KOLEGE SE OPRAŠTAJU

Novinarka (43) objavila dirljivu poruku o svojoj djeci pa ubrzo preminula: ‘Ako ikada naletite na njih, čuvajte ih‘

- Želimo izraziti naše iskreno suosjećanje njezinoj obitelji u ovom vrlo tužnom trenutku, poručili su kolege

Aideen Kennedy i Emma Little Pengelly

 Twitter

Popularna irska televizijska voditeljica i novinarka Aideen Kennedy umrla je u 43. godini nakon teške bolesti, a kolege i prijatelji odaju joj počast na društvenim mrežama.

Njezina smrt uslijedila je nekoliko sati nakon što je na društvenim mrežama objavila informaciju o palijativnoj skrbi.

U jednom tvitu zamolila je svoje pratitelje da, ako ikada nalete na njezinu djecu, "paze" na njih, Jacoba i Evu, koje je opisala kao "najmiliju, najslađu i najbrižniju djecu."

Objavila je fotografije djece, kao i čestitku koju je dobila, a u kojoj je pisalo: "Za mamu, nadam se da ćeš uskoro ozdraviti. Puno te volim."

Nekoliko bivših kolega s UTV-a također joj je odalo počast. "UTV obitelj duboko je ožalošćena zbog smrti bivše kolegice i prijateljice Aideen Kennedy. Bila je uistinu nadarena novinarka, koja je provela mnogo godina na UTV-u i donosila gledateljima priče iz cijele Sjeverne Irske. Želimo izraziti naše iskreno suosjećanje njezinoj obitelji u ovom vrlo tužnom trenutku", poručila je glasnogovornica UTV-a, prenosi Sky News.

Emma Little Pengelly iz Demokratske unionističke stranke poručila je na Twitteru: "Naše zajedničko vrijeme ovdje na Zemlji je završeno. Žalim zbog toga. Za tebe sada više nema boli ni bolest. Nema više tuge ili trauma. Nema više najljepše, drage duše koju sam imala privilegiju poznavati u ovome životu. Naše šetnje i razgovori, zabavni trenuci. Nadam se da ćemo se ponovno sresti."

"Pomisao da Aideen više nije s nama lomi srce. Bila je pristojna duša koja je previše patila. Ova je vijest zaprepastila mnoge od nas. Svi se moramo paziti. Bog je blagoslovio, počivala u miru", poručio je bivši politički urednik na UTV-u Ken Reid.

"Žao mi je što ovo čujem. Uvijek mi je bilo drago sresti Aideen kad bismo pokrivali neku priču. Počivala u miru", poručio je Barra Best s BBC-a.

Aideen Kennedy je u intervjuu za Belfast Telegraph 2019. godine otkrila da je njezina starija sestra Fiona izgubila borbu s rakom 2016., a njezin brat Dara preminuo je od tumora na mozgu kad mu je bilo 35 godina. U međuvremenu, njezin stariji brat Rory poginuo je u prometnoj nesreći kad je imao samo godinu dana.

"Moja mama Maura i tata Noel najjači su i najdivniji ljudi koje poznajem. S obzirom na to da je moja mama učiteljica, a moj tata porijeklom iz Argentine, za našu je obitelj bilo prirodno da djeca budu na prvome mjestu. Mi kao obitelj vrlo smo orijentirani na ljude. Bili smo vrlo bliska obitelj i puno smo toga radili zajedno", rekla je jednom prilikom Aideen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:43