NEOČEKIVANA ‘ZVIJEZDA‘

Mladi zgodni hutist poručio: ‘Prestanite sliniti za mnom i usredotočite se na Palestinu!‘

Rashid Al Haddad je zbog svog atraktivnog izgleda stekao brojne obožavatelje, no on sâm baš nije presretan zbog toga

Rashid al-Haddad

 Twitter

Mladi hutist koji je zbog svog atraktivnog izgleda već zaradio nadimak ‘jemenski Timothée Chalamet‘ postao je neočekivana zvijezda TikTok-a gdje objavljuje snimke zarobljenih teretnih brodova u Crvenom moru.

Njegov profil na toj društvenoj mreži u međuvremenu je nestao, no nije jasno je li ga uklonila platforma ili on sâm. Također ima i 27.000 pratitelja na Instagramu.

Priča o Rashidu Al Haddadu predstavlja neobičnu diskrepanciju između kulture društvenih medija i krajnje ozbiljnog sukoba na Bliskom istoku.

Rashidov feed pun je videozapisa s broda Galaxy Leader, koji je 19. studenog 2023. otela militantna skupina hutisti. Ista je grupa izvela više napada na brodove projektilima i bespilotnim letjelicama.

Iako u nekim svojim objavama nosi vojnu odjeću, a ponekad i automatsku pušku AK-47, nema dokaza da je Al Haddad izravno sudjelovao u otmici i napadima.

Zbog svog atraktivnog izgleda stekao je brojne obožavatelje, a jedan od njegovih videa pregledan je čak 19 milijuna puta.

Međutim, al-Haddad je nije baš sretan što ga se gleda na ovaj način pa je u utorak na Twitteru podijelio članak o sebi iz Newsweeka, pod naslovom ‘‘Zgodni hutist postao online senzacija: ‘Bože, kako si lijep!‘‘ te napisao da bi se svi trebali usredotočiti na Palestinu.

‘Nikad nisam govorio o ljepoti ili bilo čemu drugom, naš problem je jedino Palestina i ovo nije vrijeme za razgovor o nečijem izgledu‘, napisao je na arapskom.

‘Nadam se da će moja poruka stići do slobodne Palestine i da ćemo se nastaviti boriti protiv izraelske agresije koja predstavlja kršenje ljudskih prava.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:59