ISKRENE POSVETE

Najzanimljiviji govori s dodjele Grammyja: ‘Suočila sam se sa sramom i neopraštanjem‘

Najveće svjetske zvijezde prisustvovale su prestižnoj dodjeli nagrade Grammy u Las Vegasu

Jazmine Sullivan

 Valerie Macon/AFP

Ovogodišnji Grammyji održali su se u Las Vegasu, a najveće svjetske zvijezde prisustvovale su prestižnoj dodjeli.

Olivia Rodrigo proglašena je najboljom novom umjetnicom.

"Ovo je moje najveće ostvarenje sna", rekla je Olivia.

image

Olivia Rodrigo

Patrick T. Fallon/AFP

"Stvarno želim ovu nagradu posvetiti svojim roditeljima", poručila je dok je primala Grammyja za najbolji pop vokalni album.

"Kada sam imala devet godina, rekla sam mami da želim biti gimnastičarka, iako sam jedva uspijevala napraviti zvijezdu. Mislila je da se šalim, ali ja sam bila super ozbiljna. Tako da, kada sam joj rekla da idem osvojiti Grammyja, bila mi je velika podrška, iako je vjerojatno mislila da je to samo mali dječji san. Ali želim zahvaliti svojoj mami što je podržavala moje snove. I želim zahvaliti mami i tati jer su bili jednako ponosni na mene što sam osvojila Grammyja, kao i onda kad sam naučila hodati."

Jon Batiste dobio je najvažniju nagradu večeri za "We Are", album inspiriran pokretom Black Lives Matter.

image

Jon Batiste

Patrick T. Fallon/AFP

"Vjerujem u to do srži - ne postoji najbolji glazbenik, najbolji umjetnik, najbolji plesač, najbolji glumac", rekao je Batiste. "Kreativna umjetnost je subjektivna... Samo spustim glavu i radim svaki dan."

Silk Sonic, duo u kojem se nalaze Bruno Mars i Anderson Paak, osvojio je nagradu za pjesmu i ploču godine za svoj hit nadahnut sedamdesetima "Leave the Door Open".

"U ovom trenutku zaista se trudimo ostati skromni", našalio se Paak dok je par primio nagradu.

Jazmine Sullivan osvojila je nagradu za najbolji R&B album.

image

H.E.R.

Patrick T. Fallon/AFP

Ona je tijekom svog govora progovorila o prihvaćanju. Rekla je kako je napisala ovo kako bi se suočila s vlastitim sramom i neopraštanjem zbog odluka koje je donijela u dvadesetim godinama koje je nazvala nepovoljnima.

Dodala je: “Ono što je na kraju bio siguran prostor za crnkinje da ispričaju svoje priče, da učimo jedna od druge, da se smijemo jedna s drugom, a ne da budemo iskorištavani u isto vrijeme. To je ono na čemu sam najviše zahvalna. Volim vas sve."

"Hvala svima koji su mi pomogli stvoriti Heaux Tales - producentima, dodatnim piscima, RCA i Sony Musicu, mojoj upravi, mojoj majci i ocu koje jako volim i jedva čekam vidjeti, mojim prijateljima i obitelji, svima u Phillyju, mojim obožavateljima, svima mojima. Hvala vam puno, cijenim ovo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:58