IZA KULISA

Nova knjiga otkriva: Meghan je manipulirala svima i od početka planirala potez koji je šokirao dvor

Kraljevski dopisnik otkriva da su zaposlenici Palače bili svjesni da ništa ne mogu učiniti da bi Sussexovi ostali u Londonu

Meghan je od početka sve činila da ode iz Palače, tvrdi autor

 Capital Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Capital Pictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Ionako pretrpanoj polici knjiga o britanskoj kraljevskoj obitelji, njihovim svađama i ljubavima, dodana je još jedna. Novi urednik kraljevskog dopisnika Valentinea Lowa, novinara The Timesa, Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown (doslovno, Dvorjani: Skrivena moć iza Krune) obećava svakakva zanimljiva otkrića, a jedan razgovor s nekadašnjim članom osoblja princa Harryja i Meghan Markle, prava je bomba.

image

Naslovnica knjige Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown

U knjizi se, naime, tvrdi da je Megxit, napuštanje kraljevskih dužnosti i odlazak Sussexovih s malenim sinom Archiejem u Sjevernu Ameriku bio je dobro smišljen plan koji nitko nije mogao spriječiti. Kada su oni napustili London 2020. godine, bilo je mnogo teorija o tome zašto su to napravili i što je dovelo do toga. Mnogi su smatrali da je glavni razlog svađa Harryja i Meghan s princom Williamom i kraljem Charlesom III., ali i drugim članovima obitelji Windsor. Za druge, glavni problem bila je Meghan koja se teško prilagođavala mnogim pravilima i protokolima britanske kraljevske obitelji.

Bivši zaposlenik vojvode i vojvotkinje od Sussexa u knjizi je rekao da je Meghan Markle "željela da je u Buckinghamskoj palači odbiju" kako bi ona i princ Harry mogli odstupiti sa svojih kraljevskih dužnosti i napustiti Ujedinjeno Kraljevstvo. Rekao je i da su kralj Charles, princ William i pokojna kraljica Elizabeta II. bili nemoćni jer "ništa što je Palača učinila za njih ne bi biti dovoljno dobro" da par odustane od odlaska. Bilo je sasvim svejedno.

image

Prema knjizi, za Megxit nisu krivi drugi članovi obitelji Windsor

Dominic Lipinski/Pa Images/Profimedia/Dominic Lipinski/pa Images/profimedia

Kako prenosi The Daily Mail, zaposlenik je rekao i da je Markle aktivno manipulirala priču tako da sve vodi prema "brutalnom odbijanju" i razlogu da se vrate u Kaliforniju.

- Od početka je tražila primjere na koje smo je sve načine iznevjerili. Stalno smo morali dokazivati kako činimo sve što možemo da bude zadovoljna. No, osjećali smo da to nije ono što ona želi, da želi da može u nekoga uprijeti prstom - rekao je sugovornik Lowu.

Low je u knjizi napisao kako je "niz pristojnih ljudi, koji su svi vjerovali u Meghan i htjeli učiniti da njezina pozicija funkcionira" bio toliko razočaran situacijom da su počeli sumnjati u sve što bi ona rekla ili što bi zamolila da naprave.

- Mislili su da su čak i njezine najiskrenije molbe za pomoć bile dio namjerne strategije s jednim jedinim ciljem, a to je bio odlazak - napisao je.

Knjiga baca sasvim drugačije svjetlo na raspad koji je pogodio britansku kraljevsku obitelj. Jaz između kralja Charlesa i princa Williama te Harryja i Meghan sve je dublji i čini se da ga ništa neće popraviti. No, Lowe u suštini otkriva da je par lagao ili je barem njihova verzija priče o tužnom životu na kraljevskim dvorima poprilično nategnuta.

U zloglasnom intervjuu s Oprah Winfrey, Sussexovi su rekli da su napustili London zbog dugog popisa razloga, uključujući činjenicu da su bili pod psihičkim pritiskom i da je palača odbila pomoći Meghan. Ona je šokirala sve kada je izjavila da je čak razmišljala o samoubojstvu, duboko uznemirena glasinama koje se šire o njoj te vlastitom nemoći da zvrati udarac.

image

Oprah Winfrey intervjuirala princa Harryja i Meghan Markle

Cbs/Ferrari/Profimedia/Cbs/Ferrari/Profimedia

- Stvarno me bilo sram to reći u to vrijeme i sram što sam to morala priznati, posebno Harryju jer znam koliki je gubitak pretrpio u životu. Ali znala sam da bih, ako mu ne kažem, to učinila. Jednostavno nisam više željela živjeti. - rekla je Meghan u intervjuu i dodala - Kad smo se vjenčali i kada se sve počelo pogoršavati, shvatila sam da ne samo da nisam zaštićena nego da su oni spremni lagati kako bi zaštitili druge članove obitelji. Nisu bili voljni reći istinu, kako bi zaštitili mene i mog supruga.

Valentine Low već priprema i drugu knjigu o životu na britanskom dvoru iz sasvim drugačije perspektive. Knjiga Courtiers: Intrigue, Ambition, and the Power Players Behind the House of Windsor (Dvorjani: Zavjere, ambicije i moćni igrači iza kuće Windsora) bavi se ljudima koji tamo rade, utječu na okrunjene glave na razne načine, a trebala bi biti objavljena početkom 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:42