PATRICK McDERMOTT

Nova istraga misterija starog 17 godina: Je li dečko čuvene glumice lažirao vlastitu smrt? ‘Ostavio je poruku i buket ruža‘

Korejsko-američki snimatelj (48) posljednji je put viđen živ 30. lipnja 2005. kada je s još 22 osobe otišao na noćno pecanje uz obalu Los Angelesa

Patrick McDermott i Olivia Newton-John 

 -/Backgrid Usa/Profimedia/-/backgrid Usa/profimedia

Nova istraga o nestanku dečka Olivije Newton-John, Patricka McDermotta, koji je nestao u moru prije 17 godina, ide u smjeru pretpostavke kako je McDermott lažirao vlastitu smrt jer je bio u dugovima i nije mogao pratiti hollywoodski stil života, piše Daily Mail.

Korejsko-američki snimatelj (48) koji je s pokojnom australskom pjevačicom i glumicom bio u vezi devet godina, posljednji je put viđen živ 30. lipnja 2005. kada je s još 22 osobe otišao na noćno pecanje uz obalu Los Angelesa. Zanimanje za slučaj poraslo je otkako je Newton-John preminula od raka u kolovozu, a sada su istražitelji otkrili javnosti nove tvrdnje.

Novi Spotifyjev kriminalistički podcast "Casefile Presents: Pseudocide" istražuje široko rasprostranjenu teoriju da je McDermott lažirao vlastitu smrt. Serija od šest dijelova sadrži dosad neobjavljene intervjue i bavi se činjenicama i nagađanjima koja su uslijedila godinama poslije incidenta. Nakon što je McDermott nestao 30. lipnja 2005., medijska su izvješća sugerirala da je bio u velikim dugovima. Podnio je zahtjev za stečaj zbog više od 30 tisuća dolara duga.

image

Patrick McDermott i Olivia Newton-John

-/Backgrid Usa/Profimedia/-/backgrid Usa/profimedia

Privatni istražitelj Philip Klein, piše Dialy Mail, sugerirao je da je bankrot McDermotta bila važna karika u ovoj misteriji. Također je rekao da je McDermott, koji je rođen u Seulu i kojeg je usvojila američka obitelj kada su mu bile dvije godine, mrzio holivudski način života tijekom svoje veze s Newton-Johnom, a posebno nije volio crvene tepihe.

"Hollywood je mjesto novca, ali je i mjesto vrlo siromašnih ljudi koji ga pokušavaju zaraditi. A on jednostavno nikad nije tamo uspio.", rekao je Klein.

U drugom otkriću Klein je tvrdio da je McDermott ostavio Newton-John poruku i hrpu ruža malo prije nego što je nestao. Poruka je proslijeđena Kleinu dok je istraživao McDermottov nestanak za američki informativni program Dateline.

"U poruci joj je pisalo da ju je uvijek volio, da će je uvijek voljeti. Ali imali su mnogo problema. Patrick se povukao iz veze jer nije volio Hollywood - nije volio ono što radi.", ispričao je. Pismo bi se moglo protumačiti kao McDermottov posljednji oproštaj od Newton-John i možda sugerira da je znao da će se nešto loše dogoditi.

"Mislim da se nikad neću s time pomiriti", priznala je Newton-John magazinu Women‘s Weekly 2009. godine. Zvijezda filma "Briljantin" započela je devetogodišnju romansu s McDermottom nakon razvoda od prvog supruga Matta Lattanzija 1995. godine. Newton-John bila je na turneji u Australiji kada je McDermott nestao. Posada je na ribarskom brodu pronašla ključeve njegovog automobila, putovnicu i novčanik, a njegov je automobil pronađen parkiran u marini San Pedro u Los Angelesu. Ali i dalje nitko nije shvatio da je nestao sve dok se nije pojavio na obiteljskom događaju 6. srpnja, da bi policija konačno bila pozvana 11. srpnja.

image

Brod Freedom

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Međutim, do tada se trag ohladio - a istražitelji nisu pronašli ništa. Istraga Obalne straže nije pronašla nikakve dokaze o kriminalnoj radnji, samoubojstvu, nesreći ili prijevari u nestanku McDermotta. Trogodišnja istraga ribarskog broda Freedom otkrila je da posada nije prebrojala ljude na dan putovanja, zbog čega je McDermottov nestanak prošao nezapaženo. Zaključeno je da se McDermott vjerojatno izgubio na moru tijekom noći i utopio. Od tada se smatra mrtvim. Međutim, menadžer u marini San Pedro gdje se McDermott ukrcao na brod uvjeren je da nije umro na pecanju.

"Vjerujem da je sišao s broda, ali možda griješim.", rekao je 2005.

Misterij je dobio još jedan obrat kada je ribar koji je bio na toj plovidbi Tony Mayo, rekao da je sreo McDermotta na brodu samo tri i pol sata nakon putovanja.

Najmanje šest svjedoka javilo se unutar godinu dana nakon McDermottova nestanka i reklo da su ga vidjeli živog i zdravog u Meksiku. Ondje je ponovno "ugledan" 2010. godine. Prema CBS-u 2016. jedan privatni istražitelj tvrdio da je pronašao nestalog čovjeka.

"Patrick vjerojatno sada radi u industriji jahti za jednu uglednu obitelj tamo dolje.", rekao je.

Newton-John je ostavila tragediju iza sebe, upoznavši budućeg supruga Johna Easterlinga i udavši se za njega u Peruu 2008. godine. Ali misterij ju je nastavio proganjati, iako se pomirila s činjenicom da je McDermott najvjerojatnije mrtav.

image

John Easterling i Olivia Newton-John

Smg/Zuma Press/Profimedia/Smg/zuma Press/profimedia

"Izgubio se na moru i nitko zapravo ne zna što se dogodilo. Ljudski je pitati se. Jer kad god prolazite kroz teške trenutke, uvijek postoje te brige.To su stvari u životu koje morate prihvatiti i pustiti ih. Naravno, pitanja se uvijek pojavljuju i to je ljudski. Ali, ja živim dalje.", izjavila je glumica za 60 Minutes 2016.

Newton-John je preminula 8. kolovoza u 73. godini nakon duge borbe s rakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:23