RONALDOVA DRAGA

Od autobusa do Bugattija i luksuznog života: Pogledali smo dokumentarac o Georgini Rodriguez

Zaručnica Cristiana Ronalda, Georgina Rodriguez, snimila je dokumentarac u kojem želi pokazati da je puno više od toga

Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo

 Javier Soriano/AFP

"Soy Georgina" nova je Netflixova dokumentarna serija u šest nastavaka koja govori o životu Georgine Rodriguez, zaručnice nogometaša Cristiana Ronalda. Mnogima kad čuju to ime prvo na pamet padne upravo to - 'ona cura, zaručnica, što li je već, Cristiana Ronalda.' Kako bi predstavila sebe kao osobu koja je puno više od toga, Georgina Rodriguez odlučila je snimiti ovaj dokumentarac. Netflix ga u svojoj službenoj objavi opisuje ovako: "Pridružite se Georgini Rodriguez - majci, influencerici, poslovnoj ženi i partnerici Cristiana Ronalda - u ovom emotivnom i dubokom prikazu njezina svakodnevnog života."

Početak pomalo dosadan, tek u zadnje dvije epizode saznajemo više o njezinu prethodnom životu

I hajde, pridružila sam se. I požalila tijekom prva četiri nastavka... Iako se Georginu želi prikazati kao influencericu s više od 29 milijuna pratitelja na Instagramu, vrijednu i brižnu majku, manekenku, bivšu balerinu, poduzetnicu i ravnopravnu partnericu Cristianu Ronaldu, moram priznati da početak djeluje poprilično dosadnjikavo. Tek se u posljednje dvije epizode bolje upoznaje njezin prethodni obiteljski život. Da, Georgini se mora priznati da sjajno brine o njihovoj djeci, da je predivno prihvatila Ronaldova najstarijeg sina Cristiana Ronalda Juniora i blizance koje su rodile surogat majke, da je podrška svome zaručniku na nogometnim utakmicama i izvan njih, da joj je stalo do njezinih prijatelja te da je spremna pomagati onima kojima je pomoć potrebna. Ali u svemu tome, i dalje mi 'nedostaje više života'. Georgina tijekom svih svojih izjava djeluje pomalo monotono te se stječe dojam kao da joj je rijetko što izmamilo baš onako iskren osmijeh. Sumnjam da je riječ o velikoj tremi jer ipak se radi o ženi koja je već godinama pod konstantnim povećalom javnosti, ali i dalje se ne mogu oteti dojmu da je tu nešto neuvjerljivo.

image

Georgina Rodriguez

Dozirane informacije i očekivanje da joj samo 'vjerujemo na riječ'

Kroz sve epizode Netflix nam pokušava prikazati Georginu kao osobu koja je počela od nule - odrasla je u siromašnijoj obitelji te su se ona i sestra uvijek brinule jedna o drugoj. Otac joj je umro, a majke se prisjeća sa suzama u očima i s nostalgijom. No tu ta priča staje. Ne dobivamo neki dublji uvod u njezin prethodni obiteljski život. Nitko se od njezine šire obitelji, osim sestre, ne prikazuje u dokumentarcu, već je veći fokus stavljen na njezine prijatelje, bivše profesore ili poslodavce. Čak i u odnosu s Cristianom Ronaldom ne vidimo neku veću prisnost. Doduše, on se ne prikazuje prečesto u epizodama jer, kako je i sam rekao, 'ovo nije dokumentarac o njemu', a i konstantno je na pripremama i treninzima. Ipak, osim nekoliko kadrova njihovih slatkih poljubaca, prisjećanja kako je njihova ljubavna priča započela te kako je Georgina 'odlazila na posao autobusom, a vraćala se u njegovu Bugattiju', nekoliko zajedničkih trenutaka s obiteljskih (luksuznih) odmora i njegovih riječi hvale za svoju zaručnicu, to je sve što ćemo vidjeti o njihovu odnosu. Ako ste očekivali neke preromantične trenutke u kojima ćete se rastopiti nad ljubavlju i pažnjom vašeg možda omiljenog nogometaša i njegove drage - odmah trebate znati da ništa od toga.

image

Georgina Rodriguez

Alberto Terenghi/ipa/shutterstock

Samouvjerena žena koja zna što želi

Iako nitko ne osporava da je Georgina sve već ranije navedeno - brižna majka, partnerica, sestra, prijateljica, uspješna poslovna žena - ne mogu se oteti dojmu da je Georgina također, što se ljubavnog odnosa tiče, ponekad prilično usamljena žena. Djeluje kao da se s tim jako dobro nosi te ona sama ne prigovara što često mora sama odgajati njihovo četvero djece. Pomažu li u tome brojni skupocjeni Ronaldovi pokloni, Hermesove, Pradine i ostale torbice; senzacionalne, dizajnerske toalete; uživanje u najskupljim restoranima, odmorima na luksuznim jahtama i ostalo - nećemo suditi, ali Georgini se mora priznati da ostavlja dojam samouvjerene žene koja zna što hoće, pa to i dobije. Tako uspijeva i vrlo lako nagovoriti Ronalda da joj ispuni želje. To se najbolje vidi u trenutku kada posjeti udrugu Nuevo Futura, gdje se nalaze djeca iz disfunkcionalnih obitelji o kojima se Georgina brine i posjećuje ih, te ona nagovori Cristiana Ronalda da za 20 minuta bude spreman na videopozivu i kaže nešto lijepo djeci koja ga obožavaju. On to, naravno, odmah i napravi.

Tu dolazimo i do toga da Cristiano Ronaldo, bez obzira na to što mislili o njemu kao nogometašu, kao osoba ostavlja dojam normalnosti i brižnosti kako prema svojoj obitelji, tako i prema drugima - osobito djeci.

image

Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez

Shutterstock

Je li Georginin pokušaj uspio?

Može se zaključiti da je ovo još jedan dokumentarac koji nam samo daje uvid u život bogatih i slavnih u ovom nemilosrdnom svijetu. No, prije svega, želi nam stvoriti sliku o tome kako je Georgina Rodriguez prije svega obično ljudsko biće. Kako i ona može imati loš dan kada joj se ne da nositi sa svim tim paparazzima, fotoaparatima, obožavateljima i pažnjom javnosti. Cijeli dokumentarac zapravo se fokusira na Cristiana Ronalda i dojam kako su njegova zaručnica i djeca prilagodili svoje živote njemu. To se najbolje vidi u čestim selidbama - od Madrida, Torina pa sve do Manchestera, ovisno o tome gdje Ronaldo igra. No, njihova ljubav prema njemu, ali i jednih prema drugima, lako savladava sve što im stane na put. Iako se Georgina silno trudila uvjeriti vas da je puno više od Ronaldove partnerice, možda u tome baš i nije uspjela. Jer, na kraju priče, sve u njezinom svijetu vrti se upravo oko - njega.

image

Georgina Rodriguez

Instagram
image

Georgina Rodriguez

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:47