HOĆE LI GA PRIJAVITI?

Nagodba koju je Baldwin postigao s obitelji snimateljice koju je usmrtio ne znači ništa; Oglasilo se tužiteljstvo

Nakon što su producenti filma "Rust", uključujući Aleca Baldwina objavili kako su postigli nagodbu s obitelji nesretne snimateljice Halyne Hutchins, reagirala je vlast

Alec Baldwin

 Santa Fe County Sheriff/mega/The Mega Agency/Profimedia/Santa Fe County Sheriff/mega/The Mega Agency/Profimedia

Nagodba koju je Alec Baldwin postigao s obitelji direktorice fotografije Halyne Hutchins, koja je tragično poginula na setu filma "Rust" neće imati utjecaja na razmatranje kaznenih prijava od strane okružnog tužitelja, priopćio je ured tužilaštva.

Producenti filma "Rust", piše Variety, uključujući Aleca Baldwina, objavili su naime u srijedu kako su se nagodili s Matthewom Hutchinsom, suprugom nesretne snimateljice koju je Baldwin slučajno ustrijelio u listopadu 2021. baratajući revolverom na snimanju vesterna u slučaju građanske tužbe koju je suprug pokrenuo. Producenti namjeravaju nastaviti s produkcijom filma u siječnju. Vrlo brzo nakon te vijesti reagiralo je tužiteljstvo, očito kako javnost ne bi stekla krivi dojam.

"Predložena nagodba objavljena danas u slučaju nezakonite smrti Halyne Hutchins neće imati utjecaja na istragu okružne tužiteljice Mary Carmack-Altwies ili njezinu konačnu odluku hoće li podnijeti kaznenu prijavu u slučaju", rekla je Heather Brewer, glasnogovornica ureda tužitelja.

image

Halyna Hutchins

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Dok se građanske parnice rješavaju privatno i često uključuju financijske nagrade, kazneni se slučajevi bave samo činjenicama. Ako činjenice i dokazi opravdavaju kaznenu prijavu prema zakonu Novog Meksika, tada će se optužnica podići. Nitko nije iznad zakona.", istaknula je.

Tužilaštvo razmatra optužbe protiv čak četiri osobe, uključujući Baldwina. U pismu od 30. kolovoza, Carmack-Altwies je navela da joj je potrebno hitno financiranje za pokrivanje troškova zasebnih suđenja, od kojih bi svako moglo trajati nekoliko tjedana ili mjesec dana.

Baldwin je pucao iz revolvera Colt 45 dok je pripremao scenu 21. listopada 2021. u blizini Santa Fea. U oružju je bio pravi metak koji je prošao kroz Halynu Hutchins i zabio se u rame Joela Souze, redatelja filma. Hutchins je helikopterom prebačena u bolnicu u Albuquerqueu, gdje je umrla. Souza je pušten iz bolnice kasnije tog dana.

Matthew Hutchins je u srijedu izdao izjavu u kojoj je rekao da "nema interesa sudjelovati u predbacivanjima ili pripisivanju krivnje (producentima ili g. Baldwinu)." Nije spomenuo druge članove ekipe koji su bili uključeni u rukovanje oružjem, uključujući Davida Hallsa, prvog pomoćnika redatelja i Hannah Gutierrez Reed koja ga je punila.

Jason Bowles, odvjetnik koji zastupa Gutierrez Reed, rekao je kako ej njegova klijentica zahvalna na nagodbi.

"Nadamo se da će ured okružnog tužitelja također prepoznati da je postignuta određena mjera pravde u vezi s ovom tragičnom nesrećom, te da će se odlučiti ne pokrenuti kaznene prijave", rekao je Bowles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:04