KONTROVERZNI THOMAS

Meghanin otac napao voditeljicu: ‘Iskoristila je Harryja, ona je sve zakuhala s intervjuom...‘

‘Postoji velika vjerojatnost da možda nikada neću vidjeti svoje unuke. Ne tražim sažaljenje...‘, dodao je
Thomas Markle
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

U novom intervjuu, 76-godišnji otac vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle, Thomas Markle izrazio je nadu da će se pomiriti sa svojom kćeri i njenim suprugom princom Harryjem i konačno upoznati svoje unuke, uključujući i novorođenu Lilibet "Lili" Mountbatten-Windsor.

Ponovno je uputio ispriku paru zbog njihovog obiteljskog raskola, istovremeno optužujući Oprah Winfrey kako je velikim intervjuom s parom u ožujku izazvala PR krizu u kraljevskoj obitelji.

image
Channel 9/60 Minutes/Ferrari/Profimedia

Tijekom tog intervjua, trudna Meghan i Harry izrazili su brojne kritike prema monarhiji koju su napustili prije više od godinu dana. Također su tada ekskluzivno otkrili kako će njihov dvogodišnji sin Archie Harrison uskoro dobiti sestru. Lilibet je rođena početkom ovoga mjeseca u Južnoj Kaliforniji, manje od pet sati udaljenosti od Thomasove kuće na plaži u Meksiku. U svom intervjuu za australsku TV emisiju “60 minuta” Thomas je otkrio kako je saznao za rođenje svoje unuke.

image
Cbs/Ferrari/Profimedia


"Nikakvi telefonski pozivi," rekao je 76-godišnji umirovljeni holivudski direktor rasvjete. "Jednostavno sam vijest čuo na radiju."

Lili je ime dobila po kraljici Elizabeti II., te po Harryjevoj pokojnoj majci, princezi Diani.

image
STR/AFP

"Lili je savršeno ime", rekao je Thomas, "veseli me i to da sada u kraljevskoj obitelji ima puno više Markleove krvi. Sve što mogu reći je da se nadam da ću ipak jednom uspjeti upoznati svoje unuke, jer smatram kako sam dobar djed“.

Meghan je u ranije spomenutom intervjuu kod Oprah razgovarala o teškoj prilagodbi na kraljevski život, otkrivajući da je u jednom trenutku imala i suicidalne misli. Također je šokirala gledatelje pričom kako je neimenovani član obitelji, u vrijeme njezine prve trudnoće, izrazio "zabrinutost" zbog boje kože njihovog budućeg djeteta. Na pitanje o tome, princ William kasnije je rekao da njihova obitelj nije rasistička.

"Jedina osoba koja ima korist od ovoga je Oprah Winfrey", komentirao je Thomas Markle u intervjuu. Na pitanje misli li da mediji iskorištavaju Meghan i Harryja, odgovorio je: "Da, mislim… to je samo moje mišljenje."

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia


Thomas je također komentirao Harryjevu i Oprahinu dokumentarnu seriju o mentalnom zdravlju “The Me You Can't See” u kojoj je vojvoda detaljno pričao o teškom razdoblju svoje supruge. Rekao je kako smatra da Oprah iskorištava tu situaciju i na svemu tome jako puno zarađuje. "Mislim da je Harry doveden u situaciju da govori stvari koje nikad neće moći vratiti... Ne napadam Oprah, ali stvarno mislim da Oprah iskorištava Harryja."

Thomas je prije dva mjeseca poslao pismo Oprah sa zahtjevom da se i njemu dozvoli intervju u kojemu će ispričati svoju priču. “Oprah sam ostavio pismo s brojem telefona i email adresom i tražio sam priliku da ispričam svoju priču", rekao je u emisiji. “Nisam dobio odgovor."

image
Cbs/Ferrari/Profimedia


Thomas je izjavio kako se nikada nepozvan neće pojaviti na kućnom pragu svoje kćeri. "Nikad to ne bih učinio", rekao je. "To me čini stalkerom. Ja nisam stalker."

Također je ponovio da s Meghan i Harryjem nije razgovarao od sukoba i skandala netom prije njihovog kraljevskog vjenčanja 2018. godine, ali da bi volio popraviti odnose.

image
Good Morning Britain/Ferrari/Profimedia

"Ako sam kriv, recite mi zašto i kako ću to popraviti. Pokušat ću to popraviti", rekao je Thomas. "Kao i uvijek, volim te i volio bih da možemo sjesti i razgovarati o tome”, poručio je svojoj kćeri.

Na kraju je dodao: "18. srpnja imat ću 77 godina. Većina muškaraca u našoj obitelji ne doživii puno više od 80. Dakle, postoji velika vjerojatnost da možda nikada neću vidjeti svoje unuke. Ne tražim sažaljenje. Samo kažem da ne želim takvu stvarnost.”

Meghan i Harry, kao ni Oprah, nisu odgovorili na Thomasove komentare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:17