PRVI PUT SE OGLASIO

Nadbiskup otkrio pravu istinu o vjenčanju Harryja i Meghan: ‘Nije bilo tajne ceremonije‘

Par je kod Oprah Winfrey izjavio da nitko ne zna da su se zapravo vjenčali prije službene ceremonije, u vlastitom dvorištu
 Owen Humphreys/POOL/AFP

Nadbiskup Canterburyja prvi put nakon intervjua koji su princ Harry i Meghan Markle dali Oprah Winfrey javno je komentirao njihovu tvrdnju od da ih je vjenčao na tajnoj ceremoniji par dana prije javnog vjenčanja u dvorcu Windsor, piše Daily Mail.

Za talijanske novine La Repubblica tijekom promocije svoje nove knjige Justin Welby opovrgnuo je njihove izjave, kazavši kako je potpisao dokument upravo na dan kad su milijuni pratili njihovo vjenčanje.

- Zakonito vjenčanje bilo je u subotu 19. svibnja 2018. u kapelici St. George - kazao je.

- Potpisao sam vjenčani list, što je pravni dokument, i počinio bih ozbiljan prijestup kad bih potpisao nešto znajući da je lažno. Stoga recite što hoćete, ali legalno vjenčanje bilo je u subotu - kazao je nadbiskup otkrivši pritom kako je prije samog vjenčanja s parom imao mnoštvo privatnih i pastoralnih sastanaka.

- Ipak, neću otkriti što se događalo na prethodnim sastancima - poručio je.

Meghan je, podsjetimo, prije tri tjedna u intervjuu kazala kako su ona i Harry vjenčali sami u dvorištu i da je s njima jedino bio nadbiskup Canterburyja.

Izjava Harry i Meghan, koji su sada kompletno odriješeni svojih kraljevskih dužnosti, navukla je sumnju javnosti, djelomice zato što legalni brak u Ujedinjenom Kraljevstvu zahtijeva dva svjedoka.

Glasnogovornik para za američki Daily Beast kazao je kako je par izmijenio osobne zavjete par dana prije službenog vjenčanja 19. svibnja.

No, izmjena zavjeta ne znači i sklapanje braka, a Harry je u intervjuu naveo kako ih je 'bilo samo troje.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:00