VICTORIA NA RUBU KRAHA

Nakon vijesti da joj tvrtka tone u gubitke napustila ju je i ključna dizajnerica

Bivšu direktoricu dizajna Ilariju Icardi smatraju mozgom koji stoji iza odjeće s potpisom Victorije Beckham
Victoria Beckham
 Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

Vrhunska dizajnerica Victorije Beckham odlazi iz modnog brenda bivše Spice Girl dok on pokušava nadoknaditi ogromne gubitke, rekli su upućeni za MailOnline.

Direktorica dizajna Ilaria Icardi, bliska Victorijina prijateljica, inače se smatra "kreativnim mozgom" koji stoji iza odjeće s njezinim potpisom, a napušta tvrtku nakon sedam godina. Iz Victorijina tima tvrde da se radi o "sporazumnom raskidu".

"Ilaria je dala izuzetno važan doprinos Victoriji Beckham tijekom posljednjih sedam godina. Njena kreativna vizija odigrala je značajnu ulogu u pozicioniranju marke tamo gdje je danas i želimo joj svaki uspjeh u budućnosti", rekao je glasnogovornik brenda Victoria Beckham.

S obzirom na to da je loše stajala i prije pandemije koronavirusa, ova kriza bi za poslovanje Victorije Beckham mogla biti pogubna.

Kad je prije više od deset godina pokretala vlastiti brend, pjevačica nije imala osobitu podršku javnosti. Uz nju su se vezali izrazi s negativnim konotacijama kao što su "bivša spajsica" ili "žena nogometaša", no, kako je sama govorila: dok su se drugi smijali, ona je marljivo radila kako bi izgradila sve što ima danas.

U svom je timu zaposlila vrhunske dizajnere te je u sjedištu brenda u Londonu zaposlila i krojačice, šivačice, dizajnere tekstila i ostale kreativce koji ondje mogu stvarati kolekcije od prototipa do gotovog odjevnog predmeta.

U jeku novih zbivanja deseci zaposlenika mogli bi postati tehnološki višak s odlaskom Icardi, ali modni je brend to kategorički demantirao.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Procjenjuje se da Victoria Beckham (46) i njezin suprug, bivši nogometaš David (45), koji imaju četvero djece, vrijede 355 milijuna funti.

Odlazak Icardi iz tvrtke slijedi nakon izvještaja da je modna marka Victorije Beckham u gubitku od 46 milijuna funti. Na računima dostavljenim ranije ovog mjeseca revizori su upozorili na "značajnu sumnju" u mogućnost tvrtke da nastavi s radom nakon što je zabilježila gubitke od 11,8 milijuna funti za 2019. godinu i 12,3 milijuna funti za 2018. godinu.

Prijatelji zvijezde kažu da je odlučna nastaviti sa svojom kompanijom iako joj to donosi samo nove gubitke.

"To je ono što Victoriji daje identitet, ona voli svoj brend i, unatoč očitim preprekama, strastvena je u tome", rekao je jedan njezin poznanik.

Prošlog mjeseca pokazalo se da su Victoria i David plaćali sebi 40.000 funti dnevno zahvaljujući dobiti njegove tvrtke DB Ventures, koja je pokrivala Victorijine gubitke prethodnih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:34