ZARAĐUJE MILIJUNE

Mlada teniska zvijezda postala je šesta najplaćenija igračica na svijetu, ali ne zbog igre - bar ne one na terenu...

Samo 276 tisuća eura od toga dolazi od zarade na terenu, a ostatak nadoknađuje putem sponzorskih ugovora izvan terena

Emma Raducanu

 /Profimedia/afp

Emma Raducanu (20) ove je godine provela više vremena izvan teniskog terena nego na njemu - pobijedila je u samo pet mečeva i bila na tri mjeseca pauze zbog operacije.

20-godišnjakinja je zaradila 14,1 milijun eura tijekom prošle godine - što ju čini šestom najplaćenijom igračicom na svijetu.

Samo 276 tisuća eura od toga dolazi od zarade na terenu, a ostatak nadoknađuje putem sponzorskih ugovora izvan terena. Raducanu je, naime, potpisala ugovor s nekoliko brendova uključujući Porsche, Nike i Dior nakon pobjede na US Openu 2021.

Pobjednica French Opena Iga Swiatek bila je jedina igračica koja je zaradila više od gospođice Raducanu, prema Forbesovoj listi bogataša.

image
Martin Keep/Afp

Novak Đoković proglašen je najplaćenijom teniskom zvijezdom na svijetu, dok su Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev i Rafael Nadal završili u prvih pet.

Otkako je pobijedila na US Openu Raducanu se bori da postigne novi uspjeh, a nedavno je prekinula suradnju sa svojim petim trenerom u dvije godine i uzela slobodno vrijeme za operaciju ruke i gležnja.

image
Rob Prange/Dppi Via Afp

Objavljujući svoju odluku o operaciji u svibnju, bivša britanska broj jedan je napisala: ‘Mogu sa sigurnošću reći da je posljednjih deset mjeseci bilo teško jer sam se nosila s ponavljajućom ozljedom na kosti obje ruke. Dala sam sve od sebe da se nosim s bolovima i igram s njima veći dio ove godine i krajem prošle godine tako što sam dramatično smanjila opterećenje na treninzima, propuštala sam tjedne treninga kao i kratila prošlu sezonu kako bih ozljedu pokušala izliječiti.

‘Nažalost nije bilo dovoljno. Boli me što ću propustiti ljetna događanja i pokušala sam umanjiti važnost problema pa zahvaljujem svim svojim obožavateljima koji su me nastavili podržavati kada niste znali činjenice.‘

Raducanu, koja je sada 186. na svjetskoj ljestvici, zadnji put se pojavila na terenu u travnju kada je izgubila u prvom kolu Stuttgart Opena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:35