NOVI ŽIVOT

Od državne rezidencije do stančića u potkrovlju: Bivša prva dama Kanade ima novog frajera!

Stan na trećem katu, koji ima i krovnu terasu, postao je drugi dom i za njezinu djecu koju ima s Justinom Trudeauom

Sophie Gregoire i Justin Trudeau

 Adrian Wyld/Pa Images/Profimedia/Adrian Wyld/pa Images/profimedia

Šest mjeseci nakon što je objavila razlaz s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom, čini se da Sophie Grégoire Trudeau uživa u novom životu izvan svjetla političkih reflektora.

48-godišnja majka troje djece preselila se i ponovno pronašla ljubav nakon što je početkom kolovoza potvrđen kraj njezina 18-godišnjeg braka s Trudeauom, piše Daily Mail.

Navodno je ponovno u sretnoj vezi, a riječ je o dječjem kirurgu iz Ottawe, dr. Marcosu Bettolliju koji je rođen u Argentini. Daily Mail otkriva da je živjela s njim u stanu u potkrovlju koji je počeo iznajmljivati nakon što se razveo od supruge Ane Remonde 2020. godine.

image

dr. Marcos Bettolli

X/

Kuća se nalazi u mirnoj ulici, oko kilometar i pol udaljenoj od službene rezidencije kanadskog premijera, ali i doma koji je Bettolli nekoć dijelio s Remondom i njihove dvije kćeri, sada u dobi od 12 i 14 godina.

Stan na trećem katu, koji ima i krovnu terasu, postao je drugi dom i za njezinu djecu - Xaviera (16), Ellu-Grace (15) i Hadriena (10). Djeca su viđena, piše Daily Mail, kako provode dvije noći sa svojom majkom u Bettollijevoj kući prošlog vikenda.

Sophie je viđena sa svojim novim partnerom, njezinom djecom i njihovim prijateljima na večeri u jednom restoranu u srcu kineske četvrti Ottawe, a Bettolli je viđen kako Sophienu najmlađu kćer vodi za ruku dok prelaze ulicu.

47-godišnji Bettolli radi u Dječjoj bolnici istočnog Ontarija te je izvanredni profesor na Sveučilištu Ottawa, a vodio je mučnu brakorazvodnu parnicu s 46-godišnjom Remondom.

Privremeni nalog podnesen u studenom prošle godine, a do kojeg je došao i Daily Mail, pokazuje da Bettolli izdvaja čak 10.154 američkih dolara mjesečno za alimentaciju, naknade za privatno školovanje i uzdržavanje bivše supruge, a ona mora Bettolliju platiti 991 dolar mjesečno za alimentaciju.

Njegovu vezu sa Sophie prošlog je listopada otkrio politički novinar Glen McGregor na svom blogu ‘A Few Tasteful Snaps‘. Iako nije jasno koliko su dugo zajedno, čini se da je veza između Sophie i Bettollija započela barem nekoliko mjeseci prije nego što su ona i Trudeau javno objavili da se razvode prošlog kolovoza.

Remonda je u svom zahtjevu za razvod od 26. travnja 2023. na Obiteljskom sudu Višeg suda u Ontariju navela da je njezin suprug ‘ponovno sklopio partnerstvo s osobom visokog profila koja privlači značajnu pozornost medija i predstavlja značajna sigurnosna pitanja, prema kojima su njihova djeca izložena dok su pod očevom skrbi.‘

Tvrdila je da ne zauzima ‘nikakvo stajalište u vezi s njegovom vezom i privatnim životom‘, ali se boji da bi Bettollijeva veza ‘mogla izložiti djevojke potencijalnom medijskom nadzoru i/ili sigurnosnim problemima.‘

Remonda je tvrdila i da Bettolli nije poštovao dogovor koji su imali ‘da djevojke neće komunicirati s novom partnericom... i to je kod djevojaka izazvalo nelagodu i tjeskobu.‘

Bettolli je u svom odgovoru od 1. lipnja uzvratio da Remondin stav prema njegovoj novoj vezi ‘nije u najboljem interesu djece‘ i ustvrdio je da je zaprijetila da će se vratiti u Argentinu ako ta veza ‘izađe na vidjelo‘.

Prema njegovom sudskom podnesku, nakon što je otkrila njegovu novu vezu, Remonda je ‘pristupila njegovim osobnim datotekama na računalu i prijetila da će objaviti njegove privatne intimne fotografije.‘

U zajedničkoj izjavi prošlog kolovoza, Sophie i Justin Trudeau pak su izjavili da je odluka o razlazu došla ‘nakon mnogih značajnih i teških razgovora‘ te su inzistirali na tome ‘da ostaju bliska obitelj s dubokom ljubavlju i poštovanjem jedno prema drugome i prema svemu što su izgradili i što će nastavi graditi.‘

image

Justin Trudeau i Sophie Gregoire

Peter Tarry/Avalon/Profimedia/Peter Tarry/avalon/profimedia

U priopćenju iz ureda kanadskog premijera navodi se kako je par ‘potpisao zakonski sporazum o rastavi i ‘radili su na tome da osiguraju poduzimanje svih pravnih i etičkih koraka u vezi s njihovom odlukom o rastavi, te će nastaviti tako i dalje.‘

"Oni ostaju bliska obitelj, a Sophie i premijer usredotočeni su na odgoj svoje djece u sigurnom okruženju punom ljubavi i suradnje. Oba roditelja bit će stalno prisutna u životima svoje djece i Kanađani mogu očekivati ​​da će često viđati obitelj zajedno", dodaje se.

I doista, Sophie je bila na odmoru s Justinom i njihovom djecom u Tofinu, u Britanskoj Kolumbiji, prošlog ljeta te im se pridružila na božićnim praznicima u luksuznom Prospect Estate and Villas na Jamajci.

RCMP, koji je odgovoran za sigurnost kanadskog premijera i njegove obitelji, više ne pruža zaštitu i za Sophie, ali zato pripadnici snaga u civilu prate Trudeauovu djecu posvuda - uključujući i Bettollinijev dom.

"Vidimo ih kako sjede ispred zgrade u terencima i kombijima. Tada znamo da su djeca u posjeti", rekao je susjed za Daily Mail.

image

Justin Trudeau i Sophie Gregoire Trudeau

Eyepix/abaca/Abaca Press/Profimedia/Eyepix/abaca/abaca Press/profimedia

Otkako se riješila svih sigurnosnih detalja, Sophie sada uživa sjediti za volanom svog sportskog automobila i sama se vozi gradom. Tako je nedavno posjetila prijateljicu, a zatim su se uputile u šetnju po četvrti Rockcliffe Park. Sutradan se pak odvezla do hotela Le Germain i provela više od sat vremena u posjeti prijatelju iz rodnog Montreala, Jacquesu-Alexandreu Paquetu, generalnom direktoru hotela. Zatim su otišli u Bettollijev stan prije nego što su krenuli u šetnju kako bi kupili nešto u lokalnoj trgovini.

I iako se čini da je Sophiein život sladak otkad se rastala s Justinom, njezin se novi dragi bori s bivšom na sudu.

Bettolli i Remonda bili su tinejdžeri kad su počeli izlaziti u listopadu 1991., a vjenčali su se u prosincu 1998. u Argentini. Par se preselio u Ottawu u srpnju 2004. kako bi Remonda mogla započeti devetomjesečni slastičarski program na Institutu kulinarske umjetnosti Le Cordon Bleu.

"Marcos je isprva namjeravao ostati u Argentini, ali je otkrio da ima bolje mogućnosti zaposlenja u Ottawi", tvrdila je Remonda.

Međutim, u svom odgovoru Bettolli je rekao da je ‘odustao od unosne prilike za karijeru u Argentini kako bi udovoljio njezinoj želji‘ i da je preseljenje u Kanadu ‘značajno unazadilo Marcosov put u karijeri.‘

Remonda, koja je diplomirala hotelski menadžment, opisana je u vlastitom sudskom podnesku kao ‘majka koja ostaje kod kuće s minimalnim pasivnim prihodom‘, a čija je "značajna neto vrijednost" kada su se vjenčali 1998. iznosila između četiri i pet milijuna kanadskih dolara, zahvaljujući nasljedstvu.

Remonda je tvrdila da je uzdržavala Bettollija dok je studirao medicinu i pokrivala mnoge njihove obiteljske troškove, kao i troškove izgradnje novog doma.

No, on je ustvrdio da ga ‘Ana nije financijski podržavala prije njihova braka‘, a za smanjenje svoje neto vrijednosti okrivio je ‘loše upravljanje svojim ulaganjima‘.

"Ana je namjerno nedovoljno zaposlena. U dobi od 46 godina sposobna je raditi i pridonositi vlastitim financijama i potrebama", izjavio je Bettolli.

Nijedan od tih navoda još nije dokazan na sudu, a odvjetnici obje strane odbili su bilo što komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:24