PROBLEMI S BIVŠOM

Nijemica tuži Eltona Johna za čak 3 milijuna funti zato što je napisao da joj je ‘slomio srce‘

Renate Blauel podigla je tužbu jer je Elton prekršio uvjete razvoda te uzrokovao reaktivaciju njenih probleme s mentalnim zdravljem
 David Parker/Alamy/Alamy/Profimedia

Slavnog britanskog glazbenika Sir Eltona Johna (73) bivša supruga tuži ga za čak tri milijuna funti zbog tvrdnji da je prekršio dogovorene uvjete njihovog razvoda spominjući detalje iz njihovog braka u svojoj autobiografiji.

Elton, flambojantna pop zvijezda, oženio je Renate Blauel, njemačku inženjerku zvuka u Sydneyu u Australiji na Valentinovo 1984. godine, nosila je bijelu svilenu vjenčanicu s detaljima od čipke te lančić sa zlatnim privjeskom u obliku srca s čak 63 dijamanta.

image
Featureflash Film Archive/Alamy/Alamy/Profimedia

No, rastali su se već 1988. godine. Razvod je okončan kad je Blauel prihvatila izdašnu nagodbu.

Prema pisanju britanskog The Suna, Blauel (67) je podigla tužbu tvrdeći da je Elton prekršio uvjete njihovog razvoda te je uzrokovao ponovnu aktivaciju njenih probleme s mentalnim zdravljem jer je odlučio u svojoj autobiografiji pod nazivom “Me Elton John” navoditi priče iz njihovog braka.

Blauel je navodno, već ranije, zatražila i zabranu biografskog filma “Rocketman” iz 2019. godine, no u tome nije uspjela.
Sudski papiri navode da je sir Elton pristao ukloniti dijelove koji su se ticali njihovog braka iz autobiografije prije nego što je objavljena prošle godine.

Međutim, u jednom dijelu knjige Elton je izrazio žaljenje što je “slomio srce” svoje bivše supruge, koju je upoznao dok je radio na albumu 1983. godine nazvanom “Too Low for Zero”.

image
Kerry Marshall

- Elton je šokiran i tužan zbog Renatine tvrdnje, pogotovo jer ju je on javno uvijek samo hvalio – rekao je izvor blizak Eltonu Johnu za The Sun.

- Oduvijek je imao vrlo ugodne odnose s Renate, izuzetno ju poštuje i nikad ne bi rekao ništa zlonamjerno o njihovom braku – rekao je drugi izvor.

Razumije se, sir Elton nije bio svjestan njenih dugogodišnjih zdravstvenih problema.

- Nada da će ona shvatiti da joj ne želi loše i odbaciti ovaj slučaj – rekla je Eltonova bliska prijateljica.

image
David M. Benett

Slavni britanski vokalist 2005. godine stupio je u građansko partnerstvo s Davidom Furnishom, a formalno su se vjenčali 2014. godine, kada su istospolni brakovi postali legalni u Engleskoj i Walesu.

Par ima dva sina, Elijaha Josepha Daniela (7) i Zacharyja Jacksona Levona (9).

image
Instagram

Nakon što se razvela od Eltona, Renate Blauel se povukla iz javnosti.

Prema magazinu People iz 1988. godine, vjerovalo se da je njihov razvod bio težak čak 45 000 000 dolara. Iako Blauel nikad nije govorila javno o razvodu, People tvrdi da je razvod bio prijateljski te da "stvarno namjeravaju ostati najbolji prijatelji".

Časopis je također objavio da je Elton John kupio Renati seosku kuću u iznosu od 600 000 dolara u Surreyu, u kojoj je živjela do 2000. godine, kad se navodno vratila u rodnu Njemačku kako bi se pobrinula za svoje roditelje.

Kasnije je navodno s novim partnerom kupila kuću u Londonu. No, to je sve što se o njoj znalo. Do sada.

image
Elton John

Njena prijateljica objasnila je za magazin The Sun kako je zapravo došlo do ove nesuglasice i tužbe.

- Nije vidjela knjigu prije objave. Stalno je otpuhivala i govorila: 'Samo da ne budem u knjizi.' Nije htjela ispasti glupa. Koliko sam svjesna, poslala je Eltonu svoja upozorenja o knjizi. Možda ona nikada nisu stigla do Eltonu, ali knjiga je izašla i ona se u njoj spominje, i sad smo tu gdje jesmo – objašnjava Renatina prijateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:18