manipulaciju.

- Više puta mi je rečeno da se možda samo pogrešno sjećam što se dogodilo, potiskujem svoja sjećanja ili tvrdim da moja sjećanja još nisu isplivala na površinu, a za to su rekli da se dogodilo ljudima protiv kojih su ta djela počinjena - objasnila je Smithline. Na kraju je otkrila da je pristala sudjelovati. Rekla je da je Gore sastavila izjavu o optužbi za nju i postavila je na njezin Instagram profil.

image
Keola/Bauer Griffin/Profimedia/Keola/Bauer Griffin/Profimedia

Smithline je također napomenula da "nikada nije primila novac" od Mansona kao dio bilo kakvog sporazuma o nagodbi da prestane voditi svoj slučaj i da ne namjerava ponovno podnijeti optužbu protiv njega.

- Gledajući unatrag, osjećam da su me Wood, Gore, Bianco i odvjetnik Jay Ellwanger izmanipulirali, da javno proširim lažne optužbe za zlostavljanje protiv gospodina Warnera - napisala je Smithline.

Nova otkrića isplivala su na površinu jer Woodini odvjetnici traže odbacivanje Mansonova slučaja, a pozivajući se na kalifornijski takozvani anti-SLAPP statut, odnosno, zakon čiji je cilj olakšati odbacivanje slučajeva koji ugrožavaju slobodu govora.

Woodini odvjetnici kažu da je Mansonov slučaj upravo to: pokušaj da se Wood kazni nakon što je odlučila javno progovoriti o godinama zlostavljanja.

- Godinama je tužitelj Brian Warner silovao i mučio optuženu Evan Rachel Wood i prijetio odmazdom ako ikome kaže za to - napisali su njezini odvjetnici.

- Warner je sada ispunio te prijetnje podnošenjem ove tužbe - dodali su Mansonovi odvjetnici, koji žele navesti nove Smithlineine izjave od četvrtka kao razlog za odbijanje zahtjeva protiv SLAPP-a, jer takvi zahtjevi zahtijevaju od sudova da procijene valjanost navoda u slučaju. Tražeći od suda da uvaži podnesak, napisali su: "Ovi novopribavljeni dokazi ključni su za Warnerovo protivljenje zahtjevima protiv SLAPP-a, u kojima optuženici tvrde da ne postoje "dopušteni dokazi koji potkrepljuju njegove navode".

image

Evan Rachel Wood

Chris Chew/Upi/Profimedia/Chris Chew/Upi/Profimedia

U izjavi za Billboard, Mansonov odvjetnik, Howard King, rekao je da Smithlineina izjava "dokazuje" da su temeljne optužbe u tužbi istinite.

- Kao što smo uvijek govorili, koordinirana kampanja #MeToo laži protiv Briana Warnera bit će proglašena jednom od najvećih prijevara svih vremena - rekao je King.

- Beskrupulozni pojedinci koji su željeli izgraditi vlastiti "brend" i slijediti vlastite osvete manipulirali su ranjive žene - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:27