GROZNA SJEĆANJA

Mlada glumica doživjela emocionalni slom u podcastu: Suze zbog djetinjstva prepunog straha i maltretiranja

Glumica koja se proslavila kao Arya Stark u ‘Igri prijestolja‘ progovorila je o odnosu s ocem kojeg ne viđa od osme godine

Maisie Williams, podcast Stevena Barletta

 youtube/The Diary of a CEO

Maisie Williams (25), najpoznatija kao Arya Stark iz "Igre prijestolja", doživjela je pravi emocionalni slom gostujući u podcastu The Diary Of An CEO. Autor podcasta je 30-godišnji Steven Bartlett, uspješni britanski poduzetnik i publicist, osnivač PR tvrtke Social Chain, koji redovito ugošćuje uspješne goste iz raznih područja života.

Mlada se glumica rasplakala govoreći o "traumatičnom" odnosu s ocem koji je uništio njezino djetinjstvo. Ispričala je brojne detalje o svojem životu i odrastanju prije no što se proslavila kao odlučna i uporna Arya i HBO-ovoj hit-seriji. Ulogu je dobila kao 12-godišnjakinja. Njezine su riječi toliko dirnule voditelja da ju je u jednom trenutku utješno zagrlio.

Maisie je odrasla Somersetu, s majkom Hilary i najmlađe je od četvore djece Williamsovih, a sada je prvi put otvoreno progovorila o odnosu s ocem. Cijelo njezino djetinjstvo je bilo ispunjeno problemima zbog kojih je, kada je imala osam godina, odlučila prekinuti sve veze s ocem. Ispričala je kako je pretrpjela mnogo boli i straha u ranom djetinjstvu, te se osjećala kao da je uključena u neki "dječji kult" jer je mislila da je ponašanje kojem je izložena normalno.

image

Maisie Williams u podcastu Stevena Bartletta

youtube/The Diary of a CEO

- Ne želim previše ulaziti u detalje, jer to utječe na cijelu moju obitelj. No, uništilo mi je djetinjstvo. Otkako znam za sebe imala sam problema sa spavanjem. - rekla je kroz suze - Ali ja nisam ni bila svjesna da su sve te traumatične stvari koje su se događale pogrešne. Znala sam, ipak, kada bih pogledala drugu djecu oko sebe da nešto nije u redu i pitala se zašto druga djeca ne osjećaju i ne razumiju tu bol, strepnju, strah? I ta radost, kada ću je ja osjetiti?

image

Maisie Williams, podcast Stevena Barletta

youtube/The Diary of a CEO

Prisjetila se kako je kao dijete stalno osjećala nadolazeću propast, iščekivala neki strašan događaj. Ono što nije znala je - biti sretna.

- Taj osjećaj propasti nikad nije nestao. A postoji vrijeme u vašem djetinjstvu kada stvari mogu zauvijek potisnuti ili promijeniti vašu osobnost i ono što ćete postati u životu - rekla je glumica i dodala da su se stvari promijenile kada ju je učiteljica pitala što nije u redu doma.

image

Steven Bartlett i Maisie Williams

youtube/The Diary of a CEO

- Imala sam oko osam godina. U to vrijeme dogodio se vrlo kompliciran lanac događaja. U suštini, to je bio vrhunac svega. Bila sam u školi i bilo mi je jako teško. Učiteljica me odvela u zbornicu i pitala me što se događa. Pitala me jesam li gladna i odgovorila sam da jesam. Pitala me jesam li doručkovala i kada sam rekla da nisam, pitala je "Zašto?". Rekla sam da nismo imali nikakav doručak, a ona je pitala doručkujem li inače. Postavila mi je sva prava pitanja. Moja mama je došla u školu po mene. Bilo je to prvi put da su se sva vrata otvorila i da se doznalo sve što proživljavamo.

Ipak, kaže, nije mogla shvatiti zašto je odvajaju od oca. Smatra da je razlog tome bila svojevrsna "indoktrinacija", kao da je bila u nekom "dječjem kultu".

image

Maisie Williams u podcastu Stevena Batleta

youtube/The Diary of a CEO

- I dalje sam se htjela boriti i govoriti da to što nam se događalo nije pogrešno, da je pogrešno samo to što nas žele odvojiti od tate. - kazala je - Bila sam doista indoktrinirana. Mislim da je to i razlog za moju opsjednutost kultovima. Jer razumijem, shvaćam što se događa. Bila sam i sama u kultu. Zato je na početku odvajanja bilo teško, jer se cijeli moj svijet okrenuo naglavce.

Maisie je Bartlettu priznala da je istovremeno osjećala olakšanje što više neće viđati oca i ljutnju zbog svega što se događa.

- Bilo je to suprotno od svega što sam ikada znala. - kazala je - Možete se istovremeno osjećati oslobođeni i slobodni, ali i dalje imati osjećaj da će se nešto loše dogoditi, da opasnost vreba. Vaši problemi neće samo nestati, još uvijek vam je stalo do te osobe, a bol koju osjećate može voditi do vrlo loših odluka.

Glumica, koja dosta otvoreno govori o svojoj borbi za mentalno zdravlje, rekla je i kako želi bolje razumjeti što je oca tjeralo da bude takav kakav je bio. Dugo je, priznala je, smatrala da je sama kriva za "loše stvari" koje su joj se događale u djetinjstvu.

- Iskreno, puno sam o tome razmišljala. I nisam ja kriva. A mislila sam da nešto dubinski nije u redu sa mnom, da svi osjećaju tu bol. Zbog toga sam još više razmišljala o njemu. Što te natjera da maltretiraš svoju vlastitu djecu? Što se tebi dogodilo kao djetetu? Jesi li čupao nožice kukcima? Jesi li od nekoga naučio? - dodala je i zaključila - Tako danas razmišljam o njemu. On bi bio tema fascinantnog dokumentarca.

Glumica je, također, preporučila nekoliko udruga i linkova organizacija koje se (u Velikoj Britaniji) bave mentalnim zdravljem i pomaganjem djeci iz problematičnih obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:03