LJUBAVNI UGOVORI

Najpoznatije holivudske lažne veze: Činili su sve kako bi prikrili svoju seksualnu orijentaciju, promovirali filmove...

Veza Taylor i Travisa glavna je tema ovih dana, a oni nisu jedini za koje se smatralo da su lažirali romansu

Najpoznatije lažne veze

 Patrick T. Fallon/afp/agence/angeli/bestimage/album/profimedia/

Društvenim mrežama već nekoliko dana kruži dokument američke PR tvrtke Full Scope u kojem se navodi da je veza između Taylor Swift i Travisa Kelcea samo marketinški trik. Prema ugovoru, plan je bio da glazbena zvijezda i nogometaš objave svoj prekid 28. rujna. Ubrzo su reagirali predstavnici nogometaša iz Full Scopea koji su negirali sve tvrdnje te rekli da će pokrenuti tužbu protiv onih koji su odgovorni za nanesenu štetu. Iako je tvrtka negirala tvrdnje iz ugovora, neki još uvijek nisu uvjereni da je njihova veza prava. Taylor Swift je i ranije bila optužena za lažiranje veze, one s Tomom Hiddlestonom. Brojni su smatrali kako je htjela odvratiti pažnju sa svog prekida s Calvinom Harrisom. Taylor i Tom bili su zajedno oko tri mjeseca.

Glasine o "ljubavnom ugovoru" nastavile su se i zato što je Travisov publicist, Jack Ketosyan, priznao da je ranije lažirao veze svojih slavnih klijenata. Jack je rekao kako se romanse najčešće lažiraju zbog promocije ili kako bi se odvratila pažnja s lošeg publiciteta. Priznao je da je tijekom svoje veze inscenirao barem dvije takve veze, ali nije otkrio o čijim je vezama riječ.

image

Taylor Swift i Travis Kelce

Patrick T. Fallon/Afp

Lažiranje veza nije strano ni holivudskim zvijezdama, koje potpisuju "ljubavne ugovore" već desetljećima. "Showmances", kako ih se popularno zove, sežu još iz 1920-ih godina. Agenti su tada znali koliko je bitna zaštita reputacije. U to je vrijeme prihvatljivo bilo samo ako su slavne zvijezde heteroseksualci i, idealno, vjenčani s djecom. Svi drugi su mogli u svakom trenutku doživjeti krah karijere. Upravo zbog toga su filmski agenti lažirali veze ili brakove između svojih slavnih klijenata.

Rudolph Valentino i Jean Acker

Jedan od prvih primjera "showmancea" bili su glumac Rudolph Valentino i glumica Jean Acker. Par se vjenčao 1919. godine, ali su se ubrzo pojavile glasine o njezinoj seksualnoj orijentaciji. Sve je počelo njihovim razvodom nakon samo nekoliko tjedana braka. Jean je navodno Rudolpha zaključala izvan sobe tijekom prve bračne večeri, a kasnije se šuškalo da je imala aferu s glumicom Allom Nazimovom, za koju je bilo poznato da je biseksualna.

Katherine Hepburn i Spencer Tracy

Glumica s najviše Oscara, Katherine Hepburn, 1942. godine upoznala je glumca Spencera Tracyja. Zajedno su radili na filmu "Woman of the Year", nakon kojeg su zajedno radili na još devet filmova. Na malim ekranima su oni bili savršen par, a ubrzo su isto postali i van filmskog seta, unatoč tomu što je on već bio u braku. Njihova je afera trajala 26 godina, a Spencer je svejedno sa svojom suprugom ostao sve do smrti.

image

Katherine Hepburn i Spencer Tracy

Metro-goldwyn-mayer/entertainment Pictures/profimedia/

Katherine i Spencer bili su izrazito zaljubljeni jedno u drugo, a Hepburn je govorila kako nikada nije iskusila takvu ljubav kao s njim. Međutim, Spencer nikada nije rekao da je voli. "Napravila bih sve za Spencera. Zašto? To je misterija za mene", pričala je svojedobno. Njihova je afera dugo godina bila javna tajna u Hollywoodu, ali su brojni smatrali da je par zajedno iz nekih drugih razloga. Jedan od njih je bio taj da sakriju svoju seksualnost. Tracy se borio s depresijom i ovisnošću, što su brojni pripisivali tome da je skrivao veliku tajnu. Za Hepburn su postojale brojne glasine da je imala afere sa ženama te da je aferom sa Spencerom skrivala tu svoju tajnu.

Rock Hudson i Phyllis Gates

50-ih godina prošlog stoljeća pojavio se termin "lavanda brak". On označava brak žene i muškarca u svrhu prikrivanja seksualne orijentacije jednog ili oba partnera. Jedan od prvih takvih primjera u svijetu slavnih bio je brak glumca Rocka Hudsona. Na malim je ekranima on bio primjer "pravog muškarca" i "heteroseksualne muškosti", a on i njegovi agenti su učinili sve kako se ne bi saznala istina o njemu.

image

Rock Hudson i Phyllis Gates

Album/album/profimedia/

Tako se Rock vjenčao s Phyllis Gates 1955. godine. Međutim, tri godine kasnije su se razveli, a pojavile su se glasine da je Gates lezbijka ili biseksualka. Međutim, Rock je taj koji je od javnosti skrivao seksualnu orijentaciju, a sve je 1985. godine otkrio njegov publicist, samo nekoliko mjeseci prije Hudsonove smrti. Publicist je otkrio da je Rocku dijagnosticiran AIDS te da je tijekom života uživao u društvu zgodnih i često mlađih muškaraca.

Madonna i Michael Jackson

Veliku pažnju javnosti je zasigurno privukla i romansa Madonne i Michaela Jacksona. Zajedno su prisustvovali dodjeli Oscara 1991. godine, a ostalima su izgledali toliko dobro zajedno, da su oboje vidjeli potencijal da ih njihova "veza" učini još popularnijima.

Madonna je to opisala kao najbolji spoj ikad, a njihova lažna romansa je odvratila pažnju s podijeljenih mišljenja i reakcija koje je dobio film "Dick Tracy", u kojem je ona glumila. Michael je pak otkrio da su se on i Madonna strastveno ljubili što je još više odmaknulo pozornost s filma.

image

Madonna i Michael Jackson

Agence/angeli/bestimage/profimedia/

Steve-O i Nicole Richie

Zabavljač i glumac Steve-O, zvijezda "Jackassa", ranije je priznao kako je njegova veza s Nicole Richie 2006. godine bila samo za publicitet. "Istina je da je htjela malo publiciteta za nešto drugo osim toga što je mršava. Bio je to veliki marketinški trik. Došla bi me pokupiti, ja ne vozim, mislim da je i zvala paparazze", ispričao je on ranije.

Lažne veze u obitelji Kardashian i Jenner

Za lažnu vezu je bila optužena i Kim Kardashian. Glazbenik i voditelj Nick Lachey rekao je kako ga je Kardashian iskoristila kako bi pokrenula svoju karijeru. Kim je i sama priznala da su se brojni za nju počeli zanimati nakon što je samo jednom izašla s Nickom.

"Recimo ovako: Išli smo u kino. Nitko nas nije pratio. Nekako, misteriozno, kad smo izašli, bilo je 30 fotografa koji su nas čekali vani", ispričao je Lachey jednom prilikom.

Polubrat reality zvijezde, Brody Jenner, također je priznao da je njegova veza s Lauren Conrad, s kojom je bio u realityju "The Hills", bila lažna.

"Nikad zapravo nismo bili zajedno. U početku smo imali malo kemije i družili smo se i mislim da je to samo dobro izgledalo na ekranu. Mislim da su oni, producenti, htjeli da nastavimo s tim iako smo mi htjeli biti samo prijatelji. Ali, ona je odlična. Zabavili smo se. Bilo je lako raditi s njom. Bilo je lako snimati scene s njom i raditi stvari i glumiti da smo zajedno jer smo zaista uživali u međusobnom društvu. Jako smo se sviđali jedno drugom, samo ne u romantičnom smislu", rekao je on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 15:43