ODAJU MU POČAST

Nakon kontroverzi o transrodnim osobama, poznati komičar ipak dobio jedno priznanje: ‘Neka se moji protivnici iskažu‘

Bivša srednja škola odat će počast poznatom komičaru preimenovanjem zgrade svog kazališta u ‘Dave Chapelle Theater‘

Dave Chapelle tijekom nastupa na Saturday Night Liveu 2020. godine

 Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Bivša srednja škola Davea Chappellea ipak odaje poznatom komičaru počast preimenovanjem zgrade svog kazališta u "Dave Chapelle Theater", i to samo nekoliko mjeseci nakon što ga je publika s kampusa tijekom kontroverze o transrodnim osobama "maltretirala" i "ometala tijekom nastupa", prenosi TMZ.

Umjetnička škola "Duke Ellington" u Washingtonu namjerava već neko vrijeme preimenovati svoje kazalište po svojem najpoznatijim bivšem učeniku, a iz škole tvrde da su se odlučili za Davea zbog njegove "stalne predanosti i služenja školi".

image

Dave Chappelle

Alex Edelman/AFP

Podsjetimo, Dave je svoju staru srednju školu posjetio još u studenom, dok je bio na meti kontroverza zbog svojih šala o transrodnoj zajednici. Naravno, neki baš zbog te kontroverze nisu odobravali preimenovanje školskog kazališta. Stvari su se zahuktale kada je pozvao učenike koji se nisu složili s njegovim stavovima da mu postave pitanja, a on će odgovarati.

Jedan student se javio i nazvao ga fanatikom, dodavši da "ima 16 godina i misli da je djetinjast." Neki su učenici poželjeli da škola poništi svoju odluku o imenovanju zgrade po njemu. Dave je tada izazvao svoje pristaše i svoje protivnike te tražio od obje strane da prikupe novac za školu. Ako bi protivnici prikupili više novca, tvrdio je da bi se rado odrekao časti i preimenovanja zgrade.

Kako se doznaje, njegovi podržavatelji prikupili su više novca, pa će se zgrada ipak zvati "Dave Chapelle Theater".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:37