NEOČEKIVANI PREOKRET

Na pomolu veliki obrat: Jesu li policijske snimke dokaz da je bivša žena Johnnyja Deppa lagala?

U mučnoj brakorazvodnoj parnici Amber Heard i Johnnyja Deppa prikazane su snimke koje bi slavnog glumca mogle osloboditi optužbi
Johnny Depp
 Profimedia/Youtube

Johnny Depp kaže kako novo svjedočenje policijskih službenika i nikad prije viđene snimke njihovih kamerama 'dokazuju' kako Amber Heard laže u vezi s tučnjavom koja je okončala njihov toksični 18-mjesečni brak, piše Daily Mail.

Heard i njezini prijatelji svjedočili su više puta rekavši da joj je Depp bacio telefon u lice i razvalio kuhinju u njihovom penthouseu tijekom svađe u svibnju 2016. godine.

Ali glumčevi odvjetnici tvrde da su grozni prikazi oštećenja - uključujući slomljene lustere, staklo razbacano po podu i crno vino proliveno po zidovima i tepisima - u potpunosti u suprotnosti s onim čega se policajci sjećaju.

Četiri različita policajca iz LAPD-a posjetili su elegantan stan u centru Los Angelesa u roku od dva sata nakon što su Amberini prijatelji pogrešno dva puta nazvali 911.

Prva dva policajca dala su nove iskaze tijekom proteklih mjesec dana, ponovivši da su pregledala stan vrijedan 1,5 milijuna dolara, ali nisu vidjeli ozljede, vandalizam ili dokaze o zločinu.

Sada su po prvi puta objavljene snimke druge grupe policajaca koji su imali uključene kamere dok su kasnije te noći ulazili u nekadašnji zajednički dom Heard i Deppa.

Njihove kamere koje nose na tijelu, otkrivaju uredan hodnik koji vodi do elegantne kuhinje i dnevnog boravka ukrašenog svježim cvijećem, hrpama knjiga, brojnim svijećama i svijećnjacima.

Čini se da policajci, međutim, nisu primijetili ništa sumnjivo, a u videozapisima od tri i pol minute nema očitih znakova oštećenja, nereda ili mrlja od vina na podovima ili tepisima.

Snimku policijske kamere možete vidjeti OVDJE.

Deppov odvjetnik Adam Waldman kaže kako snimke dokazuju da nikada nije bilo nikakvih nereda i da se Amberinom iskazu o toj večeri ne može vjerovati.

'Amber Heard i njezini prijatelji opisali su kaotično, neuredno mjesto zločina, ali nedavno objavljeni videozapisi LAPD-a nedvosmisleno pokazuju da je penthouse bio potpuno neoštećen i da je njihovo svjedočenje još jedna grandiozna laž', rekao je Waldman.

image
Johnny Depp i Amber Heard u danima ljubavi
Dee Cercone/Everett/Profimedia

Bivši par priprema se za ponovno sukobljavanje na sudu u okrugu Fairfax u državi Virginia, gdje Depp tuži svoju 34-godišnju bivšu suprugu za 50 milijuna dolara zbog članka u Washington Postu u kojem se predstavila kao žrtva obiteljskog nasilja.

U članku iz prosinca 2018. nije ga se spominjao po imenu, ali Depp (57) tvrdi da je izgubio unosnu ulogu kapetana Jacka Sparrowa zbog nagađanja da je on zlostavljač.

Glumac Pirata s Kariba bori se da spasi svoju reputaciju nakon što je britanski Visoki sud prošle godine odbacio zasebnu tužbu za klevetu zbog članka u novinama The Sun iz 2018. godine koji ga je označio kao 'nasilnika prema ženama'.

Sutkinja Justice Nicol presudila je da je prikaz 'u biti istinit' i da je otac dvoje djece, Depp, desetak puta napao Heard, zbog čega se u tri navrata pobojala za svoj život.

Nema štete po stanu

Incident od 21. svibnja 2016. registriran je kao zlostavljanje nakon što je Heard dala vrlo slikovito svjedočanstvo opisujući kako joj je bivši suprug bacio telefon u lice i istrgnuo pramen kose.

Rečeno je da se sukob dogodio unutar penthousea br. 3 u zgradi Eastern Columbia, gdje je Depp nekoć posjedovao čitav kat s pet susjednih stanova, kojima se pristupalo privatnim liftom.

image
Johnny Depp i Amber Heard u danima ljubavi
Lfi/photoshot/Avalon Editorial/Profimedia

Nakon što je Deppov zaštitarski tim prekinuo tučnjavu, Depp je otišao u stan br. 5, gdje je Heard držala neke stvari, kako bi 'prekopao' njezinu imovinu i oštetio je prije nego što je napokon napustio zgradu.

Odvjetnici zvijezde Amber Heard podastrijeli su sudu slike s mjesta zločina, uključujući razbijene okvire za fotografije, razbijeno staklo i vino razliveno po podu i tepisima.

Heard i njezina najbolja prijateljica Rocky Pennington, očevitkinja navodnog napada, ponudili su ovakav opis događaja:

'Imaju veliki kuhinjski otok u sredini kuhinje i tamo su svijeće, zdjela za voće, razne vaze i slično', rekla je Pennington.

'I on je samo udarao po svemu bocom vina, sve je razbio. Na podu je bilo voće, košare, staklene boce i cvijeće.'

U svom iskazu Heard je dodala: 'Imamo ogromne teške srebrne svijećnjake. Oni su bili na podu slomljeni. Košare s voćem koje smo imali na kuhinjskom otoku. Eto ... posvuda voća. Košare na zemlji. Posude u kojima su se nalazile žlice i vilice, kuhinjski pribor, sve je bilo razbacano.'

Dodala je: 'Razbio je puno staklenih stvari zbog kojih je staklo ostalo na podu ... kad je izašao u hodnik, vidjelo se da je vino proliveno po podu i zidovima. Po tome sam znala da je prošao onuda - po tragovima vina na zidovima.'

Policajci iz LAPD-a koji su se te noći odazvali na dva odvojena 911 poziva, daju sasvim drugačiju sliku.

Prvi su na mjestu događaja oko 15 minuta nakon navodnog napada, bili su Tyler Hadden i Melissa Saenz, specijalistica za obiteljsko nasilje, koji su rekli da su pregledali oba stana, ali nisu vidjeli ozljede na Amberinom licu, niti dokaze o vandalizmu.

Policajci su u tri navrata svjedočili o incidentu; tijekom razvoda para u 2016. godini; na prošlogodišnjem suđenju za klevetu u Velikoj Britaniji i tijekom nedavnih ročišta u ožujku.

image
Johnny Depp na predstavljanju novog filma 'The Minamata Photographer'
David Zorrakino/Contactophoto/Profimedia

'Nisam je prepoznala kao žrtvu obiteljskog nasilja', rekla je Saenz odvjetnici Amber Heard, Elaine Bredehoft prošlog mjeseca.

'Sastali smo se sa žrtvom, provjerili smo mjesto, suprug nije bio tamo i rekla nam je da neće davati daljnje informacije.'

Na pitanje Deppovog odvjetnika Lea Presiada, sjeća li se da je tijekom pregleda stana primijetila bilo što nalik oštećenju prikazanom na Amberinim fotografijama, Saenz je odgovorila: 'Nisam.'

Haddena su slično pitali sjeća li se bilo kakvih znakova vandalizma, oštećenja imovine ili prolivenog vina. 'Ništa nisam primijetio', odgovorio je.

Ni Saenz ni Hadden nisu nosili kamere i, kako je primijetio britanski sudac, nisu napravili zapisnik.

No, druga skupina policajaca, čija imena nisu javno objavljena, imali su upaljene kamere kad su stigli dva sata nakon svađe.

Trominutne snimke prikazuju dvojicu policajaca kako hodaju dobro osvijetljenim hodnikom prije nego što je Penningtoničin suprug Josh Drew otvorio vrata penthousea 3.

Policajci su gurnuli vrata, rekavši da 'samo žele biti sigurni da su svi dobro.'

Na snimci se vidi kako dvojica policajaca hodaju hodnikom i kuhinjom prema dnevnom boravku u kojem tri žene sjede na kauču, a s njima su dva mala psa.

Stan je slabo osvijetljen, ali snimka prikazuje stolove i kredence prekrivene nizom okvira za slike, ukrasima, hrpama knjiga i velikom bocom vina.

Na kuhinjskom otoku ima još svijeća, svijećnjaka i vaza s cvijećem, ali čini se da ništa nije oštećeno ili srušeno.

Mrlja od vina nema ni na perzijskim tepisima u stanu, niti na zidovima ili tepisima u hodniku koji razdvajaju Deppove stanove, koje je ovaj u međuvremenu prodao.

'Drugi policajci su došli i provjerili i drugi stan', kaže jedna od tri žene koja je sjedila na kauču. 'Mora da im je upućen dvostruki poziv.'

Kad policajac pita: 'Tko je Amber?' druga ženka šutke podiže ruku. Kažu policajcima da je 'Johnny' napustio stan dva sata ranije.

Policajac ležerno pita: 'Onda je sve u redu?' Kad žena odgovori: 'Sad je, da, hvala', policajci se okrenu i odu.

U svom iskazu iz 2019. u Virginiji, Drew se osvrnuo na čišćenje slomljenog stakla između dva policijska posjeta. Međutim, kaže da nije učinio ništa da očisti vino.

'Nakon prvih policajaca maknuli smo slomljeno staklo s poda ... psi su bili tamo pa smo to napravili radi sigurnosti', rekao je Drew.

'U Penthouseu 3 bilo je razbijeno staklo i predmeti razbacani po radnim pločama i podu u kuhinji. Samo u kuhinji. Bilo je to oko kuhinjskog otoka. U hodniku, izvan penthousea, bilo je poprilično prolivenog vina. Ne vjerujem da smo se uopće time bavili.'

U prijašnjim iskazima u ovom slučaju, Drew je opisao 'gigantsku mrlju od vina kroz cijeli hodnik' - nešto za što Waldman kaže da bi bilo nemoguće da su policajci propustili vidjeti.

Dodao je: 'Na policijskim video snimkama možete jasno vidjeti da su svi predmeti za koje su gospođa Heard i njezini prijatelji tvrdili da je gospodin Depp razbio na komade bocom vina u njegovoj kuhinji u penthouseu - staklo, voće, košare, vaze i kandelabri - u savršenom stanju i uredno na svom mjestu. Nisu vidjeli ni crno vino za koje su tvrdili da ga je Depp poprskao po svijetlim tepisima i zidovima hodnika. Ovi videozapisi nedvosmisleno dokazuju da su prva dva policajca s lica mjesta rekla istinu da nema štete.'

'Nije komplicirano: gospođa Heard i njezini prijatelji su lagali.'

Povijest sukoba

Depp i Heard upoznali su se na snimanju The Rum Diarya 2011. godine, vjenčali se četiri godine kasnije i razveli u svibnju 2016. godine. Pristali su na nagodbu o razvodu od 7 milijuna dolara u kolovozu te godine, međutim njihova se svađa ponovno razbuktala 2019. godine kad je Depp tužio Washington Post.

Heard je odgovorila protutužbom od 100 milijuna dolara, opisujući u prijavi na 300 stranica godine navodnog zlostavljanja koje je pretrpjela od 'tog čudovišta'.

Također se pojavila kao glavna svjedokinja na prošlogodišnjem suđenju za klevetu u Velikoj Britaniji kako bi u ime The Suna svjedočila o 14 slučajeva obiteljskog zlostavljanja, od kojih je 12 sudac prihvatio.

Deppu je prošlog mjeseca odbijena žalba iz razloga što je dobio 'puno i pošteno suđenje' i naloženo mu je da plati 840.000 američkih dolara pravnih troškova.

Prijatelji kažu da je odlučan u borbi i da mu ne pada na pamet nagodba u slučaju u Virginiji, koji je u više navrata odgađan zbog pandemije koronavirusa.

U međuvremenu je pravni tim Amber Heard zatražio od suca da odbaci slučaj, tvrdeći da su Deppovi argumenti diskreditirani u londonskom postupku.

Bredehoft, Amberina odvjetnica u slučaju u Virginiji, odbila je dati komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 17:28